Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Motocentrā „Zelta Zirgs” noslēdzies „Baltijas Izaicinājuma kauss”

Agnis Skrebs, 12.04.2010. 17:23

Aprīļa sākums ir vienmēr pēdējos piecus gadus ir bijis zīmīgs ar to, ka motocentrā „Zelta Zirgs” norisinājies  motokrosa pasākums „Baltijas Izaicinājuma kauss”. Šogad to organizatori, kā jau jubilejās reizē ir pieņemts, bija sarīkojuši ar kārtīgu vērienu, un pulcējuši lielu dalībnieku skaitu. Kopumā sacensībās 4 klasēs piedalījās 144 dalībnieki no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas. Sacensības bija ieradušies noskatīties aptuveni 2500 skatītāju. Sacensībās šajā posmā savās klasēs uzvaras laurus plūca  Tamur Talviku, Pauls Jonass, Toms Macuks un Lauris Freibergs, bet valsts izlašu komandas ieskaitē pēc pirmā posma vadībā ir Latvija, tad seko Igaunija, Somija un Lietuva. 
Motocentrā „Zelta Zirgs” noslēdzies „Baltijas Izaicinājuma kauss”

Diemžēl vismazākajā 65 ccm3 klasē par uzvaru cīnījās tikai ārzemju sportisti, mūsējiem visaugstāko vietu posma kopvērtējumā izcīnīja Dmitrijs Goršanovs no CAMK Latgale komandas, kurš izcīnīja abos braucienos 4. vietu, un arī kopvērtējumā ierindojās 4 vietā. Abus braucienus pārliecinoši uzvarēja Tamur Talviku, aiz sevis atstājot Somijas pārstāvjus Kim Savaste un Karl-Robert Reinike. 

85 ccm3 klasē bija ieradušies ļoti liels dalībnieku skaits, salīdzinot ar citām Latvijas sacensībās to noteikti varēja uzskatīt par rekordu šajā klasē. Sacensībās piedalījās visi šī brīža Baltijas spēcīgākie sportisti Kārlis Sabulis, Pauls Jonass, Rain Koch, Henri Roosiorg, Karel Kutsar, Arminas Jasikonis, kā arī Krievijas pārstāvis Ivan Baranov. Sacensību kvalifikācijā dominēja Igaunijas sportisti, un mūsējiem nevienam neizdevās iespraukties pirmajās trijniekā, bet sacensībās visos braucienos uzvarēja Pauls Jonass, kurš jau pirmajās sezonas sacensībās rādīja labus rezultātus Nīderlandē un Latvijā. Otro vietu sīvajā konkurencē kopvērtējumā izcīnīja Kārlis Sabulis no komandas „Motodroms”, kuram šīs bija pirmās sacensības ar jauno „Suzuki” motociklu. Sportistam šobrīd nedaudz pietrūkst nepieciešamās izjūtas uz jaunā motocikla, tāpēc pats par rezultātu bija ļoti apmierināts. Trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja Arminas Jasikonis, kurš vienā no braucieniem bija arī ierindojies otrajā vietā. Kārlis Sabulis šo sacensību laikā parakstīja līgumu ar „Monster Energy Latvija”, un kopā ar Adrenalin.lv būs ASV populārākā enerģijas dzēriena pārstāvji motokrosā Latvijā. Diemžēl nākamajā posmā Vīlandē nestartēs Pauls Jonass, jo viņam paredzēts piedalīties „Battery Superkauss” balvas izcīņas pirmajā posmā, tāpēc reāli par „BIK” titulu šajā klasē cīnīsies Kārlis Sabulis un Arminas Jasikonis, un varbūt arī „Motodroms” komandas pārstāvim izdosies to izcīnīt otro gadu pēc kārtas, turēsim īkšķus.

Spraigas cīņas bija arī MX2 klasē, kur daudziem par pārsteigumu uzvaras laurus plūca Toms Macuks. Sacensības kopumā arī piedalījās 41 sportists. Šajā klasē Tomam Macukam no motokluba „Rodeo” sanāca sīva cīņa ar Igaunijas pārstāvi Priit Rätsep un mūsu Dāvi Ivanovu. Pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Igaunijas sportists, aiz sevis atstājot Dāvi Ivanovu un Tomu Macuku. Ventspils kluba pārstāvis nebija mierā ar uzrādīto rezultātu un par to revanšējās abos nākamos braucienos tos uzvarot. Cīņas ar abiem šiem sportistiem bija ļoti spraigas, it sevišķi otrajā braucienā, ka visi sportisti finišēja 3 sekunžu robežās. Otrajā posmā Latvijas pārstāvji „BIK” nepiedalīsies tā paša iemesla dēļ kā Pauls Jonass, tāpēc laikam var iepriekš paredzēt, ka par šo sacensību uzvarētāju šogad kļūs Priit Rätsep. Vēlos atzīmēt arī Vaira Aleksejeva rezultātu, kurš viņam izdevās lielisks, jo pirmajā posmā stiprā konkurencē ir izcīnīta 5. vieta. 

MX1 klasē organizatori bija sarūpējuši īstu saldo ēdienu, ko skatītājiem pasniedza divu atzīstami krosa meistari no Latvijas un Igaunijas. Šoreiz kopvērtējumā virsroku guva pieredze, kura mūsu šī brīža titulētākajam un ātrākajam MX1 klases braucējam Laurim Freibergam tiešām netrūkst. Viņa pārākumu nācās atzīt jaunajam talantam no Igaunijas Laurim Lehtam, kurš pirmo braucienu uzvarēja, bet abos pēdējos atzina Laura pārākumu, tādejādi ierindojoties otrajā vietā kopvērtējumā posmā. Trešo vietu izcīnīja pagājušā gada „BIK” uzvarētājs Toomas Triisa, kuram būs grūti  atkārtot šo panākumu šogad. Šajā klasē arī piedalījās Priit Rätsep, bet kritiens pēdējā braucienā liedza sportistam pacelties augstāk par 7. vietu šajā posmā. Mūsu vecmeistars Leons Kozlovskis arī bija uzņēmis apgriezienus, un sacensībās ierindojās 6. vietā kopvērtējumā. Šajā klasē pēdējā posmā būs ļoti sīva cīņa par pirmajām trijām vietām, jo punktu starpība ir ļoti minimāla pirmajiem septiņiem sportistiem kopvērtējumā. 

Visiem moto mīļiem, kuriem sanāk nedēļas beigās viesoties Igaunijā, noteikti iesakām arī apmeklēt „Baltijas izaicinājuma kausa” otro posmu, jo mūsu sportistiem Jūsu atbalsts būs noteikti vajadzīgs cīņā par šī seriāla tituliem.  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV