Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas sportisti dalās iespaidos par aizvadīto „BIK” posmu

Agnis Skrebs, 13.04.2010. 13:05

Kā vakar visiem ziņojām, jubilejas BIK Ķeguma posms, kurš šogad jau norisinājās piekto gadu pēc kārtas, ir veiksmīgi aizvadīts, un pat māte daba to atbalstīja ar siltu un spožu saulīti visas dienas garumā. Latvijai šoreiz BIK posms bija ļoti veiksmīgs, jo trijās klasēs mūsu sportisti kļuva par posma uzvarētājiem. Tie bija Pauls Jonass, Toms Macuks un Lauris Freibergs.
Latvijas sportisti dalās iespaidos par aizvadīto „BIK” posmu

Latvijas sportisti dalās iespaidos par aizvadīto „BIK” posmu: 

Lauris Freibergs:

Šis bija pirmais Baltijas čempionāta posms. Trase prīmā sagatavota. Viss tip top. Laiks bija silts, un saulīte pat priecājās, spīdot visas dienas garumā. Jā, kas to būtu domājis, ka ziema arī var beigties! Man ar šī gada moto sezonas uzsākšanos ir tāds neparasts jampadracis. Vēl nekad, tik tiešām nekad, tik maz treniņu uz motocikla neesmu aizvadījis pirms sezonas sagatavošanās procesā. Protams, ar rezultātu arī esmu apmierināts. Vēlos pie reizes visiem atgādināt, ka nākam sestdien sākas motokrosa šova izrāde sešu posmu garumā „Battery Superkauss”, un šobrīd ļoti daudz strādāju, lai tā izdotos kā īsti motokrosa svētki. Visi interesenti, motokrosa fani un opīši un omes ir laipni gaidīti, un tiekamies Zirās. Pats arī centīšos MX Pro klasē aizstāvēt savu pagājušā gada čempiona titulu, ko izdarīt nebūs viegli, jo konkurence būs ļoti sīva.  

Leons Kozlovskis: 

Šis motokross man patika, un tās bija noorganizētas labā līmenī ar spēcīgu dalībnieku klātbūtni, kas visu šo sacensību padarīja vēl interesantāku.  Nostartēju savā līmenī, bet ,protams, ka varēja būt arī vēl labāk.  Pirmajā braucienā sākumā piesitās rokas, bet uz  beigām jau sāku jutos labāk, kaut gan pēdējā aplī  vēl kritu, tomēr pozīciju, kurā atrados tobrīd nezaudēju.   Otrais brauciens bija izdevies, vienīgi žēl, ka pēdējā aplī mani apsteidza Tomass trīsa, un neizdevās šo pozīciju noturēt. Trešais brauciens sākums bija ļoti labs, jo turējos trešā vietā 2 riņķus, tad diemžēl 2 rupjas kļūdas, kas mani atmeta pāris pozīcijas atpakaļ. Kopvērtējumā 6. vieta ir normāls rezultāts man šāda līmeņa sacensības, jo dalībnieku sastāvs bija diezgan spēcīgs. Šis rezultāts man dot cerības, ka šosezon motokrosa sacensībās varēšu kārtīgi pacīnīties ar vīriem un šā brīža vadošajiem vīriem vieglas dienas nesolu. Nākamnedēļ mani gaida nopietns jauns izaicinājums, starts zem savas dzimtās komandas „MX Ādaži”, „Battery Superkauss” lielās balvas izcīņas sacensībās. Centīšos pacīnīties, cik spēki ļaus ar vadošajiem MX Pro klases vīriem. Aicinu visus ādažniekus braukt mūs atbalstīt, kā vecās labās dienās.  

Kārlis Sabulis:

Sacensība bija izdevusies un labi noorganizēta, man tiešām ļoti patika, ideāls krosiņš ar spēcīgu dalībnieku sastāvu. Mani konkurenti Rain Koch, Henri Roosiorg, Karel Kutsar, Arminas Jasikonis, Ivan Baranov, kā jau gaidīju ir kļuvuši daudz spēcīgāki, jo cītīgi trenējušies Itālijā un Sočos, kā arī Pauls Jonass mājās uz spilveniem nav gulējis un ir labi satrenējies, un aizadījis daudz vairāk liela mēroga sacensības salīdzinoši ar mani. Man šīs bija pirmās tāda liela mēroga sacensības šajā sezonā, tāpēc krosiņš izvērsās ļoti grūts. Mocītis arī bija jauns, ar jaunu amortizāciju, un nebiju vēl īsti ar viņu sadraudzējies līdz galam. Pirmajā braucienā gāja kā pa kalniem, nepatīkams kritiens un brauciena laikā, un divas reizes cēlos no septītās vietas uz otro vietu. Otrais un trešais bija labāki, bet gāja grūti, jo starti īsti nepadevās. Tagad vajag cītīgi pastrādāt mājās, mocītis un jaunā amortizācija ļoti laba, labi jāsagatavojas nākamajam BIK posmam Igaunijā, kur ir iespējas izcīnīt šī seriāla čempiona titulu otro reizi pēc kārtas. Vēlos pateikt paldies savam klubam „Motodroms” un atbalstītājiem riepām „Golden Tyres”, „Monster Energy”, „Valinta”, „CZ Chains”, ceru, ka mums šogad kopīgiem spēkiem izdosies īstenot savus plānus. Visiem maniem faniem iesaku apmeklēt manu bilžu galeriju, kuru centīsimies, cik vien ātri būs iespējams, šogad publicēsim pēc katra posma: http://foto.delfi.lv/album/51488/ . 

Pauls Jonass:

Man BIK pirmais posms patika, jo bija Baltijas, Somijas un Krievijas spēcīgākie braucēji, kuri sastādīja nopietnu  konkurenci. Sacensībās izdevās "izcelt"  visus trīs startus un uzvarēt braucienos. Braucienos izdevās diktēt tempu un nesagādāja lielas grūtības izcīnīt uzvaras, jo sagatavošanās procesā laikam esmu vairāk ēdis "rupjmaizi".   

Kaspars Kraulis:

Pirmais BIK posms prieks manis nebija tik veiksmīgs, kā biju domājis, jo bija problēmas ar rokām un nevarēju tā īsti sagaršot trasi, bet esmu pozitīvi noskaņots uz tuvojošos „Battery Superkausa” pirmo posmu. Vēlos visus arī ielūgt uz mūsu komandas „Tolmets Racing Team” prezentāciju, kura norisināsies 15. aprīļa, tirdzniecības centrā „Ostmala”. 

Toms Macuks:

BIK bija super, ļoti labi noorganizētas sacensības, un prieks, ka tās apmeklēja daudz skatītāju. Man pirmais brauciens vairāk vai mazāk bija, kā iesildīšanās brauciens, bet otrajā un trešajā braucienā gāju ar pilnu jaudu, un tāpēc arī tāds rezultāts. Šogad pirms sezonas es esmu piestrādājis pie startiem, un kā varēja redzēt sacensībās, visos trijos startos biju pirmajā trijniekā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV