Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Kārlis Sabulis pārliecinoši uzsāk jauno sezonu

Agnis Skrebs, 19.04.2010. 10:03

Latvijas vēsturē tiek ierakstīta jauna lapaspuse, viens no talantīgākajiem motokrosa meistariem 85 ccm3 klasē Kārlis Sabulis dramatiskā cīņā ar vadošajiem Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas sportistiem otro gadu pēc kārtas izcīna „Baltijas izaicinājumu kausu” savā klasē. Šī noteikti ir pēdējā sezona, kad Kārlis Sabulis no motokrosa komandas „Motodroms” izcīna titulu šajā klasē, jo noteikti nākamajā sezonā mēs viņu redzēsim braucot ar lielākas klases motociklu. Arī komandai „Motodroms” šis ir pirmais tik ievērojams tituls savā pastāvēšanas vēsturē motokrosā, un tāpēc visai komandai ir dubultprieks.
Kārlis Sabulis pārliecinoši uzsāk jauno sezonu

Otrais posms „BIK” norisinājās Igaunijā, Vīlandes apkaimē. Trase bija ļoti sarežģīta, cietu segumu, par virsu ar smilšu slāni un daudziem akmeņiem. Kvalifikācijā neizdodas uzrādīt sevišķi labu rezultātu, tāpēc pie starta barjeras ir jādodas kā piektajam, bet tas mūsu sportistam netraucē braucienu uzsākt kā otrajam, bet cīņas turpinājumā tiek piedzīvots nepatīkams kritiens, un viss jāsāk no gala. no „Motodroms” kluba sportists Kārlis Sabulis parāda īstu raksturu un no pēdējās pozīcijas aizcīnās līdz trešajai vietai. Viņa galvenais pretinieks cīņā par titulu Arminas Jasikonis ierindojas otrajā vietā. 

Otrajā braucienā „Motodroms” pārstāvim starts ir ne tik veiksmīgs, un sacensību uzsāk no ceturtās pozīcijas, bet jau pirmajos trijos apļos sportists apdzen visus konkurentus un pārņem brauciena vadību, ko arī neatdod līdz finišam. 

Trešajā braucienā Kārlis Sabulis parāda savu labāko sniegumu, un jau no starta dodas kā pirmais, un tā arī notur pozīciju līdz finišam, kaut gan viņa sīvākais konkurents Waltteri KOSKINEN brauciena beigās strauji tuvajās. Mūsu sportists pirmo pozīciju spēj nosargāt līdz finišam un tādejādi izcīnot pirmo vietu otrajā posmā, kā arī otro gadu pēc kārtas izcīna „BIK” čempiona titulu. 

Kārļa Sabuļa komentārs: 

Cīņa bija ļoti sīva, Lietuvietis Arminas Jasikonis ir ļoti satrenējies, kā arī Somijas sportists bija cītīgi gatavojies šīm sacensībām, visu nedēļu pirms tām, aizvadot treniņus šajā trasē. Trase bija ‘ļoti sarežģīta ar daudz akmeņiem, tāpēc katra pieļautā kļūda varēja dārgi maksāt. Es ļoti gribēju uzvarēt, tāpēc centos parādīt savu labāko sniegumu, un biju koncentrējies šim sacensībām. Man ir liels prieks, ka izdevās izcīnīt titulu otro gadu pēc kārtas. Tagad cītīgi gatavošos pārējām šīs sezonas sacensībām, un izcīnītais tituls man kā sportistam dos pārliecību nākamajām šīs sezonas sacensībām. Lielākās no tām būs dalība Eiropas čempionāta pirmajā posmā, kurā arī vēlos pacīnīties un parādīt labu sniegumu. Tā kā šogad man ir jauna komanda „ Motodroms”, ka arī jauni atbalstītāji, kā „Monster Energy” un „Valinta”, tad mēs maija mēneša vidū sarīkosim jautru mūsu komandas prezentāciju, par kuras norises laikiem informēšu Jūs visus atsevišķi.    

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV