Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

„Liepājas Metalurgs” sezonu noslēdz ar zaudējumu un 4. vietu

Mārtiņš Kozlovskis, 19.04.2010. 10:04

Piektdien, 16. aprīlī, Liepājas Olimpiskajā centrā tika aizvadīta ceturtā bronzas spēle starp „Liepājas Metalurgs” un „RTU/Merks” komandām, kur uzvaru ar rezultātu 60:67 izcīnīja Aivara Vīnberga vadītās „RTU” basketbolistes, tādējādi savā īpašumā iegūstot bronzas medaļas un 3. vietu čempionātā.
„Liepājas Metalurgs” sezonu noslēdz ar zaudējumu un 4. vietu

Spēles cena bija ļoti augsta, jo pretinieces pirms spēles Liepājā atradās vairs tikai viena soļa attālumā no bronzas medaļām. Savukārt, liepājniecēm, lai vēl pacīnītos par kāroto 3. vietu, bija jāizcīna uzvara, jau vispirms, Liepājā.

Atgādinām, ka pirmo spēli izbraukumā uzvarēja „Liepājas Metalurgs”, kas deva labas cerības ne tikai atbildes spēlei Liepājā, bet arī visā sērijā. Taču nākamajās divās spēlēs sekoja divi zaudējumi un viens no tiem savās mājās Liepājas Olimpiskajā centrā, tādējādi, nākošā neveiksme varēja kļūt par pēdējo šajā sezonā.

Diemžēl šāds scenārijs arī piepildījās un viesu basketbolistēm izdevās triumfēt jau ceturtajā spēlē Liepājā, lai gan spēles sākumu labāk iesāka mājinieces. Kopumā gan pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgi un nevienai no komandām neizdevās gūt vērā ņemamu pārsvaru. Taču pēc puslaika minimāls divu punktu pārsvars bija „Metalurgam” – 28:26.

Nekas īpaši nemainījās arī trešajā spēles desmitminūtē un pateicoties viesu komandas līderes Ilzes Gotfrīdas veiksmīgajam sniegumam, rezultāts pirms pēdējām desmit minūtēm uz tablo vēstīja kaujiniecisku neizšķirtu – 44:44.

Kā vēlāk izrādījās, liktenīgās izrādījās ceturtās ceturtdaļas pirmās trīs minūtes, kuru laikā viesu basketbolistes veica izrāvienu (0:11), tādējādi liepājnieces nonāca zaudētāju lomā ar (44:55). Atlikušajā laikā „Metalurgs” spēja pietuvoties līdz 4 punktu atstatumam, taču tas arī bija viss. Dainas Lazdenieces tālmetiens mājiniecēm atņēma pēdējās cerības uz izglābšanos un beigu beigās „RTU/Merks” basketbolistes varēja līksmot – 60:67 „bronzas” vērta uzvara pār liepājniecēm.

Liepājas komandai ierasti rezultatīvu maču aizvadīja komandas līdere Sabīne Niedola, kuras rēķinā 29 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Savukārt, uzvarētājām 25 punkti Ilzes Gotfrīdas rēķinā, kura līdera cienīgu spēli nodemonstrēja itin visās četrās „mazā fināla” spēlēs.

Līdz ar to, Latvijas Sieviešu Basketbola līgas 2009./10. gada sezona ir noslēgusies. Iepriekšējā gadā izcīnītā 3. vieta ir nomainīta pret 4. pozīciju, lai gan sezonas sākumā nebija ne mazākās cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Turklāt, ar vietām samainījās arī abas Latvijas līdervienības – SK „Cēsis” un „TTT Rīga”, jo „TTT” spēja izcīnīt uzvaru izšķirošajā piektajā spēlē, tādējādi atkarojot Latvijas čempionvienību nosaukumu šajā gadā.

LSBL ceturtā bronzas spēle:

„Liepājas Metalurgs” – „RTU/Merks” 60:67 (10:19, 18:7, 16:18, 16:23)

„Liepājas Metalurgs”: Niedola 29 (13 atl.b.), Zuzāne 8, M.Līne 6, D.Līne 6, Pelše 5, Pinstere 4, Zdanovska 2

„RTU/Merks”: Gotfrīda 25, Lazdeniece 15 (10 atl.b.), Langenfelde 11 (8 kļ.), Pavlovska 9, Malkevica 7, Pokšāne, Štauere, Mača.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV