Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas hokeja izlase piedzīvo zaudējumu spēlē ar Šveici

LETA, 29.04.2007. 09:00 | komentāri (3)

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā pirmajā spēlē ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.
Latvijas hokeja izlase piedzīvo zaudējumu spēlē ar Šveici

Galerijas:

Latvijas izlasi 29.minūtē vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš. Savukārt izlīdzinājumu 36.minūtē panāca šveiciešu uzbrucējs Adrians Višers.

Diemžēl, otrā perioda pēdējā minūtē Šveices izlasei izdevās gūt vēl vienus vārtus - Sergeju Naumovu pārspēja Sendijs Janīns.

Trešajā periodā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju šajā mačā tika atzīts vārtsargs Sergejs Naumovs.

Pirmais periods iesākās ar pamatīgu Šveices izlases ofensīvu, kas gan nenoslēdzās ar vārtu guvumu. Oļega Znaroka vadītajai komandai izdevās izlīdzināt spēles gaitu un izveidot vairākas vārtu gūšanas iespējas.

Otrais periods aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr uz vieniem Latvijas izlases gūtiem vārtiem, šveicieši atbildēja ar diviem precīziem metieniem. Pēdējā trešdaļā Latvijas hokejistiem bija vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr tās netika realizētas. Kopumā divu līdzvērtīgu pretinieku cīņā tieši veiksmes faktors izrādījās izšķirošs.

Šodien pasaules čempionātā notiek vēl trīs spēles. Vienlaicīgi ar Latvijas-Šveices spēli risināsies C grupas spēle starp Kanādas un Vācijas izlasēm. Savukārt pulksten 19.15 sāksies A grupas spēle Zviedrija-Itālija un C grupas spēle Slovākija-Norvēģija.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar pasaules un olimpisko čempioni Zviedriju, Šveici un Itāliju.

30.aprīlī pulksten 19.15 Latvija spēlēs ar Zviedriju, bet priekšsacīkstes Latvija noslēgs 2.maijā pulksten 15.15 ar spēli pret Itāliju.

Latvijas un Šveices izlases savā starpā tikušās 16 reizes. Četras reizes uzvarēja Latvija, deviņas - Šveice, vēl trīs cīņas noslēdzās neizšķirti.

Divas spēles notika vēl pirms otrā pasaules kara, kad Latvija 1933. un 1939.gada pasaules čempionātā zaudēja attiecīgi ar 1:5 un 0:12.

Pēc otrā pasaules kara Latvijas un Šveices izlases divas reizes tikās pasaules B grupas čempionātos. 1994.gadā Kopenhāgenā Latvija izšķirošajā spēlē Šveicei zaudēja ar 1:2, bet 1996.gadā Eindhovenā neizšķirts 1:1 Latvijas pavēra ceļu uz augstāko divīziju.

Elites grupā Latvijas un Šveices spēlē 1999.gadā Oslo Latvija zaudēja ar 3:5, 2000.gadā Sanktpēterburgā - ar 1:4, 2002.gadā Stokholmā tika piedzīvota neveiksme ar 4:6, bet gadu vēlāk Helsinkos Šveicei tika zaudēts ar 2:4. 2004.gadā Prāgā komandas cīnījās neizšķirti 1:1.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņš Karsums.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV