Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Par zeltu „Jaunajā sieviešu basketbola līgā” cīnīsies Juglas un Rīdzenes komandas

Ilze Ose-Hlebovicka, 27.04.2010. 12:51

Pirmās vietu  finālā nodrošināja Rīdzenes komanda, kas ļoti līdzīgi cīnījās ar RTU Merks 2. Rezultāts sērijā 1:1, un ļoti labi aizvadītā atbildes spēlē nodrošināja Rīdzenes komandai vietu finālā. Dienu vēlāk finālistēm pievienojās līgas favorītes Jugla, kas abās spēlēs pārliecinoši uzvarēja 3.BJSS komandu.

Fināla pirmā spēle notiks 6.maijā,  plkst. 18:45, Rīdzenes sporta zēlē.

Pusfināls Rīdzene vs RTU Merks 2

Rīdzenes un RTU Merks 2 duelī komandas cīnījās līdz pēdējai tiesnešu svilpei. Pirmajā spēlē tikai ar 3 punktiem pārāka izrādījās Tehniskās augstskolas komanda,  rezultāts 61:58. Atbildes spēlē „,Rīdzenes” sporta kompleksā treneru Aināra Čukstes un Jāņa Nešpora vadītā komanda demonstrēja lielisku sniegumu visas spēles garumā, kā arī  Kates Aizsilas 34 punkti (2p.12-5; 3p.10-6; 1p.7-6) palīdzēja Rīdzenes komandai izcīnīt vietu finālā (80:54).  Divu spēļu summā rezultāts 138:112 un iespēja cīnīties par ZELTU!

Pusfināls Jugla vs 3.BJSS

Abās spēlēs favorītēm atbilstošu sniegumu rādīja Juglas komanda. Ja pirmajā spēlē pirmo ceturtdaļu uzvarēt izdevās 3.BJSS (10:9), tad turpmākos notikumus laukumā kontrolēja Jugla, ļoti pārliecinoši uzvarot visas ceturtdaļas un spēli kopumā ar 38:72. Arī Juglas sporta kompleksā mājinieces nedeva nekādas cerības 3.BJSS. Spēlējot ātru un rezultatīvu basketbolu, spēle noslēdzās ar 68:43. Jāatzīst, arī 3.BJSS labi cīnījās un tika pie daudziem, brīviem metieniem, taču netika galā ar šo metienu realizāciju. Jau pēc pirmā puslaika Juglas pārsvars bija pietiekams, lai 3.BJSS trenere Ingūna Markūne dotu iespēju sporta skolas audzēknēm pierādīt sevi laukumā, gatavojoties jaunatnes līgas fināliem. Spēles rezultāts 68:43, sērijā uzvara 2:0,  kopējais rezultāts 140:81. 

Finālā Jugla vs Rīdzene

Juglas komandu var droši raksturot kā JSBL līderi, kas regulārajā sezonā uzvarējusi 15 no 16 aizvadītām spēlēm. Vienīgo zaudējumu otrā apļa sākumā tai sagādājusi tieši fināla  pretiniece - Rīdzenes komanda (46:36). Treneres Daigas Jansones vadītā  komanda visas sezonas gaitā rāda stabilu sniegumu, un arī pirmās divas play-off kārtas nesagādāja nekādas grūtības, divās spēlēs pārspējot līgas jaunāko komandu TTP/Ototo.lv un regulārā čempionāta 4.vietas ieguvējas 3.BJSS. Komandas pozīcijas stiprina plašais spēlētāju loks (Gotfrīda, Rozenberga, Štrauere, Kiršteina, Kublačova, Čunda, Pīterniece),  kuras spēlē rezultatīvi un spēj uzņemties līdera lomu. 

Savukārt Rīdzenei 10 uzvaras, 6 zaudējumi, un šo komandu raksturo spēja mobilizēt spēkus tieši sezonas noslēgumam, agresīva darbība  aizsardzībā un saliedēta spēle uzbrukumā. Play-off  pirmajā kārtā Rīdzene viegli tika galā ar Valmieras komandu, uzvarot abas spēles, bet  tikai ļoti sīvā cīņā otrajā - izdevās uzvarēt  spēcīgo un pieredzē bagāto RTU Merks2.  Rīdzenes komandā visu sezonu labu sniegumu rāda māsas Kate un Ance Aizsilas, Rūta Veidere,  Krista Brīdiņa, Anna Ozoliņa.

Par 3.vietu mazajā finālā cīnīsies  RTU Merks 2  un 3.BJSS. 

Plašāka informācija par fināla un mazā fināla spēlēm sekos, kā arī pieejama www.jsbl.lv.

„Jaunā sieviešu basketbola līga” 2009./2010.gada sezonā organizē amatieru čempionātu sieviešu un sporta skolu vecāko grupu komandām. Čempionātā piedalās:

Jugla, Rīdzene, RTU/Merks 2, 3.BJSS, Avantis/Viesnīca Radi un draugi, Valmieras sporta klubs, LSPA, TTP/Ototo.lv, TTP/Daugavas sporta nams.

„Jaunās sieviešu basketbola līgas” mērķis ir popularizēt sieviešu un jauniešu basketbolu Latvijā, nodrošināt kvalitatīvu un mūsdienīgu amatieru čempionāta izspēli, kā arī - veidojot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību – radīt sistēmu Latvijas sieviešu amatieru basketbola sakārtošanā.

JSBL atbalsta: sporta preču veikals „SPORT 2000” un FORUM CINEMAS.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV