Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

„VEF skolu superlīgas” čempionu godā Rīgas 49.vidusskola

Renārs Buivids, 28.04.2010. 14:27

Basketbola kluba „VEF Rīga” izveidotās "VEF skolu superlīgas" finālā otrdien Rīgā, "Daugavas" sporta namā Rīgas 49. vidusskolas basketbolisti ar 97:87 uzvarēja Rīgas pilsētas 3. ģimnāziju. Trešo vietu izcīnīja 99. vidusskola. Kopumā turnīrā piedalījās Rīgas astoņas spēcīgākās komandas.
„VEF skolu superlīgas” čempionu godā Rīgas 49.vidusskola

„VEF skolu superlīga” veidota ar mērķi arvien vairāk jauniešus mudināt pievērsties aktīvam dzīvesveidam, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī popularizēt basketbolu.

"VEF skolu superlīgas" pirmās sezonas fināldiena aizsākās ar spēli par trešo vietu, kurā saistošā cīņā 99. vidusskola tomēr ar 82:68 pārspēja Rīgas 64. vidusskolu.

Izšķiroša loma bija "deviņdesmitdevīto" sastāva papildinājumam lielajā pārtraukumā. Komandas centra spēlētājs Artjoms Butjankovs spēlēja tikai otrajā puslaikā, palīdzot no 34:33 panākt 82:68. Butjankovs vienā puslaikā paspēja gūt 18 punktus. Zaudētāju rindās ar 16 punktiem izcēlās Mārcis Benefelds.

Finālspēli klātienē vēroja apmēram 400 skatītāju. 49. vidusskolas basketbolisti uzvaras pamatus ielika jau pirmajā puslaikā, izraujoties vadībā ar 56:31. Otrajā puslaikā 3. ģimnāzijas basketbolisti pietuvojās dažu precīzu metienu attālumā, taču "četrdesmitdevītajiem" izdevās nosargāt uzvaru - 97:87.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Rīgas 49. vidusskolas basketbolists Edmunds Dukulis, kurš finālā izcēlās ar "double-double" - 23 punkti un 21 atlēkušā bumba. Finālā zaudētāju rindās jau tradicionāli rezultatīvākais bija Dāvis Bertāns - 27 punkti.

"VEF skolu superlīgas" simboliskajā piecniekā iekļuva ne tikai Dukulis, bet arī Kaspars Vecvagars (Āgenskalna ģimnāzija), Dāvis Bertāns, Jānis Timma un Ernijs Ansons.

Labāko komandu un spēlētāju apbalvošanu veica „VEF Rīgas” basketbolisti Alekss Renfro un Gatis Jahovičs, Latvijas izlases basketboliste Dita Krūmberga, jaunatnes basketbola organizators Guntis Šēnhofs, biedrības „Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans.

"Paldies visiem "VEF skolu superlīgas" dalībniekiem - skolēniem, līdzjutējiem, skolotājiem un skolu direktoriem, kas mūs atbalstīja. Paldies Superlīgas organizatoriem, īpaši Raimondam Elbakjanam un paldies sponsoriem, īpaši "Moduls Rīga". Mēs esam gandarīti, jo labās atsauksmes liecina, ka turnīrs ir izdevies un ir nepieciešams, tāpēc nākamgad "VEF skolu superlīgā" noteikti tiksimies atkal, jo Rīgas "VEF" noteikti turpinās rūpēties par basketbola un sportiska dzīvesveida popularizēšanu jauniešu vidū,” saka „VEF Rīgas” direktore Laila Spaliņa.

Ņemot par pamatu skolu komandu sasniegumus iepriekšējos gados, „VEF skolu superlīgā” tika iesaistītas astoņas spēcīgākās vienības, kurām bija tiesības katrai sastāvu papildināt ar diviem atbilstošā vecuma basketbolistiem no turnīrā neiesaistītajām skolām. „VEF Rīga” nodrošināja visām astoņām dalībkomandām „Adidas” spēļu formas, kuras rotā turnīra logo, skolas nosaukums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV