Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Šajās brīvdienās Stelpē startēs Latvijas Čempionāts motokrosā

Iveta Kaminska, 29.04.2010. 10:07

Nedēļas nogalē,  1. maijā un 2. maijā, Vecumnieku novada Stelpes pagasta, Pīlādžu moto trasē startēs Latvijas Čempionāts motokrosā un Vecumnieku novada Kausa izcīņa Iesācēju un MX85 klasēs.
Šajās brīvdienās Stelpē startēs Latvijas Čempionāts motokrosā

Šogad Latvijas Čempionātā motokrosā ieviesta jauna dienas kārtība - divu dienu sacensības: sestdiena - bērnu, jauniešu un iesācēju sacensības, bet svētdiena aizritēs aizrautīgā spēcīgāko motobraucēju sacīkstē. Interesantas cīņas solās būt abas dienas. Pīlādžu moto trases garums ir 1670 metri.

Sestdien, 1.maijā brīvie treniņi un kvalifikācija sāksies jau plkst. 8:30, bet finālbraucienu starts tiks dots plkst. 12:10 motociklu klasēm: MX 50, Kvadri 50 AB, Kvadri 100 AB, Kvadri 200 AB, MX 65, MX 85, 85 B, Kvadri Iesācēji, Dāmu Kvadri, Iesācēji, Mini MX

Lai veicinātu jauniešu un bērnu iesaistīšanos motokrosā, ir izveidotas jaunas motociklu klases. Pirmo reizi, tiek dota iespēja sievietēm izcīnīt Latvijas Čempionāta titulus Dāmu klasē motocikliem un Dāmu kvadru klasē.

Svētdien, 2.maijā brīvo treniņu un kvalifikācijas sākums plkst. 9:00, bet finālbraucienu starts plkst. 12:00 motociklu klasēs: MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 20+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni.

Blakusvāģu klasē šogad izveidota Veterānu klase. Tā kā šosezon aktīva sadarbība uzsākta ar Lietuvas motosporta federāciju, iepriekš tika saskaņoti sacensību kalendāri, tad ir cerība, ka sacensības būs pārstāvētas arī ar Lietuvas sportistiem.  

Šogad vairākas klases ir apvienotas vienā braucienā, tiesa, saglabājot gan atsevišķu čempionāta ieskaiti. Tas nozīmē, ka būs iespēja vērot apvienotos braucienus sekojošās klasēs MX 85 + 85 B, Kvadri 50 A+ B klases, Kvadri 100 A+B , Kvadri 200 A+B,   Blakusvāģi + B/v Veterāni , Kvadri Open + Hobija Kvadri, Dāmu Kvadri + Kvadri Iesācēji, Seniori+ Veterāni+ H 20+ un H 30+ un Dāmu,  kuros scenārijs šobrīd ir neprognozējams. Rezultāti gan tiks vērtēti atsevišķi. Katrā motociklu klasē notiks divi braucieni. 

Sevišķi intriģējošas cīņas būs vērojamas svētdien, kad savā starpā cīnīsies spēcīgie MX1, MX2, A1 un A2 klašu sportisti, kuri tiks vērtēti sekojoši: MX1 klasē kopvērtējumā ar A1, MX2 – kopvērtējumā ar A2, bet A1 un A2 klasēs tiek vērtēti atsevišķi. Kvadri Open un Hobija Kvadri klašu sportisti brauks kopā, bet tiks vērtēti sekojoši: Kvadri Open kopvērtējumā ar Hobij Kvadriem, Hobij Kvadri  tiks vērtēti atsevišķi.

Latvijas Čempionāta motokrosā pirmā posma atbalstītāji Stelpē: Vecumnieku novada dome, SIA “Pīlādzis”, bet sportisti būs bagātīgs balvu klāsts, ko sarūpējuši atbalstītāji: SIA „Liepājas Kafija”, SIA „MAX Moto”, SIA „Moto- MX”, SIA „Kalnsētas”, AS „Druvas pārtika” (Druvas saldējums), SIA "eXprojekts"- X-PRO, SIA „Moto Parts”, SIA "Vilders", bet SIA „ NEIJA T” dāvanu kartes tiks Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi “Goldspeed” un “Michelin” riepu pāra iegādei.

LČ motokrosā pirmā posma organizatori: LaMSF, TSK ’’Pīlādzis’’

Tiekamies Stelpē, Pīlādžu moto trasē!

 


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV