Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tuvojas jaunā Folkreisa sezona

Viesturs Saukāns, 29.04.2010. 11:51

Maija pirmajā pusē startēs 2010. gada Folkreisa sezona – 9. maijā notiks LAF Folkreisa Vasaras kausa un Vidzemes kausa izcīņu pirmais posms. Šogad Folkreisa sezonas sacensību grafiks ir izdevīgs sportistiem, jo balstīts uz reģionu principa – tiks aizvadītas Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales kausa izcīņas. Tikmēr par Vislatvijas seriālu kalpos LAF Folkreisa Vasaras kauss, kurā iekļauti pieci posmi, kas notiks visos Latvijas reģionos.

Lai noskaidrotu labāko 2010. gada LAF Folkreisa sportistu Latvijā, tiks aizvadīts piecu posmu Vasaras kausa seriāls. Tā sacīkstes notiks Smiltenē (9.05.), Jēkabpilī (12.06.), Skrundā (3.07.), Bauskā (4.09.) un Ropažos (23.10.). Šis būs sezonas centrālais seriāls, kas pulcēs lielāko dalībnieku skaitu.

Savukārt sportisti, kuri nevēlēsies veltīt līdzekļus salīdzinoši tālajiem braucieniem pa visu Latviju, varēs koncentrēties reģionu seriāliem. Vidzemniekiem un zemgaliešiem tiks aizvadīta attiecīgā reģiona kausa izcīņa piecos posmos, Kurzemes kausam paredzētas trīs sacīkstes, bet Latgales kausā – divi posmi. Folkreisā reģionu seriālu nepieciešamība ir īpaši svarīga, jo kopējās tehnikas un sacīkšu aizvadīšanas izmaksas ir salīdzinoši nelielas. Sacensību seriāls konkrētā reģionā turpina Folkreisa pamatideju – pēc iespējas mazāk tēriņu sportistam.

2010. gada sacensību sistēma joprojām ir pārejas un attīstības modelis, jo nākamajās sezonās reģionu kausa izcīņām jākļūst par dominējošajiem seriāliem, savukārt Latvijas labāko Folkreisa sportistu būtu jānoskaidro divos lielos autosporta forumos sezonas nogalē, kuros pulcējas reģionu izlases – labākie dalībnieki no reģionu kausa izcīņām.

2010. gadā Folkreisā būs vērojama jaunu sportistu un tehnikas ienākšana, jo ziemas periodā sagatavotas vairākas jaunas mašīnas, savukārt sportista licences Latvijas Automobiļu federācijā nokārtojuši vairāki jauni dalībnieki. Sportistu aptauja paredz atšķirīgas sezonas aizvadīšanas stratēģijas, tomēr populārākais, šķiet, ir plāns – aizvadīt visus Vasaras kausa seriāla posmus un pārējās sava reģiona sacensības. Jāpiebilst, ka sportistiem nav aizliegts startēt kaimiņu reģionos – teorētiski pastāv iespēja, ka viens sportists kļūst par visu četru reģionu un centrālā seriāla uzvarētāju. Tas gan nozīmē vairāk nekā desmit sacīkšu aizvadīšanu vasaras sezonas laikā.

Folkreisa pamatnosacījumos lielu izmaiņu nav – tehniskajos noteikumos un kopējā nolikumā ņemtas vērā LAF Folkreisa Ziemas kausa laikā novērotās nianses. Tas nozīmē, ka Folkreiss jau sākotnēji uzņēmis pareizu attīstības kursu. Tikmēr iespējams, ka jau vasaras sezonas pirmajā sacīkstē Smiltenē notiks sen gaidītā Folkreisa mašīnu iegāde par fiksēto samaksu 950 eiro. Atgādinām, ka jebkurš sacīkstē klātesošais – sportists, skatītājs – var iegādāties jebkuru no Folkreisā startējošajām automašīnām par minēto summu. Šāds nosacījums attur sportistus no lielu investīciju veikšanas tehnikas gatavošanā, saglabājot sporta veida pieejamību plašākam interesentu lokam.

9. maija Folkreisa sacīkste notiks kopīgi ar AutoStils Supersprinta pirmo posmu Smiltenes Tepera trasē. Tas nozīmē, ka sacīkste būs saistoša kā rallija tipa, tā krosa tipa sacensību līdzjutējiem. Gan Folkreisā, gan Supersprintā dalībnieku pieteikšanās turpinās līdz 6. maijam, kad arī uzzināsim abu tautas sporta veidu dalībnieku sastāvu.

 

LAF FOLKREISA SACENSĪBU KALENDĀRS 2010. GADAM

 

LAF Folkreisa Vasaras kauss

1. posms 09. maijs Tepera trase, Smiltene (ar supersprintu)

2. posms 12. jūnijs Jēkabpils, Pilskalnu trase

3. posms 03. jūlijs Skrunda

4. posms 04. septembris s/k Mūsa, Bauska (ar krosu)

5. posms 23. oktobris s/k 333, Ropaži (ar 333 kausu)

 

LAF Folkreisa Vidzemes kauss

1. posms 09. maijs Tepera trase, Smiltene (ar supersprintu)

2. posms 30. maijs Brenguļu autotrase, Valmiera (ar krosu)

3. posms 29. augusts s/k 333, Ropaži (ar 333 kausu)

4. posms 12. septembris Tepera trase, Smiltene (ar supersprintu)

5. posms 23. oktobris s/k 333, Ropaži (ar 333 kausu)

 

LAF Folkreisa Zemgales kauss

1. posms 20. jūnijs s/k Mūsa, Bauska (ar supersprintu)

2. posms 17. jūlijs s/k Rullītis, Jelgava

3. posms 29. augusts s/k 333, Ropaži (ar 333 kausu)

4. posms 04. septembris s/k Mūsa, Bauska (ar krosu)

5. posms 23. oktobris s/k 333, Ropaži (ar 333 kausu)

 

LAF Folkreisa Kurzemes kauss

1. posms 05. jūnijs Priekule (ar smago auto krosu)

2. posms 03. jūlijs Skrunda, Gruntskalnu trase

3. posms 17. jūlijs s/k Rullītis, Jelgava

 

LAF Folkreisa Latgales kauss

1. posms 12. jūnijs Jēkabpils, Pilskalnu trase

2. posms 14. augusts Jēkabpils, Senleju trase

 

Informācija par Folkreisu: www.autocross.lv

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV