Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Čempionātā motokrosā vadībā izvirzās Niks Apfelbaums

Iveta Kaminska, 04.05.2010. 14:34

Svētdien, 2. maijā, Vecumnieku novada, Stelpes pagasta, Pīlādžu moto trasē startēja Latvijas Čempionāts motokrosā. Pārliecinoši ātrākais sacīkstē  bija MX1 klases braucējs Niks Apfelbaums no Auto-moto sporta kluba Sumata.
Latvijas Čempionātā motokrosā vadībā izvirzās Niks Apfelbaums

Pēc jaunās kārtības, kāda šogad ieviesta Latvijas Čempionātā motokrosā, otrajā dienā uz starta stājās spēcīgākie motobraucēji sekojošās klasēs: MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 14+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni, kur bija pieteikušies 124 sportisti. Kopā pa abām dienām Latvijas Čempionātā motokrosā dalību ņēma 267 dalībnieki un, kā atzina sacensību organizators Ēriks Pīlādzis, tas Stelpē ir rekords. Sacensības bija plaši pārstāvētas no sešām valstīm un sīvā konkurencē ar Latvijas motobraucējiem iesaistījās sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas.

Kvadri Open klasē abos braucienos pārliecinošs līderis bija Agris Neija (Bieriņi), bet Raimondam Baltgalvim (Rodeo) nācās samierināties ar trešo vietu, jo otrā brauciena sākums viņam bija neveiksmīgs, tikai no 15 pozīcijas, līdz ar to otrajā vietā lietuvietis Imantas Tamaliunas.

Rezultāts nemainīgs abos braucienos sekojošās klasēs: 

Kvadri Hobija klasē - 1.vietā Ralfs Reinfelds (Rodeo), 2. vietā Arnis Pūle (AP Motoklubs), 3. vietā Viktors Vaskis, Dāmu klasē - 1.vietā Inga Pīlādze (Pīlādzis TSK, 2.braucienā vīriešu konkurencē viņai 10. vieta), 2.vietā Inese Baumane (Motosports RT), Seniori klasē - 1.vietā baltkrievs Aleksandrs Giruts , 2.vietā Jānis Mironovs (CAMK Latgale), kurš atgriezies sportā pēc smagas rokas muskuļu traumas, 3.v. Arvis Sanders (Rodeo), MX1 klasē - sacensībā pārliecinošs līderis abos braucienos starp MX1, MX2, A1 un A2 klasēm bija Niks Apfelbaums, neskatoties uz ceļgala traumu, ko bija ieguvis Eiropas Čempionāta pirmajā posmā, 2. vietā Mikus Pētersons (Gaujas Kauss MX Team), 3. vietā Leons Kozlovskis (Motosports RT),

A2 klasē - 1. vietā Jānis Kārkliņš (K.Serģa motoklubs), 2.vietā Raivo Freibergs (CAMK Latgale), 3.vietā Ingus Bērziņš (Bieriņi).

H14 klasē, ja pirmajā braucienā pārliecinošs līderis bija Didzis Gorbenko (CAMK Latgale), tad otrā brauciena sākumā, pēc izkarotas līdera pozīcijas, līkumā Didzim izslīd motocikls un noslāpst, līdz ar to cīņu par godalgoto vietu viņam nākas sākt no 13. pozīcijas. Braucienā izcīnot trešo vietu, sacensībā viņš kāpj vairs tikai uz otrā goda pjedestāla pakāpiena. Uzvaru sacensībā svin Reinis Čudarāns (Suzuki Latvia), kurš pirmajā braucienā bija otrais. Trešo vietu spēj noturēt  Aivars Apeināns (Bieriņi).

H30 klasē pārliecinoši ātrākais abos braucienos un 1. vieta kopvērtējumā Sergejam Bičenko no Krievijas. Pirmā brauciena otrajam ātrākajam sportistam šajā klasē Edijam Siliņam (Gaujas Kauss MX Team) izšķirošais brauciens neizdodas un kopvērtējumā viņš neiekļūst pat pirmajā trijniekā, paliekot 4. vietā. Otro vietu sacensībā izcīna Raimonds Kalniņš (SK Dako Ziemeļvidzeme), kurš pirmajā braucienā finišu sasniedza kā ceturtais, trešo vietu saglabā Vladimirs Zvorigins (CAMK Latgale).

Veterāni klasē, ja pārliecinoši abos braucienos 1.vietā finišēja Atis Alžāns (Bieriņi), bet 2.vietā stabils bija Ivars Blažēvičs (Gaujas Kauss MX Team), tad trešā vieta tiek Viesturam Kakatabulam (Motosports), jo otrā brauciena vidū ķibele piemeklē trešo ātrāko veterānu Vilni Jenču (Motosports RT). Braucienā viņš paliek pēdējais un Vilnim jāsamierinās ar piekto vietu kopvērtējumā.

A1 klasē abos braucienos uzvar Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team), otro vietu izšķirošajā braucienā zaudē Ģirts Dombrovskis (Motodroms), jo finišē sestais, tā atdodot sudrabu Oskaram Urbanovičam (Alate TC). Par vienu punktu apsteidzot konkurentus, sacensību finālā Ģirts tomēr saņem bronzas kausu.

Visspraigākie un interesantākie bija apvienotie braucieni, kuros spēkiem mērojās MX1, MX2, A1 un A2 klases braucēji. Lai arī MX1 klases sportistiem priekšrocības ir tieši startā, tomēr ņiprie MX2 klases dalībnieki pierādīja, ka ar viņiem ir jārēķinās. Pirmajā braucienā tūlīt aiz Nika Apfelbauma finišu sasniedza Dāvis Līvs, kurš MX2 klasē bija viens no konkurentiem par pirmo vietu. Kā pirms sacensībām atzina pats Dāvis, galvenais esot, lai viņš nesāktu pārāk nervozēt, kas varētu traucēt uzrādīt labu rezultātu. Diemžēl otrajā braucienā viņš pāragri startēja, ieskrēja starta barjeras nožogojumā un zaudēja laiku kamēr no tās izkļuva. Līdz ar to braucienu viņš sāka no pēdējās vietas. Sīvā cīņā pēc trīs apļiem viņš bija jau astotais, bet finišēja piektais, savā klasē uzrādot trešo rezultātu. Kopvērtējumā MX2 klasē viņam bija jāsamierinās ar 2.vietu. Otrajā braucienā aiz Apfelbauma finišu kā otrais sasniedza Toms Macuks (Rodeo), un sacensībā MX2 klasē izcīnīja 1. vietu. Toms šogad brauc ar Suzuki motociklu, par ko viņam pašam ir liels prieks, jo izrādās, ka viņa pirmais braucamrīks bērnībā bija Suzuki kvadrs. Trešais braucienā finišēja igaunis Priit Ratsep, kas kopvērtējumā MX2 klasē viņam deva bronzu.

Blakusvāģu brauciens visplašāk bija pārstāvēts no dažādām valstīm. Tajā vienīgi izpalika Baltkrievijas sportisti. Uz starta stājās 17 ekipāžas. Blakusvāģi klasē abos braucienos vislabāk veicās K.Varik/E.Koiv no Igaunijas. Lai arī otrajā braucienā pēc pirmā apļa igauņi bija tikai piektie, viņi spēja noķert tobrīd jau vairākus apļus līderos esošo latviešu ekipāžu brāļus Arnoldu.Sīli/ Gintu Sīli (K.Serģa motoklubs). Kā atzina Sīļi, otrais brauciens viņiem izdevās jau labāk, jo nu jau viņi bija apraduši ar savu jauno motociklu. Finišu viņi sasniedza otrie un sacensību kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, uz trešo vietu nobīdot otru igauņu ekipāžu T.Reesna/ R.Telf.

Blakusvāģi Veterāni klasē abos braucienos 1.vieta lietuviešiem Z.Žiukas/ J.Davidonis un 2.vieta igauņiem S.Ivanovs/ A.Jalas, bet latviešiem A.Vāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs) izdevās pārspēt krievu ekipāžu M.Savins/ I.Vasijevs un ierindoties 3. vietā

Latvijas Čempionāta motokrosā pirmā posma atbalstītāji Stelpē: Vecumnieku novada dome, SIA “Pīlādzis”, balvas no atbalstītājiem: SIA „Liepājas Kafija”, SIA „MAX Moto”, SIA „Moto- MX”, SIA „Kalnsētas”, AS „Druvas pārtika”, SIA "eXprojekts"- X-PRO, SIA „Moto Parts”, SIA "Vilders", bet SIA „ NEIJA T” dāvanu kartes tika Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi “Goldspeed” un “Michelin” riepu pāra iegādei, informatīvais atbalstītājs žurnāls “AutoEuro”.

LČ motokrosā pirmā posma organizatori: LaMSF, TSK ’’Pīlādzis’’

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV