Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Endurokrosa sezonu atklās Ķekavā Tilderu mototrasē

Agnese Evarsone, 07.05.2010. 11:06

8. maijā Ķekavas novada Tilderu mototrasē notiks pirmais Latvijas čempionāta posms Endurokrosā.

Sacensību pamatprincips ir divu stundu brauciens konkrēti iezīmētā trasē, kura sastāv no dabiska reljefa šķēršļiem, tādiem kā kalni, slapji grāvji, smilšu atsegumi, kā arī no sacensību organizatoru mākslīgi veidotiem šķēršļiem. Atsevišķām klasēm brauciena ilgums ir samazināts līdz vienai stundai. Kopumā iespējams startēt 11 dažādās ieskaites klasēs: 85 cm3; E1; E2; E3; Seniori, Kvadri Open; Hobiji; C; Veterāni; Kvadri ATV un Kvadri iesācēji, tādejādi katram sportistam iespējams atrast piemērotākos konkurentus, lai pārbaudītu savus spēkus un izturību divu stundu ilgajā braucienā.

Paralēli Latvijas čempionātam endurokrosā, notiks arī Tilderu kausa izcīņa ,,Zelta Mopēdiem,’’ kurā sportisti startēs trīs dažādās klasēs: sporta klasē, standarta 45 cm3 klasē un standarta divu ātrumu mopēdu 50cm3 klasē, ar Padomju Savienībā ražotiem mopēdiem līdz 50 cm3.

Kā informēja sacensību organizators, savu dalību endurokrosā jau pieteikuši vairāki Latvijā pazīstami Enduro un Motokrosa sportisti, līdz ar to cīņa par uzvarētāja kausu prognozējama sīva un aizraujoša.

Precīzāka informācija par Latvijas čempionāta pirmā posma norisi un rezultātiem tiks publicēta pēc sacensībām.

Starts Solo klasēm plkst. 11:00

Starts Kvadru klasēm plkst. 14:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV