Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Folkreisa Vasaras kausu ar uzvaru sāk Artūrs Bāriņš

Viesturs Saukāns, 10.05.2010. 14:01

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē norisinājās LAF Folkreisa Vasaras kausa un Vidzemes kausa pirmais posms. Folkreisa Vasaras sezonu ar uzvaru sāka jelgavnieks Artūrs Bāriņš, aiz sevis atstājot spēcīgo debitantu no Valmieras Robertu Plūmi un rīdzinieku Mārtiņu Lapsu. Labākā Junioru vērtējumā bija Evija Vītola, bet komandu kausā pirmo vietu izcīnīja Raunas Bruģakmens vienība.
Folkreisa Vasaras kausu ar uzvaru sāk Artūrs Bāriņš

Kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā labākais bija Bāriņš, gūstot 36 punktus. Otrajā vietā Plūme, trešais – Lapsa, kas nozīmē, ka jau kvalifikācija parādīja vadošo sportistu spēku samērus. 14 dalībnieku konkurencē šī trijotne bija spēcīgākā arī finālā, lai gan dienas sākumā konkurētspējīgi šķita Jānis Nikels un Agris Upītis. Viņu sacīkste nebija veiksmīga, jo Nikels pirmajā kvalifikācijas sērijā izstājās ar ātrumkārbas defektu, bet Upītis vairākkārt nefinišēja degvielas padeves problēmu dēļ.

Labākā no junioriem izrādījās Evija Vītola, kura guva astoto vietu, saņemot fināla piektās vietas anulēšanu par divreiz veiktu Džokera apli. Otrajā vietā Junioriem Sandis Džeriņš, kurš B finālā izstājās elektrības defekta dēļ, atrodoties pēdējā aplī otrajā vietā. Komandu vērtējumā uzvara Raunas Bruģakmens vienībai, aiz sevis atstājot Folkreisa Fabriku.

Līdz ar šo sacīksti sākusies intriģējoša Folkreisa sezona. Smiltenes sacīkstes rezultāti tiks vērtēti gan Vislatvijas seriālā (Vasaras kauss), gan Vidzemes kausa izcīņas ieskaitē. Atgādinām, ka šosezon centrālais Folkreisa seriāls būs Vasaras kausa izcīņa, kas notiks visos Latvijas reģionos. Savukārt, mazinot sportistu ceļa izdevumus, izveidotas atsevišķas reģionu kausu izcīņas. Līdz ar to gada beigās uzzināsim Vasaras, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales Folkreisa kausa ieguvējus.

Pirmā posma rezultāti šeit: http://www.autocross.lv/Rezultati/Folkreiss/2010%20FVK-1%20Smiltene.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV