Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Liepājas jaunās basketbolistes kļūst par Latvijas vicečempionēm

Mārtiņš Kozlovskis, 10.05.2010. 14:21

Aizgājušajā nedēļas nogalē, no 7. līdz 9. maijam, Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās fināla sacensības Swedbank jaunatnes basketbola līgā divās vecuma grupās gan meitenēm, gan zēniem un kā vēlāk izrādījās, visaugstākos rezultātus no liepājniekiem sasniedza D2 grupas meitenes, izcīnot Latvijas vicečempiones nosaukumu.

Pirmo reizi Swedbank LJBL čempionātu vēsturē Liepājas Olimpiskajā centrā pulcējās 32 komandas no visas Latvijas, trīs dienu laikā izspēlējot četrus C1 un D2 finālturnīrus gan zēniem, gan meitenēm. Daudzo komandu klātbūtne un labie apstākļi nodrošināja basketbola svētkus trīs dienu garumā un augstvērtīgus rezultātus šajās dienās izcīnīja arī Liepājas jaunie basketbolisti.

Liepājnieki fināla sacensībās startēja gandrīz visās grupās, izņemot D2 zēnus, kur mūsu pilsētas basketbolistiem fināliem kvalificēties diemžēl neizdevās, taču kā vēlāk izrādījās, šī paša vecuma meitenes kompensēja to ar Latvijas sudraba medaļām.

Atbilstoši fināliem, katras spēles cena bija ļoti augsta un diemžēl pirmā diena nebija no tām veiksmīgākajām C1 grupas Liepājas zēniem un meitenēm. Jau pirmajā spēlē par iekļūšanu četru labāko komandu skaitā minimālu zaudējumu piedzīvoja Liepājas jaunie basketbolisti, kas tikai pagarinājumā ar rezultātu 75:83 atzina BS „Rīga” komandas pārākumu, tādējādi turpmākās cīņas bija jāturpina par 5. līdz 8. vietu. Atlikušajās divās spēlēs liepājnieki izcīnīja uzvaras un galarezultātā tika izcīnīta 5. vieta.

Savukārt, liepājnieku pāri darītāji BS „Rīga” basketbolisti ar Nikolaju Mazuru („VEF Rīga” galveno treneri) priekšgalā aizspēlējās līdz pat finālam un tajā dramatiskā cīņā mača pēdējās sekundēs izlaida uzvaru no rokām pret „Jelgavas” puišiem – 77:78.

Līdzīgs scenārijs bija šī paša vecuma Liepājas meitenēm, kuras pirmajā dienā pārliecinoši atzina „TTP/DSN 2” komandas pārākumu, bet cīņā par 5. vietu atzina „Rīdzenes” komandas pārākumu, tādējādi čempionātu noslēdzot 6. vietā.

Patīkamus svētkus liepājniekiem un visiem vecākiem pēdējā dienā sagādāja pašas mazākās liepājnieces (D2 grupa), kas uzvarot vienu pretinieku pēc otra spēja aizspēlēties līdz pat finālam. Diemžēl Aināra Čukstes vadītās „Rīdzenes” meitenes izrādījās pārāk ciets rieksts un finālā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 43:59, taču Līgas Alilujevas mazo censoņu sniegums ir vērtējams kā ļoti augstvērtīgs un ar lielu gandarījumu varam raudzīties nākotnē.

Swedbank LJBL čempionāta noslēgums:

D2 grupa (zēni)                                 D2 grupa (meitenes)

1.vieta DSN                                        1.vieta Rīdzene
2.vieta BS Ogre                                  2.vieta Liepāja
3.vieta Cēsis                                       3.vieta Cēsis
4.vieta BS Rīga                                    4.vieta TTP/DSN 2
5.vieta Rīdzene                                   5.vieta Valmiera
6.vieta Ventspils                                  6.vieta Ventspils
7.vieta Jugla                                      7.vieta Daugavpils
8.vieta Arkādija                                   8.vieta Rīgas 3.BJSS

C1 grupa (zēni)                                 C1 grupa (meitenes)

1.vieta Jelgava                                  1.vieta BK Kolibri
2.vieta BS Rīga                                  2.vieta TTP/DSN 2
3.vieta Ventspils                                3.vieta Rīgas 3.BJSS
4.vieta Valmiera                                 4.vieta Ventspils
5.vieta Liepāja                                  5.vieta Rīdzene
6.vieta Rīdzene                                  6.vieta Liepāja
7.vieta BJBC Ķeizarmežs                     7.vieta Kandava
8.vieta BS VEF                                   8.vieta Daugavpils

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV