Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Ķegumā motokrosā startēs arī Lauris Freibergs

Iveta Kaminska, 14.05.2010. 13:48

Sestdien, 15. maijā, un svētdien, 16. maijā, Ķegumā, Zelta Zirgs moto trasē norisināsies Latvijas Čempionāta motokrosā otrais posms.
Ķegumā motokrosā startēs arī Lauris Freibergs

Sestdien cīņas noritēs bērnu, jauniešu un iesācēju starpā, bet svētdien spēcīgāko motobraucēju konkurencē. Treniņbraucieni abas dienas sāksies jau plkst. 8:30, bet finālbraucieni no plkst. 12:00. Sacensības plaši būs pārstāvētas no kaimiņvalstīm Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas.

Sestdien uz starta stāsies MX 50, Kvadri 50 AB, Kvadri 100 AB, Kvadri 200 AB, MX 65, MX 85, 85 B, Kvadri Iesācēji, Dāmu Kvadri, Iesācēji, Mini MX.

Spraigas cīņas atkal prognozējamas MX 65 un Kvadri Iesācēji klasēs. Vai atkal nepārspēts būs jaunais braucējs no Igaunijas Klaudins Roosma MX65 klasē, un vai Krists Janiselis (Kristera Serģa Motoklubs) piekāpsies un samierināsies tikai ar bronzu, kā tas bija pirmajā posmā? Jārēķinās, ka arī Dmitrijs Goršanovs (CAMK Latgale) var izrādīties spēcīgs pretinieks.

Vienā no visvairāk pārstāvētajām klasēm Kvadri Iesācēji pirmajā LČ posmā nepārspēts abos braucienos bija Edgars Meņģelis (Rodeo), kaut gan jau otrajā braucienā viņam stipri pietuvojās Kārlis Meldrājs (FFF Sportaklubs). Vai arī šoreiz Edgars spēs būt pārliecinoši ātrākais, to rādīs sacensība, un kādus pārsteigumus šajā sacīkstē sagādās Valters Dišlers – Kirilko (CAMK Latgale), to grūti pat minēt.

Šoreiz interesantas cīņas Ķegumā solās būt arī starp MX 85 klases braucējiem. Ja pirmajā posmā visas trīs vietas savā starpā sadalīja Rihards Ginters (VV Motoracing Team), Uldis Spulle (VV Motoracing Team), Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs), tad šoreiz cīņā par medaļām varētu iesaistīties arī spēcīgie braucēji Pauls Jonass, Kārlis Sabulis un Tomass Šileika, kuri pirmā posma laikā startēja Eiropas Čempionātā motokrosā Polijā. Jāatzīmē, ka pēc diviem posmiem Eiropas Čempionātā jaunie sportisti Pauls Jonass kopvērtējumā atrodas augstajā 4.vietā, Kārlis Sabulis - 10. vietā un Tomass Šileika ir izcīnījis vienu punktu, kas viņam nodrošina 29. vietu.

Mini MX klasē spēcīgs ir Raivis Levans (Motoklubs Ape). Neskatoties uz gūto kājas traumu pirmajā posmā, malā negrasās stāvēt Emīls Karro, kurš ir drošs pretendents uz kādu no goda pjedestāla pakāpieniem. Kā komentēja viņa tēvs, mehāniķis Ainārs Karro “Šoreiz Emīls trasē dosies ar šķību kāju”.

Svētdien “Zelta Zirgs” moto trasē būs vērojami jau lielāki ātrumi, jo uz starta stāsies MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 14+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni.

Visintriģējošākais būs brauciens, kurā kopīgi cīnīsies spēcīgie MX1, MX2, A1 un A2 klašu sportisti. Vērtējums pa klasēm gan būs sekojošs: MX1 klasē kopvērtējumā ar A1, MX2 – kopvērtējumā ar A2, bet A1 un A2 klasēs tiek vērtēti atsevišķi. Šoreiz uz starta stāsies arī Latvijā spēcīgākais motobraucējs Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs), kas nozīmē, ka Nikam Apfelbaumam (Auto-moto sporta klubs Sumata) “nāksies pamatīgi iesvīst”, jo konkurence šoreiz būs ievērojami nopietnāka. Kā pastāstīja Lauris, tad “šosezon šīs viņam būs pirmās nopietnās sacensības. Kopš piedalīšanās Nācijas motokrosa sacensībās pagājušā gada oktobra sākumā, braukts ir tikai divas reizes 15 grādu salā ziemā un paša organizētajā “Superkausā”, ko nevar skaitīt par nopietnu startu. Tad galvā vairāk ir bijušas domas par organizatoriskiem jautājumiem nevis pašu braukšanu.” Ķegumā Lauris domā iesaistīties cīņā “ar visu jaudu”, un atzīmē, ka konkurence ar jaunajiem braucējiem esot gana nopietna. Sīvi pretinieki var izrādīties arī MX2 klases sportisti, jo niknas cīņas norisināsies starp Tomu Macuku (Rodeo) un Dāvi Ivanovu, kur pēdējam pirmajā posmā uzvarēt patraucēja starta barjera.

Vai Kvadri Open klasē arī šoreiz nepārspēts būs bijušais šosejas braucējs Agris Neija (Bieriņu Motoklubs), un vai viņam pietuvoties spēs atraktīvais solo braucējs Raimonds Baltgalvis (Rodeo) un lietuvietis Imantas Tamaliunas?

Blakusvāģu klasē pārāki un pirmajā posmā nenotverami bija igauņi  K.Varik/E.Koiv. Ko no sava jaunā motocikla varēs “izspiest” brāļu ekipāža Arnolds.Sīlis/ Gints Sīlis, un vai viņi spēs iepriecināt Latvijas sportistu līdzjutējus, to visu varēs vērot sacīkstē Ķegumā “Zelta Zirgs” trasē jau šajās brīvdienās.

Latvijas Čempionāta motokrosā otrā posma atbalstītāji Ķegumā: būvfirma “Arčers”, ceļu būves firma “Binders”, būvtehnikas nomas firma “Cramo”, gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne”, A/S “Cēsu Alus”, A/S “Latvijas Dzelzceļš”, firmas “Santeko” un “Roadservice”, informatīvais atbalstītājs žurnāls “AutoEuro”, bet SIA „ NEIJA T” dāvanu kartes tiks Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi “Goldspeed” un “Michelin” riepu pāra iegādei.

LČ motokrosā otrā posma organizatori: LaMSF, Baltijas Kausa Fonds

Tiekamies Ķegumā, “Zelta Zirgs” moto trasē!

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV