Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Ķegumā motokrosā atkal startē Kristers Serģis un Lauris Freibergs

Iveta Kaminska, 16.05.2010. 14:30

Šodien, 16. maijā, Ķegumā, Zelta Zirgs moto trasē Latvijas Čempionātā motokrosā otrajā posmā startē stiprākie motokrosa sportisti MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 14+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni klasēs, kopā 141 dalībnieks, kuru vidū arī spēcīgākie Latvijas motobraucēji MX1 klasē Lauris Freibergs un blakusvāģu klasē Kristers Serģis. Sacensības plaši ir pārstāvētas no sešām valstīm - Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas. Kā atzīmēja sacensību organizators Salvis Freimanis (Baltijas Kausa Fonds):  “Neskatoties uz ekonomisko krīzi valstī, šogad Ķegumā pa abām dienām kopā Latvijas Čempionātā ir uzstādīts rekordliels skaits 291 dalībnieki.”
Ķegumā motokrosā atkal startē Kristers Serģis un Lauris Freibergs

Šodien trasē dodas arī Latvijā spēcīgākais motobraucējs Lauris Freibergs no FFF Sportakluba, kas MX1 kvalifikācijas braucienā uzrādīja labāku laiku par pirmā posma uzvarētāju Niku Apfelbaumu (Auto-moto sporta klubs Sumata).

Pēc divu gadu pārtraukuma blakusvāģu klasē brauc arī Kristers Serģis, kas kvalifikācijas braucienā, startējot kopā ar igauni V.Parksepj, uzrādījis ātrāko laiku, bet MX2 klasē atkal labākais Dāvis Ivanovs, kura stiprākais konkurents atkal noteikti būs pirmā posma uzvarētājs Toms Macuks (Rodeo).

Vakar, 15. maijā vissīvākās cīņas norisinājās MX85 klasē, kur uzrādot labāko laiku otrajā braucienā, uzvaru guva Pauls Jonass (Elkšņi).

Otrajā posmā atkārtoti uzvaras svinēja: MX50 klasē igaunis Meico Vettik, MX85B ātrākais abos braucienos bija Kristers Drevinskis (Bieriņi), Iesācēju klasē, tāpat kā pirmajā posmā, nepārspēts bija Mārtiņš Zommers (AP Motoklubs), Kvadri Iesācēju klasē Edgars Meņģelis (Rodeo), bet Mini MX klasē Raivis Levans (Motoklubs Ape).

Šoreiz nepārspēts MX65 klasē bija lietuvietis Jan Jakobson, kas pagājušā posma uzvarētāju igauni Claudius Roosma atstāja otrajā vietā, bet ātrākajam Latvijas pārstāvim Kristam Janiselim (K.Serģa motoklubs), šoreiz nācās samierināties ar ceturto vietu.

Kvadri 50A  klasē pirmais bija Reinis Bicāns (Elkšņi), Kvadri 50B - Dinars Ekharts (Gaujas Kauss MX Team), Kvadri 200A atkal uzvarēja Kaspars Haiba no Igaunijas, kuram līdzi mēģināja turēt latviešu braucējs Ralfs Reinfelds no Rodeo kluba un abos braucienos uzrādīja otro laiku, Kvadri 200B ātrākais Dairis Virkstenis (Elkšņi), bet Kvadri 100 – Emīls Sigājevs (Rodeo).

Latvijas Čempionāta motokrosā otrā posma atbalstītāji Ķegumā: būvfirma “Arčers”, ceļu būves firma “Binders”, būvtehnikas nomas firma “Cramo”, gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne”, A/S “Cēsu Alus”, A/S “Latvijas Dzelzceļš”, firmas “Santeko” un “Roadservice”, informatīvais atbalstītājs žurnāls “AutoEuro”, bet SIA „ NEIJA T” dāvanu kartes tiks Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi “Goldspeed” un “Michelin” riepu pāra iegādei.

LČ motokrosā otrā posma organizatori: LaMSF, Baltijas Kausa Fonds

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV