Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Red Bull X-Fighters 2010: jaunais formāts un jaunas vietas

Lana Daniela, 18.05.2010. 09:34

Pēc Red Bull X-Fighters 2009.g. ievērojamā sezonas noslēguma Londonā, frīstaila motokrosa (FMX) pasaules čempionāts atgriežas jaunajās vietās ar jauniem braucējiem un jaunu triku bagāžu. Šogad atkal redzēsim starptautiskās FMX crème-de-la-crème sportistu cīņas par Red Bull X-Fighters 2010 čempiona titulu. Turklāt jauno sezonu Red Bull X-Fighters iesāk ar pavisam jaunu braucēju atlases formātu, aizstājot  tradicionālo „ielūgumu sistēmu” ar žūrijas vērtējumu iepriekšējās sezonas sniegumam.
Red Bull X-Fighters 2010: jaunais formāts un jaunas vietas

Kopš 2001.gada, kad tika izveidota Red Bull X-Fighters koncepcija, sacensības ir izaugušas par lielāko un ievērojamāko frīstaila motokrosa čempionātu, kurā piedalās pasaules labākie braucēji un kas notiek visneiedomājamākās vietās. 2010. gada sezonu klasiski atklāja Mehiko (Meksikā) 16. aprīlī. Otrais no sešiem posmiem notika 14. maijā Kairā, Gīzas piramīdu ēnā, kur sportistiem bija jāiztur ne tikai sacensību asums, bet arī tuksneša sausums, karstums un degošā saule.  Nākamais posms – uzreiz pēc Jāņiem - 26. jūnijā norisināsies leģendārajā Sarkanajā Laukumā mūsu kaimiņvalsts galvaspilsētā Maskavā.
Tradicionāli jūlija beigās Spānijas galvaspilsētā Madride pārtaps par FMX meku, jo uzņems vienīgo divu dienu Red Bull X-Fighters posmu. Savukārt 14. augustā Londonas leģendārā Battersea elektrostacijā būs atkal pārpildīta ar „elektriski – enerģisku” skatītāju pūļi, jo tur notiks 5. čempionāta posms pirms pēdējām sacensībām Itālijas galvaspilsētā Romā, kur paziņos 2010. gada Red Bull X-Fighters pasaules čempionu.

Pagājušajā gadā, Red Bull X-Fighters atkal apstiprināja augstu dalībnieku un izpildāmo triku līmeni, to starpā dubulto backflip, kas apliecina, ka starptautiskā FMX elite turpina attīstīt šo sporta veidu arvien tālāk.  

2009.g. Red Bull X-Fighters sezonā var atzīmēt dažus notikumus un braucējus, piemēram,   čempionāta jaunpienācējs jaunzēlandietis Levijs Šervūds (Levi Sherwood) pārsteidza visus ar uzvaru atklāšanas posmā Mehiko un Denijs Toress beidzot izcīnījis uzvaru savās mājās Madridē, par ko sajūsminājās 23 tūkstošus skatītāju leģendārajā „Plaza De Toros De Las Ventas” buļļu cī;nu arēnā. Sezonas finālā Londonas Battersea elektrostacijā par čempiona titulu cīnījās četri galvenie sāncenši Mets Rebo (Šveice), Eigo Sato (Japāna), Robijs Medisons (Austrālija) un kopvērtējuma līderis Neits Adamss (ASV), kurš apliecināja vislabāko sagatavošanos un visstiprākos nervus, un uzvarēja aizraujošā fināla duelī pret Robiju Medisonu (Austrālija).

2010. gadu Red Bull X-Fighters iesāk ar pavisam jaunu braucēju atlases formātu, aizstājot  tradicionālo „ielūgumu sistēmu”, kas tika izmantota līdz šim. Pagājušā gada top seši braucēji  - Neits Ādams, Robijs Medisons,  Eigo Sato, Mets Rebo, Denijs Toress un Levijs Šervuds – automātiski kvalificējas pirmajam posmam Meksikā. No vispasaules izsludinātā braucēju konkursa pieteikumiem, Red Bull X-Fighter žūrija izvēlējās vēl sešus braucējus, kuri cīnīsies par četrām starta un divām „wildcard”  vietām Mehiko posmā.  Diemžēl Mehiko neredzējām vienu no slavenākajām FMX sejām – 2008.g. Red Bull X-Fighters čempions Mets Rebo (Šveice) ir spiests attiekties no starta sacensībās treniņā gūtās traumas dēļ.

Latvijā šīs aizraujošās sacīkstes var vērot interneta tiešraidē portālos  www.redbull.lv un http://www.redbullxfighters.com/

Vairāk informācijas: www.redbullxfighters.com

Foto: Red Bull Photofiles

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV