Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Ķegumā motokrosā pārliecinoši ātrākie Freibergs, Ivanovs un Serģis

Iveta Kaminska, 18.05.2010. 10:37

Svētdien, 16. maijā Ķegumā, Zelta Zirgs moto trasē Latvijas Čempionātā motokrosā otrajā posmā pēc ilgāka pārtraukuma startēja un izcīnīja uzvaras arī Latvijas spēcīgākie braucēji – solo motociklu klasē Lauris Freibergs, bet blakusvāģu klasē Kristers Serģis, kurš par kantētāju bija uzaicinājis igauņu sportistu Veiko Parksepp.
Ķegumā motokrosā pārliecinoši ātrākie Freibergs, Ivanovs un Serģis

Šogad Ķegumā pa abām dienām kopā Latvijas Čempionātā ir uzstādīts rekordliels skaits, trasē devās 291 dalībnieki.

Svētdien cīņas norisinājās MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 14+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni klasēs.

Pirmie trasē devās Kvadri Open un Kvadri Hobiji klašu braucēji. Šoreiz pārāks abos braucienos bija lietuvietis Imantas Tamuliūnas, kurš pēc diviem posmiem izvirzījies vadībā. Cīņa izvērtās par kopvērtējuma otro un trešo vietu. Šoreiz uzgavilēt varēja igauņu sportists Andro Halliko, kuram braucienos izcīnītās 2. un 4. vieta viņu ierindoja kopvērtējuma otrajā vietā, bet Rinaldam Dišleram-Kirilko (CAMK Latgale) nācās piekāpties Mikus Neško (Saldus Motoklubs) priekšā, kuram veiksme šoreiz uzspīdēja vairāk un Mikus kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Jāatzīmē, ka Ķegumā pirmajā braucienā “ķibeles vajāja” pirmā posma uzvarētāju Agri Neiju. Kaut arī otrajā braucienā viņš turējās godam un bija otrais, pirmā brauciena 18.vieta neļāva Agrim kopvērtējumā pakāpties augstāk par septīto vietu.

Kvadri Hobiji klasē arī Ķegumā pirmo divu vietu ieguvēji bija pārāki – pirmajā vietā Ralfs Reinfelds (Rodeo), otrajā vietā Arnis Pūle (AP Motoklubs), bet trešajā vietā šoreiz iespraucās Ķegumā startējošais lietuvietis Marius Stasiškis.

Hobiju klasē H14 abus braucienus līdera lomu neatdeva Didzis Gorbenko (CAMK Latgale) un revanšējās par Stelpē otrajā braucienā kritiena dēļ zaudēto pirmo vietu. Otrajā vietā Reinis Čudarāns (Suzuki Latvia), bet bronzu izcīnīja Raivis Eikmanis (MX4 Dobele), kurš otrajā braucienā mācēja sadalīt spēkus tā, lai apsteigtu sīvāko konkurentu Aivaru Apeinānu no Bieriņu kluba.

H30 klasē sīva cīņa par pirmo vietu risinājās starp lietuvieti Nerijus Sipavičus un Intaru Janbergu no Saldus Motokluba. Pārāks otrajā braucienā izrādījās kaimiņvalsts sportists, kas pie vienādi iegūtiem punktiem viņam nesa uzvaru kopvērtējumā. Trešajā vietā Raimonds Kalniņš (SK Dako Ziemeļvidzeme).

Veterānu klasē Atis Alžāns (Bieriņi) un Ivars Blažēvičs (Gaujas Kauss MX Team) uzrāda stabilus rezultātus un abos posmos visos braucienos attiecīgi sadala pirmo un otro vietu. Šoreiz neveiksmes nepiemeklēja Vilni Jenču (Motosports RT) un viņš godam varēja kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Dāmu konkurencē šoreiz bija tikai viena drosmīgā Inese Baumane (Motosports RT).

Kā atzina Senioru klases uzvarētājs Jānis Mironovs (CAMK Latgale), Ķegumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena viņš varēja kāpt pateicoties sīvākā pretinieka Baltkrievijas sportista Aleksandra Giruta neveiksmēm, kuram otrajā braucienā tehnika tik ļoti niķojās, ka pat izdega izpūtējs. Otro vietu, pēc ļoti laba snieguma otrajā braucienā, izcīnīja trešās vietas ieguvēja Arvja Sandera (Rodeo) viens no lielākajiem konkurentiem vecmeistars igaunis Reio Engman. Kā pēc sacensībām komentēja Arvis Sanders: “Ķegumā bija ieradušies ļoti stipri Seniori, tāpēc pirms sacensībām nospriedu, ja tikšu pirmajā pieciniekā, tad tas jau būs ļoti labs sniegums. Izdevās vēl labāk, par ko liels prieks.”

Apvienotajā braucienā MX 1, MX2, A1, A2 pārliecinoši ātrākais bija Lauris Freibergs (FFF Sporta klubs), kas uzvaras laurus plūca arī savā MX1 klasē.  Ja pirmajā braucienā vienubrīd Laurim spēja pietuvoties sacensību trešās vietas ieguvējs Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta kluba Sumata), bet turpināt cīņu Nikam patraucēja pārsistā riepa, tad otrajā braucienā uzbrukumu par līdera pozīciju jau startā izrādīja igauņu sportists Priit Ratsep. Kā līderis viņš gan spēja noturēties tikai pirmos divus līkumus, toties nepadevās un mēģināja neatpalikt no Freiberga visu braucienu, kas kopvērtējumā viņam atnesa sudrabu. MX2 klasē šoreiz par neveiksmi pirmajā posmā revanšējās Dāvis Ivanovs (Moto X), uzvarēja abus braucienus, aiz sevis atstājot Tomu Macuku no Rodeo kluba. Pēc sacensībām Toms godīgi atzinās, ka karstais laiks un smagā trase ir prasījusi ļoti daudz fiziskos spēkus. Neskatoties uz to, viņš otro vietu MX2 klasē tomēr izcīnīja. Līdz ar to ar trešo vietu nācās samierināties igaunim Kristian Ratsep. 

A1 un A2 klasēs  ātrākie bija CAMK Latgale pārstāvji – abos braucienos uzvarēja Raivis Elksnis (CAMK Latgale), bet A2 klasē zelts Raivo Freibergam (CAMK Latgale). A1 klasē otrajā vietā Oskars Urbanovičs (Alate TC), bet šoreiz pirmā posma uzvarētājam Ronaldam Baldiņam (Gaujas Kauss MX Team) bija jāsamierinās ar trešo vietu.

A2 klasē šoreiz tikai sudrabs Jānim Kārkliņam (K.Serģa motoklubs), kas tika nopelnīts, pateicoties uzvarai otrajā braucienā, un trešajā vietā atstājot komandas biedru Elgaru Freimani.

Visi ar nepacietību gaidīja Blakusvāģu klases startus, jo daudzu skatītāju vēlme bija redzēt spēcīgāko šīs klases braucēju Kristeru Serģi, kas pirmoreiz startēja kopā ar igauņu sportistu Veiko Parksepp. Pārsvars pār konkurentiem bija ievērojams abos braucienos (autora piezīme: Ķegumā gan nestartēja ne Māris Rupeiks/ Kaspars Stupelis, ne brāļu Daideru ekipāža). Pēc sacensībām gan Kristers atzina, ka brauciena sniegums neesot bijis ne tuvu gribētajam, pieļautas daudzas kļūdas un ļoti daudz vēl jāstrādā. Par nākotnes plāniem viņš izteicās skopi, jo esot jāredz kā šī sadarbība veidosies. Otrajā vietā, tāpat kā pirmajā posmā, brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs), bet bronza somiem T.Tala/ T.Tala. Šoreiz no cīņas par goda pjedestālu jau pēc pirmajā braucienā neiegūtajiem punktiem nācās atteikties pirmā posma uzvarētājiem igauņiem K.Varik/E.Koiv. Otrajā braucienā viņi gan izcīnīja trešo vietu, kas sacensībās viņus ierindoja tikai desmitajā vietā.

Blakusvāģu Veterānu klasē ātrākie bija igauņi S.Ivanovs/ A.Jalas, otrie AVāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs), trešie lietuvieši Z.Žiukas/ J.Davidonis.

Komandu cīņā uzvarēja CAMK Latgale, aiz sevis atstājot Rodeo un SK Elkšņi.

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV