Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Čehijas hokeja izlase pēc piecu gadu pārtraukuma triumfē pasaules čempionātā

LETA, 24.05.2010. 10:44

Čehijas hokeja izlase svētdien pēc piecu gadu pārtraukuma triumfēja pasaules čempionātā, kad turnīra finālmačā Ķelnē dramatiskā spēles galotnē ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) uzvarēja pēdējo divu gadu čempionvienību Krieviju.
Čehijas hokeja izlase pēc piecu gadu pārtraukuma triumfē pasaules čempionātā

Pēdējo reizi Čehijas hokejisti pasaules čempionātā bija uzvarējuši 2005.gadā Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Jau spēles pirmajā minūtē Čehiju vadībā izvirzīja Jakubs Klepišs, bet otrās trešdaļas izskaņā rezultātu dubultoja Tomašs Rolineks. Krievijas izlases labā vienīgos vārtus guva Pāvels Dacjuks pašā mača izskaņā.

Spēle sākās ļoti spraigā cīņā un jau pēc 20 sekundēm Čehija izvirzījās vadībā, kad skaistu kombināciju Krievijas izlases aizsardzības zonā noslēdza Klepišs pēc Jaromira Jāgra piespēles. Pēc tam Krievijas hokejisti centās uzreiz panākt izlīdzinājumu, bet vairākas reizes savu komandu glāba Čehijas izlases vārtsargs Tomašs Vokouns un vienreiz arī vārtu stabiņš. Tomēr arī Čehijas izlase centās apdraudēt pretinieku vārtus, atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem.

Pirmo noraidījumu šajā mačā pirmās trešdaļas otrajā pusē nopelnīja Čehijas izlase, bet ļoti veiksmīgi un pārliecinoši aizsargājās un pat izveidoja bīstamu pretuzbrukumu uz pretinieku vārtiem. Pēc tam laba iespēja palielināt starpību rezultātā bija čehu hokejistam Lukašam Kasparam, bet šoreiz metiens no tuvas distances bija nedaudz neprecīzs.

Trešdaļas turpinājumā Čehija vēlreiz palika skaitliskajā mazākumā, taču Krievijas komanda to nespēja izmantot.
Tomēr trešdaļas pašā izskaņā Krievijai izdevās gūt vārtus skaitliskajā vairākumā pēc Pāvela Dacjuka metiena, bet tie netika ieskaitīti, jo tika gūti jau pēc signāla par pirmās trešdaļas beigšanos. Kopumā pirmā trešdaļa aizritēja ātrā un aizraujošā cīņā.

Arī otrā mača trešdaļa sākās ar abu komandu uzbrukumiem, bet veiksmīgi spēlēja to vārtsargi. Perioda pirmajā pusē Krievijas hokejisti pārņēma iniciatīvu, kamēr čehi "gaidīja" savas vārtu gūšanas izdevības pretuzbrukumos. Trešdaļas vidū Čehijas izlase pirmo reizi šajā mačā ieguva tiesības spēlēt piecatā pret četriem Krievijas hokejistiem, kad bīstamākā situācija pie Krievijas izlases vārtiem radās pēc Jāgra metiena no vārtu priekšas, bet pārliecinoši nospēlēja vārtsargs Semjons Varlamovs.

Otrus vārtus mačā Čehija guva mača 39.minūtē, kad ripa atsitās pret Rolineka slidu un ieslīdēja Varlamova sargātajos vārtos. Mača tiesneši skatījās epizodes videoatkārtojumu, bet vārtus ieskaitīja, jo Rolineks neizdarīja apzinātu kustību ar slidu.

Trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs abas komandas izdarīja tikai pa vienam metienam uz pretinieku vārtiem, bet neilgi pēc tam labas iespējas neizmantoja attiecīgi Mareks Kvapils Čehijas sastāvā un Aleksandrs Ovečkins Krievijas rindās. Jāatzīmē, ka trešdaļas vidū par rupju spēli pret Jāgru 5+20 minūšu noraidīju saņēma krievu hokejists Aleksejs Jemeļins. Jāgrs maču nevarēja turpināt.

Tomēr Čehijas izlase lielo vairākumu nespēja realizēt, bet dažas sekundes pirms tā beigām vēlreiz ieguva tiesības spēlēt piecatā pret četriem pretinieku hokejistiem. Krievijas valstsvienība sekmīgi izturēja arī šo mazākumu.

Dažas minūtes pirms mača beigām Krievijas valstsvienība varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā pieci pret trim, pēc tam arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ja pēc Ovečkina metiena no vārtu priekšas Čehijas izlasi glāba tikai vārtu stabs, tad pēc Dacjuka raidījuma ripa tomēr ielidoja vārtos pusminūti pirms mača beigām.

Par labāko spēlētāju Čehijas izlases rindās aizvadītajā mačā atzina pirmo vārtu autoru Klepišu, bet Krievijas izlasē šo godu nopelnīja Viktors Kozlovs.

Krievijas izlase izdarīja 36 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr Čehija par 11 mazāk.

LETA jau vēstīja, ka pie čempionāta bronzas godalgām svētdien tika Zviedrijas izlase, kas mačā par trešo vietu ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarēja turnīra saimniekus Vācijas hokejistus.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV