Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Notiks Latvijas čempionāts apvidus motokrosā

Agnis Skrebs, 27.05.2010. 11:36

Latvijā motosportā krīze tiešām nevalda, redzot, cik daudz jaunu sacensību seriālu šogad parādās, redzams, ka motosporta bums atdzims ar jaunu vilni. Sešdesmitos gados motokrosa  sacensības notika pēc savādāk noteikumiem, un „Apvidus motokrosa” veidotāji ir nolēmuši atgriezties vēsturiskajās sliedēs un jau no jūnija mēneša sākuma piedāvās jaunu sacensību seriālu.
Notiks Latvijas čempionāts apvidus motokrosā

Šogad Latvijā parādīsies jaunas motosporta sacensības „Apvidus motokross”, kuras ietvaros risināsies arī sacensības „Zelta Mopēds”. Plānots, ka sacensības notiks sešos posmos, un tās norisināsies Rīgas apkaimē, un vienas no tām būs Tukumā. Sacensībām „Apvidus motokrosā” ir izveidotas divpadsmit klases, tādejādi ir padomāts, lai šīs sacensības būtu pieejamāks pēc iespējas plašākai sportistu auditorijai. Šajā pasākumā noteikti būs iespēja redzēt daudzus vadošos motokrosa meistarus, skijoringa braucējus, kā arī enduro sportistus. „Zelta Mopēda” sacensībās piedalīsies viss Latvijas “zieds” ar Pasaules juniora čempiona Matīsa Karro tēvu priekšgalā.

Sacensību galvenā pamatdoma ir veicināt arvien plašākas ļaužu masas nodarboties ar motosportu, tāpēc visas trases tiks veidotas pļavās, kalnainos apvidos ar dabīgiem un mākslīgiem veidojumiem, lai tās nebūtu bīstamas nepieredzējušiem sportistiem, kā arī iebraucienu laiks būs tikai viena stunda, tādejādi sacensību programma būs pietiekami kompakta un labi skatāma šī pasākuma apmeklētājiem. Piedevām, visi, kuri apmeklēs šīs sacensības, nebūs jāmaksā ieejas maksa. Sacensību laikā būs pieejama bufete.

Pirmais sacensību posms notiks 5. jūnijā Ķekavā. Fināla braucieni sāksies plkst. 11.00.   

Sacensību galvenā organizatora Zigurda Millera komentārs:

Kas ir apvidus motokross un kā ir radies šāds sacensību formāts?

Apvidus motokros balstās uz 60 gadu nolikumu, sacensību trases var tik veidotas pļavās, kalnainos apvidos ar dabīgiem un mākslīgiem veidojumiem. Sacensību ideja ir radusies no skijoringa un citu motosporta veidu iniciatīvas.  

Ar ko apvidus motokross atšķiras no enduro krosa sacensībām?

Apvidus motokross ir apvidus motokross, un būs līdzīgs kā motokrosam, tā ari citiem sporta veidiem. 

Kādi sportisti drīkst piedalīties šajās sacensībās?

Sacensībās var piedalīties visi, kuri tik vēlas un grib braukt ar motociklu. Tieši šī iemesla dēļ ir šādi sadalītas klases.

Jūsuprāt, kuriem sportistiem šīs sacensības būs vispiemērotākās?

Visiem,  kuriem liekas, ka motokross brauciens ir par īsu, bet  enduro un endurokross par garu.

Cik jāmaksā skatītājiem, lai varētu apmeklēt šīs sacensības?

Sacensības skatītajiem ir bez maksas.

Vai Latvijā kādi pazīstami sportisti ir izteikuši vēlmi piedalīties šajās sacensībās?

Raivis Zolmans ir trīskārtējais Latvijas čempions skijoringa, un ir zināms, ka viņš piedalīsies, tāpat arī ir  runāts ar Jāni Vinteru, kurš izteicās, ja nepārklāsies ar citām sacensībām, tad iespējams startēs. Domājams, mēs redzēsim daudz interesantu sportistus trasēs, un cīņas būs ļoti interesantas. Tiekamies trasē jau 5. jūnijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV