Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Jaunie basketbolisti dosies pelnītā atpūtā

Mārtiņš Kozlovskis, 27.05.2010. 12:09

Ir pagājusi nepilna nedēļa kopš brīža, kad tika pielikt punkts 2009./10. gada Swedbank Jaunatnes Basketbola līgas sezonai un tajā skaitā ir arī Liepājas jaunie basketbolisti, kuriem šī sezona bija izvērtusies ļoti labi.

Nepilni deviņi mēneši – tas bija laiks, kad skolēniem bija jāaizvada ne tikai skolas gaitas, bet tajā pašā laikā norisinājās ar smagas basketbola treniņa nodarbības un spēles. Visbeidzot, pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā noslēdzās pēdējie fināli, tostarp vairākām Liepājas komandām.

Sezona kopumā ir vērtējama ļoti augstvērtīgi un šī liepājniekiem ir bijusi viena no visveiksmīgākajām sezonām vispār. No 14 iespējamām komandām 12 finālos spēja iekļūt arī Liepājas jaunie zēni un meitenes. Labāko astoņu komandu skaitā, kas maija mēnesī aizvadīja finālturnīrus, nespēja iekļūt tikai trīs vecuma zēnu komandas – B1, D1 un D2 grupas.

Kā pirmie finālus Ventspilī uzsāka B2 un D1 vecuma meitenes un zēni. Vislielākās cerības tika liktas un B2 vecuma zēniem, kuri vilties nelika un beigu beigās spēja izcīnīt augsto 3. vietu, kas ielika pamatus šai veiksmīgajai sezonas nogalei. Turklāt visu Latvijas „Zvaigžņu pieciniekā” tika iekļauts arī Liepājas komandas līderis un Latvijas jauniešu izlases spēlētājs Roberts Krastiņš. Finālturnīru turpat Ventspilī ar 6. un 7. vietu noslēdza, attiecīgi, D1 un B2 meitenes, kuras vadīja treneres Valda Jurēviča un Ināra Biciņa.

Nedēļu vēlāk, no 7. līdz 9. maijam līdzīgas cīņas tika aizvadītas tepat Liepājas Olimpiskajā centrā, kur spēkiem mērojās C1 un D2 grupas meitenes un zēni. Ja C1 grupas zēni un meitenes čempionātu noslēdza, attiecīgi, 5. un 6. vietā, tad īstu pārsteigumu sagādāja D2 grupas meitenes ar Līgu Alilujevu priekšgalā. Liepājnieces tikai finālā atzina Ainara Čukstes „Rīdzenes” meitenes pārākumu, tādējādi, ierindojoties augstajā 2. vietā, kas kā vēlāk izrādījās, bija visaugstākais sasniegums Liepājas komandām šajā sezonā. Tas vēl nebija viss, jo simboliskajā Latvijas „Zvaigžņu pieciniekā” iekļuva liepājniece Maija Gertsone.

Nedēļu vēlāk Rīgā fināla cīņas aizvadīja vislielākie – A grupas meitenes un zēni, tostarp Liepājas komandas. Sekmes abiem šā vecuma dzimumiem bija ļoti līdzīgas, jo tika piedzīvots zaudējums pirmajā vis svarīgākajā spēlē, taču sekoja uzvaras atlikušajās divās cīņas, kas komandas beigu beigās ierindoja 5. vietā.

Savukārt, pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā tika aizvadīti paši pēdējie fināli, kur spēkiem mērojās B1 un C2 grupas zēni un meitenes. Vislabāk veicās C2 zēniem un meitenēm, kuri izcīnīja 6. vietu, taču B1 meitenes sezonu noslēdza 7. pozīcijā.

Līdz ar to, sezona ir cauri un beidzot skolēni var nedaudz atvilkt elpu. Liepājas sporta spēļu skolas direktors Artūrs Košeļevs vēlas pateikt lielu paldies visiem treneriem un arī spēlētājiem par smago darbu visas sezonas garumā un izteikt gandarījumu par padarīto darbu, kas šajā sezonā kopumā ir vērtējams ļoti labi.

Atpūta visticamāk nebūs pārāk gara, jo jūlija mēneša otrajā pusē noteikti sāksies jau fiziskie treniņi un augusta mēnesī ir plānotas vairākas treniņnometnes.

Swedbank jaunatnes basketbola līga (Liepājas komandas sekmes 2009./10. gada sezonā):

Zēni            Meitenes
C2 grupa – 6.vieta    D2 grupa – 2.vieta

C1 grupa – 5.vieta    D1 grupa – 6.vieta
B
2 grupa – 3.vieta    C2 grupa – 6.vieta

A grupa – 5.vieta    C1 grupa – 6.vieta
           

                            B1 grupa – 7.vieta

                            B2 grupa – 7.vieta           
                            A grupa – 5.vieta

 # D2, D1 un B1 vecuma grupas zēnu komandas fināliem nekvalificējās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV