Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Bārtuļa izredzes iziet laukumā Stenlija kausa finālā – 10%

Oskars Fīrmanis, 28.05.2010. 11:42

Naktī no sestdienas uz svētdienu Ziemeļamerikā sāksies ilgi gaidītais notikums – NHL Stenlija kausa izcīņas fināls, kurā tiksies Čikāgas Blackhawks un Filadelfijas Flyers. Flyers rindās šosezon spēlē arī Oskars Bārtulis, un uzvaras gadījumā arī viņa vārds tiks iegravēts uz prestižā kausa. Bārtulim iespēja iziet laukuma gan ir visai neliela – Optibet eksperti to nevērtē augstāk par 10%.

Lai arī abas finālsērijas komandas – Blackhawks un Flyers ir apliecinājušas savu spēku un tiesības spēlēt finālā, tomēr par sērijas favorītiem tiek uzskatīta Blackhawks, kura pārliecinošāk aizvadīja regulāro čempionātu, kā arī ir aizvadījusi mazāk spēļu Stenlija kausa izcīņā. Turklāt pusfinālā tā neatstāja nekādas cerības regulārās sezonas Rietumu konferences līdervienībai Sanhosē Sharks, pieveicot to sērijā ar 4:0. Čikāgai būs arī mājas spēļu priekšrocības, pateicoties labākai vietai regulārajā čempionātā. Tādējādi Optibet eksperti prognozē, ka lielākas cerības uz uzvaru ir Blackhawks – 70% varbūtība, bet Flyers – 30%.

Kā svarīgākie spēlētāji komandās, kas būtiski var ietekmēt sērijas iznākumu, noteikti jāmin abu komandu vārtsargi. Filadelfijai – Maikls Leitons (play-off spēlēs vidēji ielaisti 1,45 vārti) un Čikāgai – Anti Niemi (play-off spēlēs vidēji ielaisti 2,33 vārti). Pirms sezonas tikai retais zināja šos vārtsargus, bet, pateicoties traumām un vājai pirmo vārtsargu spēlei, šie vārtsargi ir kļuvuši par komandas pirmajiem numuriem un rāda lielisku sniegumu, pateicoties kuram tieši šīs komandas ir tikušas līdz finālam.

Blackhawks rindās ir arī ļoti spēcīgi uzbrucēji, piemēram, Džonatans Tēvs, kas 16 play-off spēlēs guvis 26 rezultivitātes punktus, Patriks Kīns – 20 punkti, Patriks Šārps – 16 un Marians Hosa – 11. Savukārt Flyers bieds ir Maiks Ričards, kas 17 spēlēs guvis 21 punktu, Denijs Briērs – 18, Klods Žirū – 17, kā arī aizsargs Kriss Pronžērs – 14 punkti.

Latvijas izlases spēlētājam Oskars Bārtulim, kurš aizvadīja divas spēles play-off izcīņā, bet tagad atrodas rezervē un ir komandas septītais aizsargs, ir iespējas uzspēlēt finālā, ja kāds no pamatsastāva gūs traumu vai kādu citu iemeslu dēļ nevarēs iziet laukumā.

Jāatzīmē, ka Filadelfijas iekļūšana finālā tomēr tiek uzskatīta par zināmu pārsteigumu, jo tā tikai regulārā čempionāta pēdējā spēlē pēcspēles soda metienos pārspēja savus tiešos konkurentus Ņujorkas Rangers, nodrošinot vietu Stenlija kausa izcīņā. Vēl lielāku varoņdarbu Filadelfija paveica Austrumu konferences pusfinālā, sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4:3 pieveicot Bostonas Bruins, lai gan sērijā bija zaudētājos 0:3. Šis bija tikai trešais gadījums NHL vēsturē, kad kāda komanda atspēlējas no šāda rezultāta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV