Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Noslēdzies pirmais Moto Piedzīvojumu sacīkšu posms

Agnese Evarsone, 28.05.2010. 12:35

Ar sacensībām Ropažu apkārtnē 22. maijā tika atklāts 2010. gada Latvijas čempionāts Moto Piedzīvojumu sacīkstēs, kurās kopumā piedalījās 31 komanda, 6 dažādās ieskaites klasēs. Latvijas čempionāta ieskaitē cīnījās Moto un Kvadru klases, bet LaMSF Kausa izcīņā Hobiju, Rallija, Iesācēju un Velo klases.
Noslēdzies pirmais Moto Piedzīvojumu sacīkšu posms

Sacensības tika uzsāktas ar starta uzdevumu, kura laikā sportistiem starta vietas apkārtnē bija jāsameklē īpaši tiesneši, lai no tiem saņemtu svarīgāko sacensību atribūtiku - karti, kurā atzīmēti dabā izvietotie kontrolpunkti, lai varētu uzsākt to meklēšanu. Kā arī organizatori bija parūpējušies vēl par vienu nelielu starta uzdevumu: izbraucot no tehniskā parka sportistiem bija jāpārvar grāvis ar stāvām malām, kurā papildus izvietots slidens finiera dēlis. Sporta motocikliem un braucējiem ar pieredzi šis uzdevums problēmas nesagādāja, bet lielāku motociklu īpašnieki un mazāk pieredzējušie braucēji šeit piedzīvoja jau pirmos kūleņus. Tālākās pāris stundas sportisti pavadīja Ropažu apkārtnes ceļos un mežos, cīnīdamies ar odu uzbrukumiem un meklēdami kontrolpunktus. Pusdienas laikā sākās speciālais uzdevums, kurš šoreiz bija izvietots smilšu karjerā, un dalībniekiem bija jāveic aplis noteiktā trasē, pārvarot lielākus un mazākus smilšu kalniņus. Otrs speciālais uzdevums, no sportistiem prasīja ne tik daudz spēku un drosmi, kā atjautību un lika atcerēties skolas laika latviešu valodas stundas, jo organizatori pamestas fermas vairākās vietās bija izvietojuši burtus, kurus jāatrod sacensību dalībniekiem no tiem jāizveido jautājums, uz kuru pēc tam jāatrod pareizā atbilde. Vairākām komandām šis uzdevums sagādāja lielākas grūtības kā smilšu trase karjerā, jo kaut viens neatrasts vai nepareizi uzrakstīts burts liedza saprast atminējuma jautājumu. Tomēr pēc nelielas piepūles tas izdevās visām komandām, un tās veiksmīgi varēja turpināt punktu vākšanu mežos.

Pēc trasē pavadītām 14 stundām lielāko klašu pēdējās komandas finišēja tikai pēc tumsas iestāšanās, kad Iesācēju klašu braucēji jau sen bija devušies mājās, tomēr kopumā sportisti ar sacensībām bija apmierināti un jutās patīkami noguruši, pēc labi pavadītās dienas.

Moto klasē pirmo vietu izcīnīja komanda Divi Puslitri, kurā startēja Pasaules apceļotājs ar motociklu Mārtiņš Sils un pieredzējušais enduro braucējs Pēteris Sliede, šī komanda ieguva arī kopvērtējuma līderu kausu, jo savāca maksimālo punktu skaitu. Kvadru klasē pirmā vieta komandai Bez vinčas, kuras sastāvā startēja Artūrs Vēvers un pieredzējušais Dakāras un citu starptautisku ralijreidu dalībnieks Didzis Zariņš. Hobiju klasē pirmā vieta komandai Pēteri – Aivars Bogdanovs un Kristaps Remess, bet Iesācēju klasē pirmā komanda Purva āpši – Guntis Šneiders un Jānis Teters. Rallija klasē uzvarētāji komanda ERT2, Andris Puķe un Didzis Rungulis, šeit jāpiebilst, ka šīs komandas dalībnieki trasi veica ar lielajiem KTM Adventure motocikliem, kas ir īpaši smagi, purviem un mežiem nepiemēroti. Velo klasē pirmā vieta sacensību debitantiem, komandai 24mtb.lv, kuras sastāvā startēja Mārtiņš Šteinbergs un Ivars Jakobsons.

Otrais Latvijas čempionāta Moto Piedzīvojumu sacīkstēs posms, norisināsies Mālpilī š.g. 10. jūlijā. Sīkāku informāciju par pieteikšanos sacensībām, kā arī plašu foto galeriju iespējams apskatīt organizatoru Moto Piedzīvojumu kluba ,,apPasaule’’ mājas lapā: www.appasaule.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV