Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Sestdien vasaras autosprinta čempionāta turpināsies Jelgavā

LAF Standartauto komisijas preses dienests, 28.05.2010. 12:45

Sestdien, 29. maijā, Jelgavas „Rullīša” kartinga trasē risināsies Latvijas vasaras autosprinta čempionāta otrais posms. Sacensību starts plānots pēcpusdienā, plkst. 15, bet reģistrācija un tehniskā komisija no plkst. 12 līdz 14.
Sestdien vasaras autosprinta čempionāta turpināsies Jelgavā

Pēc pirmā posma, kurš aprīlī tika aizvadīts ātrajā „333” trasē, rīt, 29. maijā Latvijas vasaras autosprinta čempionāta dalībnieki savu meistarību pārbaudīs līkumotajā Jelgavas „Rullīša” kartinga trasē. Tiesa, pēc pērn veiktajām izmaiņām trases konfigurācijā, tā vairs tik līkumaina un bagāta ar atpakaļejošajiem līkumiem, bet daļa trases pat atgādina ovālu. Tā kā apļa veikšanas laiks labākajiem braucējiem ir aptuveni 44 sekundes, lai palielinātu brauciena ilgumu, sportistiem būs jāveic pieci apļi katrā no abiem startiem. Iepriekšējie pieteikumi sacensību mājas lapā www.vasarassprints.lv liecina, ka uz starta izies vairāk nekā 40 dalībnieki. Pieteikties sacīkstēm varēs arī sestdien uz vietas no plkst. 12 līdz 14. Pirmā brauciena starts paredzēts plkst. 15.
   
Pirmajā posmā divās ieskaites klasēs no trim uzvarētājs finišēja ar lielu pārsvaru pār sekotājiem. Tomēr 2009. gada notikumi „Rullīša” aplī norāda, ka Jelgavā nereti tiek fiksēti negaidīti rezultāti. Arī pērn, kad kalendārs bija sastādīts analoģiski, Jelgavā līderu godā ieradās Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”, 2500+) un Mareks Matvejevs („Opel Corsa”, 2500). Tomēr ne vienam, ne otram uzvaru neizdevās gūt – Matvejevs otrajā braucienā negaidīti atkrita uz otro vietu, bet Štolcermanis nepareizas riepu izvēles dēļ palika tikai devītais. Matvejeva pārsvars pār klases konkurentiem šosezon gan ir tik iespaidīgs, ka viņa pozīcija var tikt apdraudēta tikai apstākļu sakritības rezultātā, bet Štolcermanim, kurš lielajā klasē vienīgais no līderiem startē ar aizmugures piedziņas spēkratu, noteikti nāksies atvairīt ar pilnpiedziņas turbo automašīnām braucošo sāncenšu uzbrukumus. Spraiga cīņa sagaidāma 1800 klasē, kurā pirmajā posmā četri braucēji satilpa trīs sekunžu robežās - Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”), Andris Slišāns („Toyota Corolla”), Imants Firsts („Toyota Corolla”) un Edmunds Ozols („VW Golf”). Pirmajā posmā ar masveidību iepriecināja „Street” klašu braucēji. Šajā ieskaitē tiek vērtēti tikai ar ielas riepām braucošo sportistu rezultāti, kamēr čempionāta ieskaitē atļauts izmantot arī „slick” tipa riepas. Šosezon noslēguma kopvērtējumā tiks vērtēti pieci labākie rezultāti no sešiem posmiem, līdz ar to iesaistīties cīņā par medaļām (čempionāta ieskaitē) un kausiem („Street” ieskaitē) var arī tie braucēji, kuri pirmajā posmā nepiedalījās.
   
LAF Šosejas komisija un „AJmotorsports” akcijas „ATBALSTĀM autošoseju” ietvaros Jelgavas sacīkšu laikā vasaras autosprinta braucējiem uzdos aptaujas jautājumus, lai noskaidrotu viņu viedokli (pieejamība, izmaksas, motivācija u.c.) par šosejas autosporta veidiem. Izlozes kārtībā vienam no dalībniekiem tiks piešķirta dāvanu karte apmaksātam vienas stundas treniņam Biķernieku trasē. Balva kopā ar diplomu tiks piešķirta arī ātrākā atmosfēriskā dzinēja automobiļa pilotam. Galvenais pretendents uz šo balvu noteikti ir divu pēdējo sezonu čempions 2500 klasē Matvejevs – viņa ar divu litru dzinēju aprīkotā „Opel Corsa” spēj apdraudēt pat turbo pilnpiedziņas mašīnas.
   
Vasaras autosprinta čempionāta pirmajā posmā debiju autosportā piedzīvoja 16 gadus vecais Vasilijs Grjazins, slavenā Krievijas rallista Staņislava Grjazina dēls. Jelgavas posmu jaunajam censonim nāksies izlaist, jo skolā sācies eksāmenu laiks. Tomēr nākamajos posmos Krievijas sportists, kurš pieņēmis Latvijas autosporta pavalstniecību, trenera Ģirta Krūzmaņa vadībā plāno piedalīties.
   
Skatītājiem ieeja bez maksas. Jelgavā šajās dienās notiek pilsētas svētki, tāpēc vasaras autosprinta apmeklējums var kļūt par lielisku sporta piedevu kultūras programmai. Svētku pasākumu dēļ pilsētā iespējami satiksmes ierobežojumi, tāpēc sacensību organizators rekomendē dalībniekiem un skatītājiem nokļūšanai trasē izmantot apvedceļu.

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „Tehniskaisveikals.lv”, „Auto24.lv”, „Autodekor.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

Foto: pirmajā posmā „333” trasē uzvaru masveidīgākajā klasē „2500 Street” izcīnīja Mārtiņš Gūtmanis („BMW 323 ti”). Autors: Rolands Bobulis (go4speed.lv).

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā

Kopvērtējums pirms 2. (no 6) posma
1800
Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”) 25, Andris Slišāns („Toyota Corolla”) 21, Imants Firsts („Toyota Corolla”) 18.
2500
Mareks Matvejevs („Opel Corsa”) 25, Normunds Orlovs („BMW Compact 323ti”) 21, Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”) 18.
2500+
Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”) 25, Aivars Ezeriņš („Subaru Impreza”) 21, Ints Jeršovs („Subaru Impreza”) 18.
Kausa izcīņa
„1800 Street”
Jānis Strazdiņš („BMW 318 ti Compact”) 25, Guntis Lapiņš („VW Golf”) 21, Edgars Karlsons („BMW 318 is”) 18.
„2500 Street”
Mārtiņš Gūtmanis („BMW 323 ti”) 25, Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”) 21, Aivo Gailītis („VW Golf II”) 18.
„2500+ Street”
Andrejs Švagris („Mazda 323 GTX”) 25, Einārs Juškovskis („Subaru Impreza”) 21, Vasilijs Grjazins („Mitsubishi Lancer EVO”) 18.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV