Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Brīvdienās Latvijas čempionāts motokrosā startēs Gulbenē

Iveta Kaminska, 29.05.2010. 13:16

Sestdien, 29. maijā, un svētdien, 30. maijā, Gulbenē, Staru moto trasē norisināsies Latvijas Čempionāta motokrosā trešais posms.
Brīvdienās Latvijas čempionāts motokrosā startēs Gulbenē

Sestdien cīņas noritēs bērnu, jauniešu un iesācēju starpā, bet svētdien spēcīgāko motobraucēju konkurencē. Treniņbraucieni sāksies jau plkst. 8:30, bet finālbraucieni no plkst. 12:00.

Pēc iepriekšējiem diviem posmiem, kad gan Stelpē, gan Ķegumā tika uzstādīts trases rekords dalībnieku skaita ziņā, var cerēt, ka arī Gulbenē sacensības noritēs spraigi.

Sestdien uz starta stāsies MX 50, Kvadri 50 AB, Kvadri 100 AB, Kvadri 200 AB, MX 65, MX 85, 85 B, Kvadri Iesācēji, Dāmu Kvadri, Iesācēji, Mini MX.

Šobrīd jau ir izkristalizējušies līderi un nepārspēti savās klasēs brauc: Reinis Bicāns (Kvadri 50A, Elkšņi), Dinars Ekharts (Kvadri 50B, Gaujas Kauss MX Team), līdz šim vienīgā dāma - Monta Dišlere-Kirilko (Kvadri Dāmas, CAMK Latgale), Edgars Meņģelis (Kvadri Iesācēji, Rodeo), Kaspar Haiba (Kvadri 200A), Emīls Sigājevs (Kvadri 100B, Rodeo), Kristers Drevinskis (MX 85B, Bieriņu Motoklubs), Mārtiņš Zommers (MX Iesācēji, AP Motoklubs) un Raivis Levans (Mini MX, Motoklubs Ape).

Arī igaunis Klaudius Roosma MX65 klasē jūtas samērā pārliecinoši, jo tikai otrā posma pirmajā braucienā viņš samierinājās ar trešo vietu.

Vissīvākās cīņas par čempiona titulu var izvērsties MX 85 klasē, kur šobrīd pirmajā vietā kopvērtējumā ierindojies Udis Spulle (VV Motoracing Team), bet turpat ir arī sekotāji Ulda komandas biedrs Rihards Ginters un Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs). Protams, nedrīkst aizmirst arī par spēcīgajiem šīs klases braucējiem Pauls Jonass (Elkšņi), Kārlis Sabulis (Motodroms) un Tomass Šileika (Elkšņi), kuri pirmā posma laikā startēja Eiropas Čempionātā motokrosā Polijā, bet jau otrajā posmā Latvijas čempionātā Pauls Jonass pierādīja, ka ir spēcīgs braucējs un izcīnīja pirmo vietu. Šobrīd kopvērtējuma tabulā viņš ierindojas piektajā vietā.

MX 50 klasē spēcīgāki šobrīd ir kaimiņvalsts braucēji – igaunis Meico Vettik, kas piekāpies tikai vienā braucienā, izcīnot tajā trešo vietu un lietuvietis Nojus Gasiunas, kas atrāvies ar septiņu punktu pārsvaru no Justa Grenča (Gaujas Kauss MX Team).

Svētdien “Stari” moto trasē uz starta stāsies MX 1, MX2, A1, A2,  Seniori, Veterāni, H 14+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni.

Šajās klasēs jau ir jūtama lielāka konkurence un tikai divās klasēs pēc diviem posmiem ir izteikti līderi, kuri uzvarējuši visus braucienus: Ralfs Reinfelds (Kvadri Hobiji, Rodeo) un Atis Alžāns (Veterāni, Bieriņu Motoklubs).

Pārliecinošu pārsvaru ir ieguvis Kvadri klases sportists lietuvietis Imantas Tamaliunas, apsteidzot pirmā posma uzvarētāju Agri Neiju (Bieriņu Motoklubs) par 17 punktiem, kas Ķegumā pirmajā braucienā cīnījās ar “ķibelēm”. Trešajā pozīcijā atrodas Mikus Neško (Saldus Motoklubs), atpaliekot tikai par vienu punktu.

Līdzīgi tas izvērties arī Senioru klasē, kur šoreiz ieguvējs ir latviešu sportists Jānis Mironovs (CAMK Latgale), jo spēcīgais baltkrievu sportists Aleksandrs Giruts Ķegumā mocījās ar tehniskām problēmām. Pie tam arī Arvis Sanders no Rodeo kluba pamanījies izdarīt piecu punktu atrāvienu, tā Baltkrievijas pārstāvi atstājot trešajā vietā.

Neskatoties uz to, ka Ķegumā MX1 klasē pārliecinoši uzvarēja Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs), kurš šobrīd kopvērtējuma tabulā ieņem septīto vietu, pēc diviem posmiem ar 17 punktu atrāvienu no Leona Kozlovska (Motosports RT), pārliecinošs līderis ir Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata). Tāda pati situācija ir arī Blakusvāģu klasē, kur uzvara Ķegumā ekipāžai Kristers Serģis/ Veiko Parksepp dod septīto vietu kopvērtējumā, bet pēc diviem posmiem līderi ir brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs).

Sīvākas cīņas par punktiem vērojamas MX2, A1, A2 un H14 klasēs, kur atstarpe starp sekotājiem ir robežās no 4 līdz 10. MX2 klasē, lai arī pirmo posmu uzvarēja Toms Macuks (Rodeo), bet otro Dāvis Ivanovs (Moto X), līderis šobrīd ir Dāvis ar 10 punktu pārsvaru. A1 klasē par 6 punktiem veiksmīgāks par konkurentu Oskaru Urbanoviču (Alate TC) ir Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team), bet Jānis Kārkliņš (A2, K.Serģa motoklubs) un Didzis Gorbenko (H14, CAMK Latgale) tikai par 4 punktiem apsteidz sekotājus Raivo Freibergu (A2, CAMK Latgale) un Reini Čudarānu (H14, Suzuki Latvia).

Vissīvākā “mačošanās” par līdera pozīciju ir klasēs H30 un Blakusvāģi Veterāni, kur tikai viens punkts Intaru Janbergu (Saldus Motoklubs) un lietuviešus Z.Žiukas/ J.Davodonis šķir no sīvākajiem pretiniekiem Krievijas sportistu Sergeju Bičenko un igauņiem S.Ivanovs/ A.Jalas.

Jāatzīmē, ka arī Latvijas Čempionāta motokrosā trešajā posmā SIA „ NEIJA T” dāvanu kartes tiks Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi “Goldspeed” un “Michelin” riepu pāra iegādei. Informatīvais atbalstītājs žurnāls “AutoEuro”.

LČ motokrosā trešā posma organizatori: LaMSF, “Stari Motoklubs”

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV