Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

V.Baumaņa kauss tiek piešķirts Niedolai un Butjankovam

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 03.06.2010. 13:51

Voldemāra Baumaņa piemiņas balvu "Jaunatnes laureāts un laureāte basketbolā" šogad apbalvojuma komisija piešķīrusi liepājniecei Sabīnei Niedolai un basketbola skolas Rīga audzēknim Artjomam Butjankovam.
V.Baumaņa kauss tiek piešķirts Niedolai un Butjankovam

Liepājas basketbola audzēkne Sabīne Niedola pēdējos divus gadus ir bijusi rezultatīvākā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlētāja, kā arī saņēmusi vērtīgākās spēlētājas un citu nomināciju LSBL balvas. Niedolas dominance LSBL un jaunatnes līgā sekmēja spēlētājas dalību pieaugušo izlasē jau 17 gadu vecumā.

Rēzeknē augušais BS "Rīga" centra spēlētājs Artjoms Butjankovs savā pēdējā jaunatnes līgas gadā palīdzēja komandai izcīnīt A vecuma grupas čempionu titulu un tika atzīts par finālu vērtīgāko spēlētāju. Tāpat spēlētājs "DSN/Rīga" komandas sastāvā uzvarēja Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā.

Kopš 1994. gada Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem pasniedzamais Voldemāra Baumaņa kauss nosaukts tā vīra vārdā, kura vadībā 1935. gadā Latvijas valstsvienība izcīnīja Eiropas čempionu titulu un 1939. gadā ieguva otro vietu Eiropas meistarsacīkstēs.

V.Baumaņa kausa laureātus kopā ar mācību solā sekmīgākajiem Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas spēlētājiem plānots apbalvot trešdien, 9.jūnijā, pieņemšanā pie Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes.

Sīkāku informāciju par šī gada laureātiem, Voldemāru Baumani un piemiņas balvu var iegūt interneta mājaslapā www.basket.lv/baumanis.

Foto: Mikus Kļaviņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV