Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Emīls Karro: "Mans galvenais konkurents ir tēvs"

Agnis Skrebs, 04.06.2010. 13:16

Ja Latvijā kāds vīrs, kurš nepazīst Matīsu Karro, tad jāpiemin, ka visa viņa ģimene ir cilvēki, kam benzīns asinīs, un aktīvi piedalās motosporta sacensībās. Sestdien, 5. jūnijā, sāksies jauns seriāls, Latvijas čempionāts „Zelta mopēdā", kura pirmais posms norisināsies Ķekavā, Tilderu trasē, un šo sacensību viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs Emīls Karro.
Emīls Karro: "Mans galvenais konkurents ir tēvs"

Kā aizsākās „Zelta Mopēda" laiki?

Zelta mopēds atdzima „Vaidavas kausā" Apē. Ja nemaldos, pirmais gads, kad mopēdi sapulcējās kopā, bija 2006.gads.
„Vaidavas kauss" katru gadu bija kā tradīcija motokross. Pateicoties tam, ka Mairis un Gundars Levani izdomāja palaist pa trasi mopēdus. Pats pirmajos divos gados tajos nepiedalījos. Pirmajā gadā dalībnieku skaists bija ļoti mazs, tikai kādi 7 mopēdisti.
Nākamajos gados jau dalībnieku skaits strauji auga. 2009.gadā jau bija vairāki organizatori, un līdz ar to arī vairākās vietās notiks sacensības mopēdiem.

Kas tev patīk šajā pasākumā?

Man patīk tas, ka man mopēds ir pietiekami labi saskrūvēts, pateicoties manam tēvam, lai nebūtu jāstumj un jāskrien pa trasi. Man ar mopēdu piedalīties sacensībās ir kā atpūta, kas dod foršas izjūtas un prieku sirdij. Protams, arī patīk cīņas trasē, bet pagaidām diemžēl man ir tikai viens pāri darītājs trasē, mans tēvs Ainārs Karro, un , kad ierodas mājās, arī brālis Matīss.

Cik ilgi jūs ar motokrosu nodarbojoties?

Ar motokrosu nodarbojos no piecu gadu vecuma, bet tieši ar mopēdu sāku braukt divus gadus atpakaļ Igaunijā. Tur mopēdi atdzima dažus gadus ātrāk nekā Latvijā.

Kādās sacensībās jūs piedalāties?

Tad kad Latvijā vēl nebija popularizējušās mopēdu sacensības, tad mēs braucām uz Igauniju. Šogad jau ir uztaisīti dažādi sacensību seriāli Latvijā - Latvijas čempionāts Apvidus motokross, Latvijas čempionāts „Zelta mopēds", „Retro motokross" un vēl dažādas sacensības. Noteikti būs arī Apē „Vaidavas kausā"' šī disciplīna un Igaunijā pie Leokiem superkrosā Somerpoulu.

Tavas pārdomas par jauno Latvijas čempionātu „Zelta Mopēds" sacensībām?

Jocīgi ir tas, ka katrā klase dalās vecuma grupās līdz 21 gada vecumam vai arī no 21 gada vecuma. Uzskatu, ka nebija tādas vajadzības, bet ja reiz organizatori tā ir nolēmuši, tad labi, bet noteikti tajās ir vērts piedalīties, jo azarts sitīs augstu vilni, kā arī visiem skatītājiem būs ko redzēt. Labākā atpūta svaigā gaisā. Vēlos arī pateikt visiem faniem, ka 27 jūnijā bez viņu atbalsta manam brālim Matīsam Karro būs grūti izcīnīt augstas vietas PČ MX2 klasē, mēs ceram, ka Latvijas karogi būs daudz.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV