Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Gulbenē aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā posms

Agnis Skrebs, 04.06.2010. 15:40

Aizvadītajā nedēļas nogalē Gulbenē notikušais trešais Latvijas čempionāta posms vērtējams kā izdevies, jo visos braucienos startēja daudz braucēju, un tajos piedalījās gandrīz visi vadošie Latvijas sportisti, kuri šobrīd atradās Latvijā. Uz sacensībā bija ieradušies arī viesi no Lietuvas un Igaunijas - slavenais kvadru braucējs Melis Jurgensons, jaunais talants šajā klasē Kait Kompus, kā arī Igaunijas daudzsološais braucējs Prīt Ratseps. Sacensībās piedalījās arī PČ dalībnieks Augusts Justs, kā arī šī brīža Latvijas čempionāta līderis MX1 klasē Niks Afelbaums ( Kings Afītis ), Leons Kozlovskis, Mikus Pētersons, MX2 klases līderi Dāvis Ivanovs un Toms Macuks.
Gulbenē aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā posms

Blakusvāģu klasē bija iespēja vērot pieckārtējo pasaules čempionu Kristeru Serģi, kurš uzvarēja ļoti pārliecinoši. Šī cīņa Gulbenes posmu būtu vēl vairāk izdaiļojusi, un noteikti skatītāji to alka redzēt.

Sacensībās piedalījās arī tuksnešu lauva Einārs Vinters, kurš parādīja savu augsto meistarību senioru klasē un lika trūkties visiem atzītajiem motokrosa meistariem. Nākamās sacensībās, kurās sportists piedalīsies, ir Latvijas čempionāts „Apvidus motokrosā", kurš 5. jūnijā noritēs Ķekavā, un, iespējams, arī „Pīlādžu kausa" izcīņā 6. jūnijā.

Gulbenes trase vienmēr ir bijusi interesanta, pateicoties tās reljefam un konfigurācijai, un beidzot sacensības šajā trasē norisinājās teicamos laika apstākļos, kas padarīja cīņas trasē vēl interesantākas. Diemžēl nācās atzīt, ka jau otro sacensību pēc kārtas tiesnešu darbība nebija vajadzīgajā līmenī, un tas izraisīja nevajadzīgas emocijas. Tomēr kopumā sacensības bija izdevušās, ko apliecināja fakts, ka tajās piedalījās 231 sportists un tās apmeklēja daudz vairāk skatītāju nekā iepriekšējos Latvijas čempionāta posmos un cīņās trasē.

Gulbenes posma organizators ļoti vēlas pateikt paldies visiem atbalstītājiem: Pilsbergs, Rubate, Betons PR, Jaungulbenes arodvidusskola, Kopa, Hārdeks, AAS BTA, Informatīviem atbalstītājiem: Dzirkstele, Alūksnes Ziņas, Ziemeļlatvija, Vaduguns.

Komandu cīņā šoreiz šajā posmā uzsvarus laurus plūca vīri no moto kluba CAMK LATGALE, kuri sīvā cīņā par 25 punktiem apsteidza šā brīža līderus „RODEO MX RACING TEAM", godpilno trešo vietu izcīnīja moto klubs „Bieriņi Mārupe". Savukārt pēc aizvadītajiem trim posmiem vēl joprojām līderi ir „RODEO MX RACING TEAM" – 2749 punktiem, otrā vieta „CAMK LATGALE" – 2732 puktiem, bet trešie ir moto klubs „Bieriņi Mārupe" – 2453. Vērojams, ka cīņa par čempionu titulu ir gaidāma vēl ļoti sīva, jo punktu atstarpe ir pavisam minimāla, zinot, ka priekšā mūs vēl sagaida 5 posmi.

RODEO MX RACING TEAM vadītāja Arvja Sandera komentārs:

"Prieks, ka šajā posmā izdevās noturēties pirmajā vietā. Vienmēr uzvarēt ir grūti, jo konkurence ir sīva. Turpināsim cīnīties, un ceram, ka spēsim uzvarēt Latvijas čempionātā komandu ieskaitē. Vēlos pateikt paldies mūsu sponsoriem par viņu lielo atbalstu."

Prestižajās klasēs uzvarēja: MX1- Niks Afelbaums, MX2 - Dāvis Ivanovs, Kvadri - Kristaps Meņģelis, MX 85 – Kārlis Sabulis, Seniori – Einārs Vinters, blakusvāģi – Kristers Serģis/I.Ameļkins. Šogad Latvijas čempionātā ir gaidāms ļoti interesantas cīņas, un viss vēl priekšā, jo daudzās klasēs kopvērtējums pēc aizvadītajiem trim posmiem izskatās ļoti intriģējošs. Daudzi no vadošajiem sportistiem šobrīd neatrodas pozīcijās, kurās vēlētos atrasties, un centīsies nākamajos posmos savu atrašanās vietu kopvērtējuma tabulā uzlabot : http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=76469 .

Sportistu komentāri pēc aizvadītā posma:

Niks Afelbaums ( Kings Afītis):

"Sacensībām esmu ļoti apmierināts, pirmais brauciens izdevās ļoti labs, bet tā beigās ļoti traucēja atpalicēji, jo tiesneši viņiem nerādīja zilos karogus. Otrajā braucienā starts man izdevās ļoti labs, bet brauciena vidū pieļāvu vienu kļūdu un Augustam Justam izdevās mani apsteigt, tā kā otrā vieta man deva uzvaru posmā, tad es vairāk necentos trakot, bet stabili aizvadīt braucienu līdz galam. Sacensība bija ļoti laba, prieks, ka uz tām bija atbraukuši tādi sportisti. Tagad nopietni jāturpina gatavoties nākamajām sacensībām un sezonas galvenajam startam, Pasaules čempionātam MX1 klasē Latvijas GP posmam, kur savu skatītāju priekšā vēlos parādīt teicamu sniegumu, un ceru, ka tas man izdosies. Noteikti vēlos pateikties saviem atbalstītājiem, kuriem pateicoties izdodas sasniegt tik labus rezultātus: SIA SUMATA, SIA MOLITS, SIA LAMD SERVISS, SIA VILDERS, ACERBIS."

Mikus Pētersons:

"Pirmajā braucienā starts neizdevās, un tas mani mazliet iegāza, jo bija jāsāk cīnīties no beigām, bet beigās jau aizcīnījos līdz 6. vietai braucienā. Otrajā braucienā starts jau padevās labāk, varēju cīnīties daudz atbrīvotāks, beigās mazliet pieguru, bet spēju nosargāt savu pozīciju. Vēlos pateikties visiem saviem atbalstītājiem, kuriem pateicoties šogad nopietni esmu progresējis: „Strazdu grava", „Motofavorīts", „Andanti", „Cietais rieksts", „Dzirkstelīte", „Sīlis"."

Einārs Vinters:

"Sen nebiju braucis motokrosā un gribējās atjaunot iemaņas, zināju, ka varētu sanākt interesanta cīņa ar Jāni Mironovu, un tā arī sanāca, un pat izdevās viņu uzvarēt un izcīnīt uzvaru. Mani šogad redzēsiet enduro un enduro krosa sacensībās, kā arī ir plānos piedalīties apvidus motokrosa sacensībās, kā arī uzbraukt vēl kādu motokrosu. Noteikti vēlos pateikt paldies savam brālim un ģimenei par atbalstu motosportā."

Leons Kozlovskis:

"Sacensība bija ļoti interesanta, pēc ilgiem laikiem Gulbenē braucām labos laika apstākļos. Tādā trasē nebiju iepriekš trenējies, tāpēc pirmajā braucienā īsti neizdevās parādīt labu sniegumu, jo biju ļoti piesardzīgs. Otrajā braucienā izdevās nopietni uzlabot savus apļa laikus un parādīt labāku sniegumu. Galvenais uzdevums tika izpildīts, un es šobrīd pēc aizvadītajiem trijiem posmiem atrodos 2. vietā. Vēlos pateikt paldies saviem atbalstītājiem, kuriem pateicoties ir izdevies parādīt tik labu sniegumu: Ādažu dome, „Ādažu Čipši", „Karlo motors", „Valvoline eļļas", „PMK Ķekava", „Uzvara lauks", veikals „Motosports"."

Kristers Serģis:

"Sacensības bija ļoti labi noorganizētas, ar interesantām cīņām trasē. Pirmo reizi braucu Gulbenē, kad nebiju dubļi, un biju ļoti apmierināts ar šo trasi. Pats ar savu sniegumu arī daudzmaz apmierināts, jo jau izdevās izpildīt elementus tuvu savam līmenim, kāds man bija agrāk. Jāturpina trenēties, un tad jau arī sniegums būs vēl labāks. Vēlos pateikties visiem, kuriem pateicoties atkal varu nodarboties ar motokrosu: „KSM", „Latvijas Balzāms", „Oma Food", „Amserv Motors", „Svētavots"."

Toms Macuks:

"Šoreiz galīgi neizdevās starti, kā rezultātā nācās sacensības abas reizes uzsākt no beigām, un tāpēc labāku rezultātu neizdevās uzrādīt, jo bija ļoti grūti apdzīt, kā arī putekļi traucēja. Nākamajos posmos centīšos uzlabot startus, un ceru, ka tad spēšu cīnīties ar pārējiem spēcīgiem sportistiem vienādā līmenī. Vēlos pateikt paldies saviem atbalstītājiem "N&J racing", "AS VENTBUNKERS", "Motofavorīts", kuri importē „Suzuki" motociklus, "SIA Sumata", "Olimpiskais centrs Ventspils", "Aureus kapitāls", "SIA Dzintarjūra", "Maxmoto", "Ventspils pilsētas dome", "Motosports", kuri atbalsta mani ar „Progrip" drēbēm un brillēm, "i.a Murdziņš", Arvim Sanderam, "RODEO", vecākiem un trenerim Ivo Lakučam, kā arī firmai „DZM"."

Sacensībās piedalījās arī Adrenalin.lv komanda, un, pateicoties viņu aktivitātēm un profesionālismam, ir tapis interesants video materiāls: http://www.adrenalin.lv/index.php?lapa=adrenalin_news&id=132

Nākamās lielās motokrosa sacensības norisināsies šo sestdien, 5. jūnijā, Latvijas čempionāts „Apvidus motokrosā" un Latvijas čempionāts „Zelta mopēdam", bet 6. jūnijā, norisināsies tradicionālais „Pīlādžu kauss" motokrosā, kurā sacensību organizatori sadarbībā ar Adrenalin.lv, ir sarūpējuši interesantus konkursus skatītājiem, kuros skatītāji varēs iegūt biļetes uz aizraujošu Baltijas mēroga motokrosa šovu „Vaino Leok" piemiņas kauss, kurš norisināsies 29. jūnijā ar vadošo PČ dalībnieku līdzdalību. Pirmajā konkursā skatītājiem būs jāpiedalās Adrenalin.lv rīkotajā skriešanas supersprinta sacensībās par trasi, kurā ātrākais skrējējs iegūs savā īpašumā biļeti uz šo pasākuma, vai pie tām varēs arī tikt, piedaloties Adrenalin.lv prognožu konkursā, kurā varēs piedalīties visi apmeklētāji, kuri būs iegādājušies ieejas biļetes. Katram būs jāuzraksta, kuri no sportistiem uzvarēs MX1, MX2 un Kvadri Open klasē, un dalībnieks, kurš būs veicis to viss precīzāk saņems ielūgumu uz „Vaino Leok" piemiņas kausa izcīņu. Ja gadījumā būs vairāki veiksminieki, kuri būs precīzi prognozējuši, tad uzvarētājs tiks noteikts ar izlozes palīdzību. Jūsu uzmanībai piedāvājam video ieskatu par gaidāmo sacensību: Jūsu uzmanībai tiek piedāvāts arī video apskats par gaidāmo interesanto motokrosa pasākumu: http://www.youtube.com/watch?v=t1bJcbfL_kc. Sacensību finālbraucieni sāksies no plkst. 11.00. .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV