Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

RED BULL X-FIGHTERS pirms Maskavas iesildās Narvā

Lana Daniela, 10.06.2010. 17:44

Nedēļu pirms pasaules čempionāta Red Bull X-Fighters posma Krievijas galvaspilsētā Maskavā, frīstaila motokrosa (FMX) labāko sportistu trikus varēs ieraudzīt arī bez vīzas, jo 19. jūnijā Igaunijā notiks Red Bull X-Fighters Jam. Narvas pils pakājē savu labāko sniegumu rādīs pasaulē atzīti braucēji: krievs Aleksejs Koļesņikovs (Alexey Kolesnikov), amerikānis Dreiks Makelrojs (Drake McElroy), beļģis Džimijs Verburgs (Jimmy Verburgh) un dienvidafrikānis Niks Devits (Nick de Wit). Sestdien, 19. jūnijā plkst. 19.00 tev jābūt Narvā!
RED BULL X-FIGHTERS pirms Maskavas iesildās Narvā

Red Bull X-Fighters paraugdemonstrējumi Narvā skatītājiem ļaus izbaudīt īstu frīstaila motokrosa esenci. Četri profesionāli FMX braucēji draudzīgā sacensībā parādīs savus labākos lēcienus, griezienus un triku kombinācijas.

Visi braucēji, kas piedalīsies Narvas Red Bull X-Fighters Jam, ir cieši saistīti ar Red Bull X-Fighters pasaules čempionātu. Džimijs Verburgs und Dreiks Makelrojs ir šo slaveno sacensību tiesneši, savukārt Niks Devits ir Red Bull komandas braucējs, kas iepriekš piedalījies vairākās Red Bull X-Fighters sacensību posmos. Jaunais krievu sportists Aleksejs Koļesņikovs Red Bull komandai pievienojās tikai 2009. gadā un pirmoreiz startēs FMX pasaules čempionātā tieši Maskavā 26. jūnijā kopā ar tādām zvaigznēm kā Andrē Villa, Adams Džonss, Neits Adamss un Robijs Medisons. Starp citu, pagājušogad mēs Alekseju redzējām tepat Rīgā IFMXF Latvijas Grand Prix "Night of the jumps".

Red Bull X-Fighters Jam notiks Narvas pils teritorijā, kas ir leģendāra vieta Igaunijas kultūrā un attēlota arī uz 5 kronu banknotes. Braucēju trakāko ideju piepildījumam tiks uzbūvētas speciālas rampas, kas ļaus uzlidot pietiekami augstu un aizlēkt pietiekami tālu, lai mēs redzētu labākos flipus, grebus un augstlēcienus. Pasākuma teritorija būs atvērta no plkst 17.00. Red Bull X-Fighters Jam apmeklējums ir bez maksas.

2010. gadā Red Bull X-Fighters Jam notiek arī Johanesburgā Dienvidāfrikā, Peru galvaspilsētā Limā un Kanakalē Turcijā.

Red Bull X-Fighters 2010. gada sezona

Kopš 2001.gada, kad tika izveidota Red Bull X-Fighters koncepcija, sacensības ir izaugušas par lielāko un ievērojamāko frīstaila motokrosa čempionātu, kurā piedalās pasaules labākie braucēji un kas notiek visneiedomājamākās vietās. 2010. gada sezonu klasiski atklāja Mehiko (Meksikā) 16. aprīlī. Otrais no sešiem posmiem notika 14. maijā Kairā, Gīzas piramīdu ēnā, kur sportistiem bija jāiztur ne tikai sacensību asums, bet arī tuksneša sausums, karstums un degošā saule. Nākamais posms – uzreiz pēc Jāņiem - 26. jūnijā norisināsies leģendārajā Sarkanajā Laukumā mūsu kaimiņvalsts galvaspilsētā Maskavā. Tradicionāli jūlija beigās Spānijas galvaspilsētā Madride pārtaps par FMX meku, jo uzņems vienīgo divu dienu Red Bull X-Fighters posmu. Savukārt 14. augustā Londonas leģendārā Battersea elektrostacijā būs atkal pārpildīta ar „elektriski – enerģisku" skatītāju pūļi, jo tur notiks 5. čempionāta posms pirms pēdējām sacensībām Itālijas galvaspilsētā Romā, kur paziņos 2010. gada Red Bull X-Fighters pasaules čempionu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV