Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

"Ghetto Basket" Grīziņkalnā debitē princese Alise

Renārs Buivids, 11.06.2010. 11:33

Biedrības "Streetbasket" organizētās ielu basketbola "Ghetto Basket" Latvijas tūres 10.jūnija posmā Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" vairāku simtu spēlētāju pulkā bija arī Latvijas princeses Alises Pīternieces komanda.
"Ghetto Basket" Grīziņkalnā debitē princese Alise

Mērķa – 60 turnīri 90 dienās – īstenošana tiks turpināta 14.jūnijā Jūrmalā, 15.jūnijā Ventspilī, 17.jūnijā Rīgā, 18.jūnijā Jelgavā.

"Baltic Casting Agency BT" kļuva par pirmo komandu, kurai šovasar izdevās uzvarēt otrajā "Ghetto Basket" posmā. Valts Dambergs, Raitis Liepa, Nauris Liepiņš, Mārtiņš Liepa finālā ar 11:6 pārspēja "RPP", bet trešo vietu izcīnīja "Mazais".

Augsti kvalitatīvajā "Slam dunk" konkursā sīvā konkurencē par uzvarētāju kļuva "DSN/Rīgas" basketbolists un "VEF skolu superlīgas" čempions Jānis Timma, kurš tikai nedaudz apsteidza lielākā pārsteiguma autoru Matīsu Elmi. Timma saņēma dāvanu karti no kluba "Pussy Lounge".

Jaunākajā grupā uzvarēja "Tupeņi", apsteidzot "Fermerus" un "Slammers". Īpašu balvu sieviešu apģērbu, aksesuāru un somu veikala "Decerto" saņēma šīs grupas ceturtās vietas ieguvējas - "Nekas jauns" dāmas ar Latvijas princesi Alisi Pīternieci sastāvā.

"Ghetto Basket" laureāti saņēma balvas no organizatoriem un "Mārtiņa Beķerejas" garšīgos klinģerus. Vecākās grupas izcilnieki tika arī pie dāvanām no kempinga "Abragciems", Rīgas Piena kombināta, "Veikot.lv" un tetovēšanas salona "Impulss". Jaunākajā grupā dāvanas no Rīgas Piena kombināta un peintbola parka "Bazooka Paintball".

"Ghetto Basket" Latvijas tūres katra posma uzvarētājs vecākajā grupā vīriešiem saņem ceļazīmi uz finālturnīru Rīgā, kur 29.augustā tiks izspēlēta galvenā balva – Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) latviešu basketbolista Andra Biedriņa dāvātais ceļojums čempionu kvartetam uz nākamās sezonas spēli Ņujorkā!

Sadarbībā ar Jūrmalas Valsts ģimnāziju šīs skolas sporta kompleksā (Jūrmala, Raiņa iela 55) notiks pieci turnīri. Pirmais no tiem – 14. jūnijā. "Ghetto Basket" ielu basketbola komandas Jūrmalā pulcēsies arī 28. jūnijā, 12. un 26. jūlijā, kā arī 9. augustā.

Sadarbībā ar Ventspils domes Sporta pārvaldi tiks aizvadīti pieci posmi Ventspils Olimpiskā centra teritorijā (Ventspils, Sporta iela 7/9). Pirmais no tiem notiks 15. jūnijā, bet turpmāk "Ghetto Basket" mači notiks 29. jūnijā, 13. un 27. jūlijā, kā arī 10 augustā.

Jūrmalā un Ventspilī turnīru sākums plkst. 18, bet komandu pārreģistrācija no plkst. 17.

"Ghetto Basket" spēles notiek trijās grupās. Zēniem - 1995. gadā dzimušie un jaunāki; vīriešiem - 1994. gadā dzimušie un vecāki; sievietes.

"Ghetto Basket" vēsture aizsākās ar ceturtdienās Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" notiekošajiem turnīriem ar pāris desmitiem komandu. Vasaras laikā ik ceturtdienu turnīri ieguva lielu popularitāti, jūlijā un augustā jau regulāri pulcējot vairāk nekā 100 komandu.

"Ghetto Basket" Latvijas tūres atbalstītāji: Basketbola klubs "VEF Rīga, "Latvijas Universitāte", Saulkrastu novada dome, Kuldīgas novada dome, Ventspils domes Sporta pārvalde, Siguldas novada dome, Iecavas novada dome, Saldus novada dome, Garkalnes novada dome, Tukuma novada dome, klubs "Pussy Lounge", klubs "Post Club", tipogrāfija "McAbols", sporta klubs "Atlantis.lv".

"Ghetto Basket" Latvijas tūres informatīvie atbalstītāji: "Draugiem.lv, "Sportacentrs.com", "European Hit Radio", "Apollo.lv", "1188", žurnāls "Sports".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV