Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Kārlis Sabulis ir uzņēmis apgriezienus

Agnis Skrebs, 11.06.2010. 14:48

Kārlis Sabulis ir uzņēmis apgriezienus un jau kārtējo sacensību pēc kārtas priecē savus uzticamos fanus, uzrādot labus rezultātus dažāda līmeņa sacensībās. Pagājušajā nedēļas nogalē viņs startēja „Pīlādža kausa" sacensībās, kur uzvarēja 85 ccm3 un A2 klasē izcīnīja otro vietu. Vakar Igaunijā norisinājās „Dynamit Superkross" sacensības, kurās savā 85 ccm3 klasē Kārlis pārliecinoši uzvarēja, apsteidzot savu sīvāko konkurentu Paulu Jonasu, kurš pusfinālā un finālā piedzīvoja nepatīkamus kritienus. Pārējiem konkurentiem neizdevās izrādīt pretestību jaunajam sportistam no Cēsīm, kurš Igaunijā pārstāvēja „Suzuki Team Estonia" komandu. Sacensībās piedalījās arī Tomass Šileika, kurš ar katrām sacensībām sāk uzrādīt ar vien labākus rezultātus, un pusfināla braucienā viņam izdevās finišēt otrajā vietā. Diemžēl finālbrauciens nepadevās tik veiksmīgs un nācās samierināties ar 5. vietu. Citi Latvijas sportisti šoreiz šajās sacensībās nepiedalījās.
Kārlis Sabulis ir uzņēmis apgriezienus

„Dynamit Superkross" sacensībās otrajā vietā ierindojās Henri Roosiorg, bet trešo vietu izcīnīja Rain Koch .

Kārlis Sabulis komentē: "Sacensības izdevās lieliskas. Abus braucienus aizvadīju ļoti pārliecinoši un stabili. Liels prieks, ka šajās sacensībās ir tik bagātīgs balvu fonds, un savā īpašumā izdevās iegūt galveno balvu. Vēlos pateikties saviem atbalstītājiem, kam pateicoties arī šosezon mani rezultāti ir tik labi."

Open klasē no Latvijas uz šīm sacensībām bija devušies šī brīža Latvijas čempionāta līderis Niks Afelbaums, kā arī jaunais sportists no Cēsīm Reinis Čudarāns, kurš šosezon uzsāk pamazām gatavošanos startiem augstākā līmenī.

Nikam Afelbaumam šīs sacensības izvērsās ļoti neveiksmīgas, jo pusfināla braucienā ceturtajā aplī tika piedzīvots nepatīkams kritiens, kā rezultātā cieta motocikls, un līdz ar to sacensības bija beigušās, jo tika traumēta arī roka. „MX Sumata" komanda bija spiesta pieņemt lēmumu sacensību neturpināt, lai sportists varētu paspēt atlabt līdz šīs nedēļas nogalei, jo svētdien viņam jau jāpiedalās šīs sezonas vienā no galvenajiem startiem „Battery Superkauss" balvas izcīņas sacensībās, kurās viņš šobrīd ir līderis.

Savukārt Reinis Čudarāns sīvajā konkurencē spēja kvalificēties finālam. Viņam šīs bija pirmās šāda līmeņa sacensības. Finālā viņš spēja ierindoties 19. vietā un tikt pie ieskaites punktiem. Šīs nedēļas nogalē arī Reinis būs redzams, startējot „Battery Superkauss" balvas izcīņā, cīnoties par titulu MX 14+ klasē, pārstāvot „MX Ādaži motosports" komandu.

Šoreiz sacensības uzvarēja Priit Ratsep interesanta un dinamiska cīņā ar Indrek Magi, ka trešais palika visiem mums pazīstamais Juss Laansoo, kurš ir nesen atlabis.

Šīs nedēļas nogalē būs interesanti pavērot, vai Priit Ratsep izdosies atkārtot tādu pašu panākumu Dobelē, kurās savukārt piedalīsies gandrīz visi vadošie Latvijas motokrosa meistari. Priit Ratsep „Battery Superkauss" sacensībās pārstāv ambiciozo komandu „VV Moto Racing Team", un būs interesanti vērot viņa sniegumu, jo MX Pro klasē bez jau esošajiem favorītiem piedalīsies jaunas sejas Dāvis Līvs un Miks Pētersons no „AP Motokurzeme".

Jāatzīst, ka motokrosa sacensībās vairs nepiedalīsies Filips Kempelis, kurš pēc kārtējās gūtās smagās traumas ir teicis ardievas motokrosam. Ir cerības, ka šo industriju viņš neatstās un turpinās to attīstīt Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV