Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Baltijas čempionātā endurokrosā piedalās 101 dalībnieks

Agnese Evarsone, 14.06.2010. 12:30

Aizvadītās nedēļas nogalē, 12. jūnijā, Lietuvas pilsētas Kauņas apkārtnē, motociklistu šova ,,Millennium 2010'' ietvaros, norisinājās otrais Baltijas čempionāta endurokrosā posms, kurā kopumā piedalījās 101 sportists no visas Baltijas. Neraugoties uz silto laiku iepriekšējās nedēļas, trasi klāja pamatīga dubļu kārta, kas sacensības pārvērta par īstu izturības braucienu sportistiem, tomēr par spīti visām grūtībām, sacensības tika aizvadītas veiksmīgi un labus rezultātus uzrādīja vairāki Latvijas sportisti.

Absolūtajā vērtējumā uzvaru izcīnīja Jānis Vinters, tikai par 7 sekundēm apsteidzot savu brāli Eināru Vinteru. Kā arī Jānim pirmā vieta E2 klasē, apsteidzot tādus spēcīgus E2 klases braucējus kā Jānis Baunis un Armands Jankovskis, savukārt Eināram pirmā vieta E3 klasē, apsteidzot Jāni Rasmani un Pēteri Jaundžekaru. Arī E1 klasē uzvara Latvijas sportistam – Edgaram Siliņam, aiz sevis atstājot pieredzējušo Igaunijas braucēju un pagājušā gada Eiropas čempionu enduro Veterānu klasē Toivo Nikopensiusu. 85cc klasē uzvarētājs, Lietuvas sportists Giedrius Tomanas, attiecīgi otrais Sandis Putniņš, bet trešais Edgars Fridriksons. C klasē labāko rezultātu uzrādīja Ģirts Dubavs, aiz sevis atstājot lietuviešus Mindaugas Kaškonas un Tomas Koleševskis. Hobiju klasē pirmā vieta Tomam Avenam, apsteidzot citu Latvijas braucēju Jurģi Bergu, bet Senioru klasē nepārspēts palika Arvis Bumbiers, kurš par vairāk kā sešām minūtēm apsteidza savu sekotāju Danieliusu Žostautas. Cienījamākajā no klasēm – Veterānu, šoreiz stiprākais izrādījās Lietuvas sportists Ričardas Dounelavičius, kurš tikai par 10 sekundes simtdaļām apsteidza latvieti Vilni Jenču.

Stundu garajā Kvadru klašu brauciena kopvērtējumā labāko laiku uzrādīja Lietuvas sportists Linas Selianikas, kurš savu sekotāju Andi Ciršu no Latvijas, apsteidza tikai par 11 sekundes simtdaļām. Lietuvietim pirmā vieta arī Kvadru Open klases kopvērtējumā, attiecīgi Andim Ciršam otrā vieta, bet Andim Kaktiņam trešā. Kvadru ATV klasē norisinājās sīva cīņa starp Igaunijas sportistu Taavi Raadik un latvieti Kārli Soiku, šoreiz ātrāks gan izrādījās Igaunijas braucējs, un Kārlis palika otrais, bet trešā vieta Ralfam Kaliksonam. Kvadru C klasē uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa latvietis Jānis Zaķis, aiz sevis atstājot Lietuvas sportistus Pavelu Lukaševiču un Sigitas Babenskas.

Nākošais, trešais, Baltijas čempionāta un pirmais Latvijas čempionāta posms endurokrosā notiks 3. jūlijā Liezērē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV