Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

LOK piesaistījusi finansējumu Latvijas nacionālajai sieviešu basketbola valstsvienībai

Ilze Āķe-Vīksne, 15.06.2010. 15:32

Ekonomiskās krīzes apstākļos, kad sportam naudas paliek arvien mazāk, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) piesaistījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) programmas „Olimpiskā Solidaritāte" finansējumu 100 000 ASV dolāru apmērā Latvijas Nacionālajai sieviešu basketbola valstsvienībai.

Finansiālais atbalsts basketbola izlasei paredzēts, lai sagatavotos un piedalītos šā gada kvalifikācijas turnīrā iekļūšanai 2011.gada FIBA Eiropas čempionāta finālsacensībās, kas notiks Polijā. Iekļūšana Eiropas čempionātā paver Latvijas valstsvienībai iespēju turpināt cīņu par piedalīšanos 2012.gada Olimpiādes spēlēs Londondā.

Svinīgā sadarbības līguma parakstīšana notiks ceturtdien – 17.jūnijā, pulksten 14:00, LOK telpās (Rīgā, Elizabetes ielā 49, 2.stāvā). Piedalīties aicināti arī žurnālisti.

Pasākumā piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps, valstsvienības otrais treneris Aigars Nerips un valstsvienības spēlētāja Gunta Baško.

 

Zināšanai:

SOK programma „Olimpiskā Solidaritāte" darboties sāka 1981.gadā pēc Huana Antonio Samaranča iniciatīvas, lai veicinātu Olimpiskās kustības un sporta attīstību pasaulē, solidāri sniedzot finansiālo atbalstu valstīm, kam tā ir nepieciešama.

Programmas uzdevums ir sekmēt nacionālo Olimpisko komiteju sadarbību ar SOK, nodrošinot izglītošanās, kā arī sportiskās un profesionālās pilnveidošanās iespējas treneriem, sportistiem un sporta vadības personālam līdzdalībai olimpiskajā kustībā.

„Olimpiskās Solidaritātes" finanses veido Olimpisko spēļu ienākumi, TV translāciju tiesību pārdošana un SOK sponsoru finansējums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV