Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pirmajā posmā uzvar Jānis Vinters un Ainārs Karro

Agnis Skrebs, 18.06.2010. 15:38

Pirmais Latvijas čempionāta posms „Apvidus motokrosā" un Latvijas čempionāts „Zelta mopēdam" ir aizvadīts, un jau 26. jūnijā norisināsies šo sacensību otrais posms. Kā atzina daudzi sportisti, kuri piedalījās Latvijas čempionātā „Apvidus Motokrosā", tad šo sacensību galvenā priekšrocībā ir tās braukšanas ilgums, jo tā norisinās no 45 minūtēm līdz vienai 1 h, tādejādi padarot šīs sacensības pieejamas arī visiem motokrosa meistariem, ne tikai enduro braucējiem, kuriem ir attiecīgi sagatavoti motocikli.
Pirmajā posmā uzvar Jānis Vinters un Ainārs Karro

Pašu trases konfigurācija pirmajā posmā arī bijusi pietiekami interesanta, ar labi sagatavotiem, bet ne bīstamiem mākslīgiem šķēršļiem. Sacensību organizatori atzīst: „Šo sacensību galvenais uzdevums ir arvien vairāk pievērst cilvēku interesi par motosportu, radot prieku un lielisku aktīvu atpūtu svaigā gaisā. Tāpēc arī ir sarūpēts plašs klašu skaits Latvijas čempionātā „Apvidus Motokross", lai ikviens tajās varētu piedalīties, atkarībā no savas meistarības. Šīs sacensības ir ļoti skatāmas skatītājiem, jo apļa garums nav garāks par 6 km, kā arī sacensības norisinās ļoti raiti un kompakti, un skatītājam nav tām jāveltī visa brīvā diena. Tāpat ir arī padomāts par sportistiem Latvijas čempionātā „Zelta Mopēds", kur tagad cilvēki, kā vecajos PSRS laikos, var izpausties vairākās klasēs, atkarībā kāds braucamais ir saglabājies šķūnītī".

Vakar, 17. jūnijā, norisinājās LAMSF prezidija sēde, kurā tika izvērtēts šo sacensību statuss, un tika pieņemts gala lēmums atbalstīt šo sacensību tālāko attīstību ar Latvijas čempionāta statusu: http://www.lamsf.lv/?tabid=96&id=2429 .

Pagājušā posmā absolūtajā vērtējumā Latvijas čempionātā „Apvidus Motokross" uzvaras laurus plūca viens no galvenajiem favorītiem Jānis Vinters, kurš mums noteikti ir pazīstams kā teicams enduro meistars un pirmais cilvēks, kurš ar labiem panākumiem sāka latviešu gaitas slavenajā Dakāras rallijā. Tagad sportists ir atguvies pēc ilgstošas traumas sadziedēšanas un atkal visus līdzjutējus priecē visādās disciplīnās motosporta trasēs. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Bajārs, bet kā trešo vietu izcīnīja Raitis Plūme.

Latvijas čempionātā „Zelta mopēdiem" nepārspēti prestižajā sporta klasē palika Pasaules juniora čempiona Matīsa Karro tēvs Ainārs Karro, aiz sevis atstājot savu dēlu Emīlu Karro. Kā trešais finiša līniju sasniedza Romans Valtiņš. Kopumā sacensības norisinājās sešās klasēs, un tajās varēja vērot dažādu paaudžu sportistus dodamies trasē.

Tiem, kuriem nav izdevies gūt pilnu priekšstatu par šim sacensībām un iegūt informāciju par rezultātiem visās klasēs, iesakām apmeklēt mājas lapu www.motoskijorings.lv .

Nākamajā posmā, kas notiks 26. jūnijā Ogres rajona Ikšķilē, Elkšņu trasē, gaidāmas vēl interesantākas cīņas Latvijas čempionātā „Apvidus motokrosā", jo ir paredzams, ka tajās piedalīsies arī atzīti motokrosa meistari, kā arī noteikti Latvijas čempionātā „Zelta Mopēds" būs iespēja redzēt jaunus un interesantus sportistus. Sacensību finālbraucieni paredzēti plkst. 11:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV