Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Igaunijā noslēdzies otrais Baltijas čempionāta Enduro posms

Agnese Evarsone, 21.06.2010. 13:28

19. un 20. jūnijā Igaunijas pilsētas Raakes apkārtnē norisinājās Baltijas čempionāta enduro otrais posms. Rakkes pilsētā starts enduro sacīkstēm tika dots pirmo reizi, tāpēc abas šīs dienas pilsētas iedzīvotājiem izvērtās īpaši interesantas sadzīvojot ar neierasto motociklu rūkoņu un sportistu pārvietošanos pa pilsētas ielām. Arī pašiem sportistiem šīs sacensības bija mazliet neierastas, jo salīdzinot ar Latvijas enduro trasēm, kurās visās braukts jau daudzas reizes un labi zināms katrs līkums, šī bija pavisam jauna un līdz šim neiepazīta trase. Kā atdzina paši sportisti, neraugoties uz to, ka organizatori sacensības organizēja pirmo reizi, trase esot bijusi labi sagatavota, ar interesantiem ātruma testiem. Īpaši atmiņā palicis Ekstrēmais tests, kurā kā šķērši bija izvietoti milzīgi betona bluķi, bet aplis ildzis tikai 40 līdz 50 sekundes, kas licis sportistiem braukt īpaši uzmanīgi, jo katra mazākā kļūda nozīmēja laika zaudēšanu un attiecīgi arī dienas kopvērtējumā iegūtās vietas zaudēšana.
Igaunijā noslēdzies otrais Baltijas čempionāta Enduro posms

Kopumā sacensībās piedalījās 66 sportisti, no kuriem Latviju pārstāvēja aptuveni 20, bet neraugoties uz nelielo mūsu sportistu skaitu, vairums pjedestāla vietas tika sadalītas tieši Latvijas enduristu starpā. E1 klasē 11 dalībnieku konkurencē, no Latvijas, vislabāk veicās Edgaram Siliņam, viņam 4. vieta. E2 klasē, apsteidzot visus savus sekotājus pirmo vietu ieņēma Latvijas sportists un Enduro komisijas vadītājs Lauris Ermanis, tikai nedaudz atpalika Jānis Vinters, kuram šoreiz 3. vieta. Pārējie Latvijas pārstāvji E2 klasē ieņem sekojošas vietas: Dainis Dambergs 5. vieta, Pēteris Jaundžeikars 6. vieta, bet Jānim Baunim 7. vieta. E3 klasē ar pavisam nelielu starpību, pirmajai vietai piekāpās Einārs Vinters, aiz sevis atstājot citus latviešus: Sandri Kļaviņu 5. vietā, Jāni Rasmani 6. vietā un Dzintaru Jaundžeikaru 7. vietā. Hobiju klasē veiksmīgākais Raivis Kurpnieks, viņam 7. vieta, savukārt C klases konkurencē mūsu sportisti uzrādīja izcilu rezultātu un izcīnīja pirmās divas pjedestāla vietas, attiecīgi Guntis Tauriņš 1. vietā un Mārtiņš Vinters 2. vietā, bet Zigmārs Strautmanis 4. vietā. Kvadru klasē 2. vieta Jānim Zaķim, bet Rallija klasē 1. vieta Ģirtam Dubavam. Senioru klasē nepārspēts palika Artūrs Robežnieks, bet 6. Vietu izcīnīja Pēteris Sliede. Veterānu klasē šoreiz startēja tikai viens Latvijas sportists Atis Tauriņš, viņam kopvērtējumā 5. vieta.

Komandu vērtējumā 1. vieta motokluba ,,Motosports Racin Team'' komandai, 2. vieta motokluba ,,L.R.K.'' komandai un 3. vieta kluba ,,Moto A-Z'' komandai.

Nākošās enduro sacīkstes, kuras dos ieskaites punktus gan Latvijas, gan Baltijas čempionātā, notiks 24. un 25. jūlijā Vidrižos. Pirms tam gan mūsu enduristiem priekšā vēl nopietna cīņa Polijā, kur 26. un 27. jūnijā, Kielcē, notiks otrais Eiropas čempionāta enduro posms. Latviju Polijā pārstāvēs pieci sportisti: Artūrs Robežnieks un Einārs VInters Veterānu klasē, Edgars Siliņš E1 Junioru klasē, Kristians Evarson E2/E3 Junioru klasē, bet Kristaps Bajārs E1 Senioru klasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV