Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Māris Līcis startēs Eiropas autokrosa čempionāta posmā Vācijā

Viesturs Saukāns, 22.06.2010. 10:02

Latvijas autokrosa D-3A klases bagiju braucējs Māris Līcis nedēļas nogalē aizvadīs Eiropas autokrosa čempionāta ceturto posmu Zēlovas trasē Vācijā. Sportistam šī būs pirmā tikšanās ar Eiropas čempionāta dalībniekiem ārpus Latvijas. Vācijas posmā, kas norisināsies 26. un 27. jūnijā Zēlovas trasē, latvieša pārstāvētajā D-3A klasē pieteikušies vairāk nekā 40 dalībnieku.
Māris Līcis startēs Eiropas autokrosa čempionāta posmā Vācijā

Eiropas čempionāta Zēlovas posms ir nākamā sacīkste pēc cīņām Mūsas trasē Latvijā. ALKO Racing Team braucējs jēkabpilietis Māris Līcis Mūsā bija labākais no Latvijas braucējiem, izcīnot 12. vietu 23 dalībnieku konkurencē. Ar sacensību gan viņš nebija apmierināts, jo nebija izdevies sagatavot automašīnu atbilstošā līmenī.

Māris Līcis: „Mūsas posmā konstatējām, ka jāpilnveido ātrumkārba, lai izmantotu visu bagija potenciālu. Ar šo uzdevumu, šķiet, būsim tikuši galā, tāpēc Vācijā ceru uzlabot savu sniegumu. Zēlovā galvenais uzdevums būs apgūt vienu no Eiropas čempionāta trasēm, izpētīt konkurentus man svešos apstākļos un iegūt pieredzi turpmākajām Eiropas čempionāta sezonām. Paldies par atbalstu SIA ALKO, kompānijām Autokada un Virši-A!"

Līcis līdz šim Eiropas čempionātā aizvadījis divas sacensības – 2009. un 2010. gada Latvijas posmus. Pērn sacīkste D-3A klasē tika noslēgta 18. vietā. Rezultātu sabojāja avārija pirmajā sacensību braucienā, taču nākamajos startos sniegums uzlabojās. 2010. gadā Līcis bija viens no galvenajiem Eiropas čempionāta posma Latvijas favorītiem.

Eiropas čempiona tituli tiek izcīnīti Divīzija TAX, Divīzija 3 un Divīzija 3A klasēs. D-TAX (bijusī D-1) ir pilnpiedziņas salonautomobiļu klase, D-3A un D-3 ir bagiju klases ar motoru darba tilpuma ierobežojumu, attiecīgi, līdz 1600 kub. cm un 4000 kub. cm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV