Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

„Riga Baja" startēs piektdien Madonas centrā

Renārs Buivids, 24.06.2010. 22:19

Rallijreids „Riga Baja" ar labāko Latvijas un Krievijas sportistu līdzdalību startēs 25.jūnijā plkst. 14.30 pie Madonas novada domes. Sacensībās piedalīsies 27 ekipāžas, ieskaitot daudzas Dakāras rallijreidu dalībnieces.
„Riga Baja" startēs piektdien Madonas centrā

„Riga Baja" vienlaicīgi ir Latvijas rallijreida čempionāta un Krievijas rallijreida čempionāta ceturtais posms. Tieši Madonā kļūs zināms Krievijas čempions. Uz šo titulu absolūtajā ieskaitē pretendē uzreiz trīs braucēji, bet izredzes izcīnīt medaļas ir kopumā pieciem pilotiem.

Tā kā Latvijas rallijreida čempionāta otrais posms notika februārī Sanktpēterburgā (Krievija), tad vairākiem Krievijas sportistiem ir labas izredzes pacīnīties par augstām vietām arī Latvijas ieskaitē. „Riga Baja" būs mūsu valsts čempionāta ceturtais posms, bet izšķirošās cīņas oktobrī Skrundā notiekošajā „Mustangā".

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs astoņas ekipāžas. Ar dažādu paaudžu „OSCar" trasē dosies Jānis Vorobjovs/Didzis Zariņš, Andris Feldmanis/Krists Feldmanis, Jānis Āzis/Aleksandrs Innuss, ar „Mitsubishi Pajero" – Jānis Naglis/Jānis Naglis juniors, Toms Brants/Kārlis Čurkste, Guntars Laugalis/Reinis Lilienšteins, Aldis Vilcāns un Guntars Laugalis/Reinis Lilienšteins. Tikai Latvijas čempionāta ieskaitē brauks arī Krievijas ekipāža Jaroslavs Solovjovs/Konstantins Žiļcovs („Nissan Frontier").

Kopumā „Riga Baja" sacensībām pieteiktas 19 ekipāžas no Krievijas, no kurām daļa startēs arī Latvijas čempionāta ieskaitē. Madonā startēs arī visi trīs pretendenti uz Krievijas čempionāta zelta medaļām – Aleksandrs Miroņenko/Sergejs Ļebedevs („Nisstan Frontier"), Boriss Gadasins/Vladimirs Demjaņenko („G-Force Proto"), Aleksandrs Želudovs/Andrejs Rudņickis („Mitsubishi").

Latvijas čempionāta ieskaitē pēc pašmāju rallijiem „Sarma" un „Talsi" un Sanktpēterburgā notikušā posma „Northern Forest" pirmo vietu dala Krievijas pilots Gadasins un pašmāju labāko ekipāža Aldis Vilcāns/Daira Vilcāne („Mitsubishi Pajero").

Piektdien ne tikai sacensību svinīgais starts pie Madonas novada domes Saieta laukumā 1, bet arī prologa ātrumposms (nepilni 8 kilometri) un divi ātrumposmi Kalsnavas apkaimē (pa 55 kilometriem katrs). Sestdien „Riga Baja" dosies Vietalvas virzienā, kur tiks veikti vēl divi ātrumposmi (pa 91 kilometram katrs).

Aktuālā informācija atrodama LAF 4x4 komisijas mājas lapā - www.crosscountry.lv/4x4/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV