Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Asas cīņas MX1 Latvijas GP 2010 kvalifikācijā

Ģirts Avotiņš, 27.06.2010. 09:32

MX1 Latvijas GP pirmā sacensību diena, 26. jūnijs, Zelta Zirgs trasē, Ķegumā noslēdzās ar MX1 un MX2 kvalifikācijas sacensībām, kuras izcēlās ar asu cīņu. Tas liek domāt, ka otrā sacensību diena, kad norisināsies abu šo klašu divi sacensību braucieni Latvijas skatītājus lutinās ar lielisku un aizraujošu cīņu starp pasaulē stiprākajiem motokrosa braucējiem.
Asas cīņas MX1 Latvijas GP 2010 kvalifikācijā

Viens no MX1 klases pārsteigumiem Zelta Zirgs trasē bija Krievijas sportists Jevgēņijs Bobriševs, kurš gan treniņbraucienos, gan kvalifikācijas braucienā cīnījās ar čempionāta līderiem. Kvalifikācijas braucienā līdz brīdim, kad pēdējā aplī čempionāta līderis Antonio Kairoli apsteidza gan viņu, gan viņa tuvāko sekotāju Deividu Filipertu, Bobriševs cieši sekoja brauciena līderim Klementam Dezālam. Taču Bobriševs ir apmierināts ar savu ceturto vietu un ar lielām cerībām skatās uz abiem sacensību braucieniem.

Red Bull KTM Factory Racing komandas motobraucējs Antonio Kairoli pēc kvalifikācijas brauciena atzina: "Šī ir mana mīļākā trase čempionāta kalendārā. Man ļoti patīk šeit sacensties, jo te ir tieši tāds smilšu seguma un tramplīnu salikums kā man patīk. Pagājušajā gadā es šeit uzvarēju un šogad vēlos to izdarīt atkal. Es domāju, ka man tas varētu izdoties, jo es ļoti slikti nostartēju, bet finišēju tikai nedaudz aiz līdera."

Kvalifikācijas rezultāti TOP5: 1. Klements Dezāls (BEL, Suzuki), 23:53.957; 2. Antonio Kairoli (ITA, KTM), +0:01.131; 3. Deivids Filiperts (ITA, Yamaha), +0:06.547; 4. Jevgēņijs Bobriševs (RUS, Honda), +0:08.830; 5. Kens Dedīkers (BEL, Yamaha), +0:13.203.

No Latvijas sportistiem vislabāko rezultātu kvalifikācijā uzrādīja Lauris Freibergs, kurš finišēja 19. vietā un Ivo Šteinbergs, kurš pēc pirmās dienas ir 23., apsteidzot Tomu Macuku par trijām vietām. Dāvis Ivanovs un Niks Apfelbaums noslēdza pirmo trīsdesmitnieku.

Interesantu pieredzi Latvijas GP guva Āzijas motokrosa čempionāta līderis, japānis Tomoja Suzuki, kuru pārsteidza Pasaules MX1 elites ātrums - viņš spēja finišēt tikai 31. vietā.

MX2 klasē uzreiz pēc starta līderu pozīcijas sagrāba Red Bull KTM Factory Racing MX2 braucējs Marvins Makvīns, kurš savā karjerā Zelta Zirgs trasē startēja jau trešo reizi. Taču viņš piedzīvoja kritienu un zaudēja savas pozīcijas, atdodot tās savam tautietim Stīvenam Frosardam un atkrītot uz divdesmitnieka beigām. Jaunais talants Kens Rokzens, apsteidzot sev priekšā braucošo Džefriju Herlingu, uzsāka cīņu par līderu pozīcijām, kurā, piecus apļus pirms finiša apsteidzot Frosardu, uzvarēja. Rokzens pēc kvalifikācijas brauciena atzina: "Šī ir ļoti interesanta trase ar kaut ko īpašu – mainīgu segumu, kura virskārta ir irdena, bet apakša smaga. Es no šīs trases vēlos doties mājup kā uzvarētājs. Šodien man izdevās. Rīt būs grūtas sacensības, taču domāju, ka arī tajās man būs pa spēkam uzvarēt."

Kvalifikācijas rezultāti TOP5: 1. Kens Rokzen (GER, Suzuki), 25:32.596; 2. Sīvens Frosards (FRA, Kawasaki), +0:08.166; 3. Džefrijs Herlings (NED, KTM), +0:11.939; 4. Dzēremijs Vanhorebeks (BEL, Kawasaki), +0:18.201; 5. Gotjē Paulins (FRA, Yamaha), +0:22.368.

Kā jau bija paredzams, labāko Latvijas sportistu rezultātu uzrādīja Matīss Karro, kurš finišēja 14. vietā. Augusts Justs – 25.; Kristers Teko – 29.; Roberts Justs – 32. vietā.

Paralēli notiekošajā Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņā, pirmajā sacensību braucienā spīdošu uzvaru izcīnīja zviedrs Mats Nilsons, kurš savus sekotājus apsteidza par vairāk kā divdesmit piecām sekundēm.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix, kas notiek pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu – www.motocrossmx1.com.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV