Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Māris Līcis 21. vietā, progress katrā braucienā

Viesturs Saukāns, 28.06.2010. 10:06

Latvijas autosportists Māris Līcis Eiropas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā Vācijā, Zēlovas trasē izcīnīja 21. vietu D-3A bagiju klasē. Lai arī pie ieskaites punktiem tikt neizdevās, 33 sportistu konkurencē debitants sasniedza progresu katrā nākamajā sacensību braucienā.
Māris Līcis 21. vietā, progress katrā braucienā

Jēkabpilietis Māris Līcis Zēlovas posmu sāka ar 29. rezultātu laika kontroles braucienu summā. Pirmajā kvalifikācijas sērijā Latvijas braucējs sasniedza 28. pozīciju, otrajā sērijā – 20. pozīciju, bet trešajā – 19. vietu. Kvalifikācijas kopvērtējumā gūta 21. pozīcija, bet, lai turpinātu cīņu finālbraucienos, bija nepieciešama vismaz 18. vieta. Jebkurā gadījumā statistika demonstrē progresu.

19 gadus vecajam Līcim šī bija pirmā sacīkste ārpus Baltijas, jo līdz šim aizvadītas trīs sezonas Baltijas kausa izcīņā, kā arī divi Eiropas autokrosa čempionāta posmi – 2009. un 2010. gada sacīkstes Mūsas trasē. Šogad Mūsā Līcis bija labākais no Latvijas D-3A klases braucējiem, sasniedzot 12. pozīciju.

Jau šajā nedēļas nogalē Līcis turpinās cīņu Eiropas čempionātā, aizvadot seriāla piekto posmu leģendārajā Novapakas trasē Čehijā. Paredzams, ka D-3A klases sportistu skaits pārsniegs četru desmitu atzīmi.

Zēlovā, kas bija nākamais Eiropas čempionāta posms pēc Mūsas cīņām, uzvaru D-3A klasē izcīnīja pērnais čempions čehs Vīts Nosaleks. D-TAX salonautomašīnu klasē labākais bija Krievijas sportists Aleksandrs Kvašņins. D-3 bagiju klasē otrā uzvara pēc kārtas francūzim Tedijam Budē. D-4 junioru bagiju sacensībās uzvara čeham Jakubam Kubičekam. Šajā sacīkstē startēja arī Igaunijas un Lietuvas pārstāvji. Igaunis Kristijans Rajamē, kurš startēja vienā klasē ar Māri Līci, nedēļas nogali noslēdza 30. vietā. Lietuvietis Pauļus Pleskovs guva piekto vietu D-TAX klasē, bet kopvērtējumā dala līderpozīciju ar čehu Ladislavu Brožeku.

Plašāka informācija: www.autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV