Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Šodien Mežvidos Latvijas čempionāts motokrosā pirmā diena

Iveta Kaminska, 03.07.2010. 12:30

Šodien, 3. jūlijā un svētdien 4. jūlijā Kārsavas novada Mežvidos, "Lūsēnu" moto trasē norisināsies Latvijas Čempionāta motokrosā piektais posms.

Šodien cīņas noritēs bērnu, jauniešu un iesācēju starpā. Treniņbraucieni sāksies plkst. 8:30, bet finālbraucieni plkst. 12:10 un uz starta stāsies MX 50, Kvadri 50 AB, Kvadri 100 AB, Kvadri 200 AB, MX 65, MX 85, 85 B, Kvadri Iesācēji, Dāmu Kvadri, MX Iesācēji, Mini MX. Pēc četriem posmiem, kad aizvadīta puse no čempionāta sacensībām, līderos izvirzījušies sekojoši sportisti:

Kvadri 50A klasē pēc pēdējā posma Aksels Cīrulis par 5 punktiem ir apsteidzis Reini Bicānu (Elkšņi, 150 punkti), kurš gan pēdējās sacensībās nepiedalījās, bet līdz tām bija uzvarējis pilnīgi visos braucienos. Cīņa par goda pjedestāla abiem zemākajiem pakāpieniem šajā klasē būs ļoti sīva, jo arī trešajā un ceturtajā vietā atrodošie sportisti Artūrs Baltgalvis (Moto X) un Markuss Auniņš (Vangaži) ir savākuši tādu pašu punktu daudzumu kā Reinis - 150 punktus.

Kvadri 50B klasē Dinars Ekharts (Gaujas Kauss MX Team) ir pārliecinošs līderis ar 195 punktiem, kur attiecīgi Patriks Nuka (129 punkti) ir otrais, bet tikai par vienu punktu no viņa atpaliek Emīls Tilaks.

Kvadri 100 klasē pirmais Emīls Sigājevs (Rodeo,172), otrais Aigars Lansbergs (CAMK Latgale, 106), bet trešais igaunis Romet Jurgenson (47).

Kvadri 200A klasē Ralfs Reinfelds no Ventspils "Rodeo" kluba (180) attiecīgi par 30 un 40 punktiem apsteidz spēcīgos igauņu sportistus Kaspar Haiba (150) un Kaidor Kompus (140).

Kvadri 200B klasē savā starpā cīnās "Elkšņi" komandas biedri, kur pirmais Kristiāns Miezītis (138), otrais Dairis Virkstenis (117).

Kvadri Iesācēji klasē 35 dalībnieku konkurencē pēc ceturtā posma vadībā izrāvies Kristaps Smiltnieks (Rodeo, 153), kurš savu komandas biedru Edgaru Meņģeli apsteidz tikai par trīs punktiem. Te gan jāpiemin, ka pēdējās sacensībās Edgaram neizdevās startēt, bet līdz šim viņš ir bijis nepārspēts visos braucienos šajā klasē. Trešajā vietā ar 144 punktiem ierindojas Mārcis Kārkliņš (Kurlande), kuram Tukumā izdevās uzvarēt abos braucienos.

Šobrīd nepārspēta visos braucienos ir līdz šim vienīgā braucēja Kvadri Dāmas klasē - Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale).

MX50 klasē pārliecinoši spēcīgāks ir igauņu jaunais sportists Meico Vettik (192), kuram līdzi mēģina turēties Justs Grencis (Gaujas Kauss MX Team, 151), pārspējot vēl vienu igauni Allar Pent (133).

Jaunizveidotajā Mini MX klasē nepārspēts līderis līdz Tukuma otrajam braucienam bija Raivis Levans (Motoklubs Ape), kura laikā viņam saplīsa motocikls un nācās samierināties ar devīto vietu. Neskatoties uz to, Raivis kopvērtējumā ierindojas pirmajā vietā ar 187 punktiem, otrais Oļegs Jurenko (Rodeo, 158), trešais Mārtiņš Egle (Bieriņu Motoklubs, 134).

MX65 klasē ātrs ir igauņu sportists Claudius Roosma, kurš ar 186 punktiem izvirzījies līderos. Aiz viņa seko Dmitrijs Goršanovs (CAMK Latgale, 152), kurš tikai par diviem punktiem ir atrāvies no vēl viena ziemeļu kaimiņvalsts braucēja Rait Kaimer.

Interesanta cīņa norisinās MX85 klasē, kur pēc Tukumā notikušā posma spēcīgais jaunais motobraucējs Pauls Jonass (Elkšņi, 138) ar pārliecinošām uzvarām abos braucienos, beidzot ir apsteidzis Uldi Spulli (VV Moto Racing Team, 132) un ir izvirzījies līdera pozīcijā. Te gan jāteic, ka Pauls izlaida pirmo posmu, jo tobrīd startēja Eiropas čempionāta sacensībās, kurās piedalījās arī kopvērtējumā trešajā vietā esošais Kārlis Sabulis (Motodroms, 129) un viņam līdz otrajai vietai šobrīd pietrūkst vēl 3 punkti.

Lai gan ceturtais čempionāta posms Tukumā MX85B klasē braucošajam Kristeram Drevinskim (Bieriņu Motoklubs) bija visneveiksmīgākais, savu līdera pozīciju viņš prata noturēt ar 24 un 33 punktu pārsvaru pār sekotājiem Rihardu Bāreni (Moto X) un Ralfu Guļevski (VV Moto Racing Team).

Arī MX Iesācēji klasē, kura ir viena no kuplāk pārstāvētajām klasēm, līdera vietu kopvērtējumā šobrīd ir zaudējis Mārtiņš Zommers (AP Motoklubs), jo nepiedaloties sacensībā, ar 18 punktu atstarpi viņš ir atkritis uz otro vietu, pirmo vietu atdodot sīvākajam konkurentam Ansim Segliņam (Ļitvinova Motosporta Klubs, 157). Trešajā vietā, atpaliekot no Mārtiņa tikai par sešiem punktiem, ierindojas vēl viens Ļitvinova Motosporta Kluba sportists - Mārtiņš Segliņš.

Pirmo reizi motokrosa vēsturē sportistiem tiks organizēts seminārs par reklāmas iespējām, ko vadīs Agnis Skrebs. Norises vieta turpat trases teritorijā, sestdien, 3. jūlijā stundu pēc sacensībām. Laipni aicināti visi interesenti.

Latvijas Čempionātu motokrosā piekto posmu atbalsta Kārsavas novada dome, z.s. "Lūsēni", SIA "Anlavasa", kā arī SIA „ NEIJA T" dāvanu kartes tiks Kvadri iesācēju klases un H14 klases pirmās vietas ieguvējiem attiecīgi "Goldspeed" un "Michelin" riepu pāra iegādei. Informatīvie atbalstītāji: laikraksts "Ludzas Zeme", Latgales avīze "Vietējā", "Rēzeknes Vēstis", žurnāls "AutoEuro", portāls "i-rezekne.lv", "Latgales Radio", radio "Ef-Ei", SIA "Alba Ltd".

LČ motokrosā piektā posma organizatori: LaMSF, z.s. "Lūsēni".

Tiekamies 3. un 4. jūlijā Mežvidos, "Lūsēnu" moto trasē!

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV