Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Autokrosa čempionāta situācija pēc Brenguļiem saasinās

Viesturs Saukāns, 05.07.2010. 12:29

Latvijas autokrosa čempionāta posmā Brenguļu autotrasē uzvaras izcīnīja Reinis Lilienšteins (1600 klase), Jānis Berķis (2000 Super) un Jānis Vanags (Open), Otto Vočtavs (CK 125), Imants Kolomenskis (VAZ Klasika) un Iļja Kabanovs (Beta bagiji). Visās klasēs pēc šī posma situācija kopvērtējumos kļuvusi saspringtāka.
Autokrosa čempionāta situācija pēc Brenguļiem saasinās

Salonautomašīnu klasēm 1600, 2000 Super un Open šis bija Latvijas čempionāta trešais posms, CK 125 kroskartiem – Latvijas čempionāta ceturtais etaps. VAZ Klasikas kausā trešā, Beta bagiju kausā ceturtā sacensība.

1600 klasē pirmajos posmos uzvaras bija guvuši mārupietis Andris Priedītis un Andis Kļava no Lapmežciema. Taču bija aizdomas, ka tehniskās problēmas varētu būt pārvarējis salacgrīvietis Reinis Lilienšteins – viņš uzvarēja visās trīs kvalifikācijās un arī finālā bija nepārspējams. Sasniegta pirmā uzvara un atjaunotas cerības uz kādu no čempionāta medaļām. Kļava pēc otrās vietas sasniegšanas nostiprinājies kopvērtējuma vadībā. Pārsvaru palielina fakts, ka Priedītis pēc starta iekļuva sadursmē, spējot finišēt tikai sestajā vietā. Trešo vietu aiz Lilienšteina un Kļavas guva kuldīdznieks Kaspars Silenieks, kuram šis ir pirmais Latvijas čempionāta pjedestāls. Reāli trešais finišēja valmierietis Andis Vanters, taču pozīcija viņam tika atņemta par Silenieka sagriešanu brauciena laikā.

2000 Super klasē pirmo uzvaru savā otrajā sezonā Latvijas čempionātā guva ventspilnieks Jānis Berķis. Uzvarējis kvalifikācijā, viņš finālbraucienu aizvadīja pārliecinoši, neļaujot pietuvoties nevienam no konkurentiem. Par panākumu uzskatāma Jāņa Spīķa otrā vieta – dienas laikā vicečempions un galvenais favorīts piedzīvoja pat kūleni, tāpēc pjedestāla sasniegšana ir labs iznākums problēmu pilnajai dienai. Trešo vietu guva līdz šim posmam čempionāta vadībā bijušais Māris Ločmelis. Šobrīd čempionātā līderu secība šāda: Berķis, Ločmelis, Spīķis. Viņi arī, šķiet, būs galvenie čempiontitula dalītāji.

Open klasē dramatiskā cīņā pirmo uzvaru Latvijas čempionāta posmā guva lielvārdietis Jānis Vanags, aiz sevis atstājot ogrēnieti Jāni Kolzovski un Māri Rusmani no Priekuļiem. Finālbrauciena haoss sākās ar galvenā favorīta Raimonda Jerāna starta zaudēšanu – līderis nonāca aiz saviem galvenajiem konkurentiem. Cenšoties apdzīt Vanagu, kurš brauca otrais aiz Kozlovska, Jerāns sagriezās un zaudēja cerības uz pjedestāla pozīciju. Tikmēr Kozlovskis jau bija izbraucis garajā finiša taisnē, kad mašīnai neizturēja motors. To pēdējā brīdī izmantoja Vanags, izraujot uzvaru. Kozlovskis pārripoja finiša līnijai otrajā vietā. Interesanti, ka Jānis bija spiests aizvadīt visu braucienu ar pilnu gāzi iesprūduša gāzes pedāļa dēļ – tāpēc neizturēja arī motors.

Latvijas čempionāta CK 125 kroskartu cīņās uzvaru izcīnīja Otto Vočtavs, finālā sīvi spēkojoties ar sekotājiem Dāvi Tobiasu un Elisu Dukaļski. Trijotne brauca kopā visu brauciena laiku, veicot apdzīšanas un aizvadot lielisku cīņu. Tobiass otrais, Dukaļskis – trešais. Kopvērtējumā Vočtavs un Tobiass atraujas no pārējiem, bet trešajā vietā – Dzintars Ramats.

VAZ Klasikas kausā pārliecinoša uzvara Imantam Kolomenskim, aiz viņa finišu sasniedza Jānis Rakuzovs. Trešajā vietā Edijs Zimza. Kolomenskis ir vadībā arī VAZ Klasikas kausa izcīņā.

LAF Bērnu meistarsacīkstēs Beta bagijiem pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Iļja Kabanovs, aiz sevis atstājot iepriekšējos trīs posmus uzvarējušo Kristiānu Rihteru, kā arī Leo Cabuli. Līdz pat pēdējiem sacensību metriem uz otro vietu pretendēja Daniels Špaks, taču nolūzis ritenis izbojāja sacīksti un atstūma liepājnieku uz ceturto vietu.

Nākamais Latvijas autokrosa čempionāta posms paredzēts augusta sākumā Priekulē. Taču krosa dzīvi līdz tam satricinās NEZ Rallijkrosa čempionāta ceturtais posms Rīgā, Biķernieku trasē 24. un 25. jūlijā. Visa informācija www.autocross.lv.

FOTO: 2000 Super klasē uzvar Jānis Berķis (Foto: Autocross.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV