Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Motokrosā Mežvidos ātrākais Dāvis Ivanovs, bet Kristers Serģis piedzīvo kritienu

Iveta Kaminska, 06.07.2010. 10:31

Sestdien 3.jūlijā un svētdien 4.jūlijā Mežvidos motoru rūkoņa nerimās līdz vēlam vakaram, jo zemnieku saimniecības "Lūsēni" trasē norisinājās Latvijas Čempionāta motokrosā piektais posms. Kopā pa abām dienām uz starta stājās 184 sportisti. Negaidīti pārsteigumi un līderu maiņa notika čempionāta ātrākajā apvienotajā braucienā MX1, MX2, A1 un A2, kur nepārspēts absolūtajā vērtējumā un arī savā MX2 klasē bija Dāvis Ivanovs (Moto X), bet blakusvāģu klasē neveiksmīgu kritienu otrajā braucienā piedzīvoja ekipāža Kristers Serģis/ Ilvars Ameļkins un uzvaru svinēja brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs, 174).

Sīvas cīņas par līdera vietu norisinājās Kvadri OPEN un H30 klasēs, kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena godam kāpa attiecīgi Edgars Meņģelis (Rodeo) un Ervīns Grencis (Gaujas Kauss MX Team). Arī pēc pieciem posmiem vienīgais nepārspētais sportists Latvijas čempionātā motokrosā visos braucienos ir Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), kurš startē Veterānu klasē.

Komandu konkurencē šoreiz spēcīgāki izrādījās "Rodeo"(Ventspils) sportisti, kas aiz sevis atstāja "Bieriņu Motoklubu"(Mārupe) un mājiniekus "CAMK Latgale".

MX50 kalsē atkal nepārspēts bija šīs grupas līderis jaunais igauņu sportists Meico Vettik, bet par otro un trešo vietu notika sīva cīņa starp igauni Allar Pent un Justu Grenci (Gaujas Kauss MX Team). Sacensību noslēgumā abiem sportistiem bija vienāds punktu skaits, bet tā kā otrajā braucienā ātrāks bija igaunis, tad šoreiz Justam tika trešā vieta, toties kopvērtējumā viņš saglabā otro pozīciju par 18 punktiem apsteidzot Pentu.

Mini MX klasē savu braucamrīku pēc Tukuma posma ir salabojis līderis Raivis Levans (Motoklubs Ape) un atkal pārliecinoši uzvarēja sacensībā. Otrajā vietā abos braucienos Lauris Kļaviņš, kurš šajā klasē brauca pirmo reizi, bet trešo vietu pie vienāda punktu skaita izcīnīja Oļegs Jurenko (Rodeo), kurš saglabā otro vietu čempionātā, aiz sevis sacensībā atstājot sīvāko konkurentu Mārtiņu Egli (Bieriņu Motoklubs).

MX65 klasē kopvērtējuma līderim igaunim Claudius Roosma nācās samierināties ar otro vietu. Šoreiz pārāks bija viņa tautietis Rait Kaimer, kurš kopvērtējumā pacēlies uz otro vietu, apsteidzot Dmitriju Goršanovu (CAMK Latgale), kuram Mežvidos tikai ceturtā vieta. Bronzu izcīnīja Krists Janiselis (K.Serģa motoklubs). Lūsēnos sevišķi spraigs šajā klasē bija pirmais brauciens, kur Janiseli, Goršanovu un Roosma finišā šķīra tikai viena sekunde.

MX85 klasē pirmā posma rezultātu, uzvarot abos braucienos, atkārtoja Rihards Ginters (VV Moto Racing Team), otrais Mārcis Freimanis (Suzuki Latvia), trešais Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs). Uz Eiropas Čempionātu bija devušies Pauls Jonass (Elkšņi), Kārlis Sabulis ( Motodroms) un Tomass Šileika (Elkšņi), līdz ar to atkal čempionāta vadībā izvirzījies Uldis Spulle (VV Motoracing Team), kurš Mežvidos palika ceturtais un Paulu Jonasu par 25 punktiem apsteidzis arī Rihards Ginters.

MX85B klasē pie vienāda punktu skaita zeltu izcīnīja vēl viens VV Moto Racing Team sportists Ralfs Guļevskis, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līderi Kristeru Drevinski (Bieriņu Motoklubs). Trešajā vietā sacensībā bija Rihards Bārenis (Moto X), no kura kopvērtējumā tikai par diviem punktiem atpaliek Guļevskis, ieņemot trešo vietu.

Viskuplāk pārstāvētajā solo motociklu klasē Iesācēji veiksmīgu sacīksti aizvadīja Gatis Atvars (Bieriņu Motoklubs), uzvarot abus braucienus, līdz ar to čempionāta kopvērtējumā viņš ir pakāpies no sestās uz trešo vietu. Sudrabu izcīnīja Andris Hohlačovs, bet bronzu Mārtiņš Segliņš (Ļitvinova Motosporta klubs), kurš kopvērtējumā nu ierindojas otrajā vietā. Kopvērtējuma līderim Ansim Segliņam (Ļitvinova Motosporta klubs), Lūsēnu trasē tikai piektā vieta.

Kvadri 50A klasē piektais posms ienesis lielas korekcijas. Lūsēnu trasē pārliecinoši ātrākais bija Atis Breds (Gulbenes Moto), otrais čempionāta vadībā nonākušais Markuss Auniņš (Vangaži), kurš par vienu punktu apsteidzis līdzšinējo līderi Akselu Cīruli, kas Mežvidos palika ceturtais. Trešais sacīkstē un arī kopvērtējumā - Reinis Bicāns (Elkšņi).

Kvadri 50B klasē atkal uzvaru svinēja līderis Dinars Ekharts (Gaujas Kauss MX Team), kurš rezultātu tabulā gan apmainījās vietām ar Emīlu Tilaku, attiecīgi otrajā braucienā no trešās uz pirmo. Lai gan Patriks Nuka abos braucienos finišēja otrais, Tilaks viņu apsteidza par vienu punktu un nu abiem čempionātā ir vienāds punktu skaits.

Kvadri 100 klasē atkārtoti pirmais Emīls Sigājevs (Rodeo), otrais Aigars Lansbergs (CAMK Latgale), bet Kvadri 200A klases līderis Ralfs Reinfelds (Rodeo) šoreiz samierinājās ar trešo vietu, atstājot cīņas iespējas Kristapa Veinberga (Elkšņi) un igauņu sportista Kaspar Haiba ziņā. Lai gan katrs no viņiem uzvarēja savu braucienu, otrajā ātrāks bija Kristaps un tāpēc varēja uzgavilēt, bet Haiba saglabā otro vietu čempionatā.

Kvadri 200B klasē jau otro posmu cīņā par godalgām starp "Elkšņi" komandas biedriem Kristiānu Miezīti un Dairi Virksteni iesaistījies igaunis Martin Adamson un šoreiz uzvarēja abos braucienos. Otrais sacensībās bija Miezītis un saglabā līdera vietu čempionātā.

Kvadri Iesācēji klasē, pēc Tukuma posma izlaišanas, atkal startēja Edgars Meņģelis (Rodeo), kārtējo reizi pierādīja savu pārsvaru un atkal pārņēma vadību šajā klasē. Atkārtojot Gulbenes rezultātu, otrais sacensībās Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), bet trešais arī kopvērtējumā Mārcis Kārkliņš (Kurlande). Čempionātā uz otro vietu noslīdējušajam Kristapam Smiltniekam (Rodeo) šoreiz ceturtā vieta.

Kvadri Dāmas klasē nepārspēta vienīgā pārstāve Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale).

Kvadri Open klasē, kur vienmēr notiek aizraujošas cīņas, jau otro posmu šajā klasē spēkus izmēģināja arī Edgars Meņģelis (Rodeo). Ja pirmajā braucienā Agrim Neijam (Bieriņu Motoklubs) Edgars piekāpās par 1.8 sekundēm, tad otrajā braucienā viņš finišu sasniedza pirmais. Trešais Mikus Neško (Saldus Motoklubs). Kopvērtējumā pirmo vietu sadalījums palicis nemainīgs - Mikus Neško, Agris Neija, Rinalds Dišlers-Kirilko (CAMK Latgale).

Arī Kvadri Hobiji klasē pēc piektā posma čempionāta trijnieks palicis tāds pats, kur līderis ir Ralfs Reinfelds (Rodeo), šoreiz viņam gan tikai trešā vieta, otrais arī sacensībās Arnis Pūle (AP Motoklubs), bet trešajā vietā atrodas Kristaps Veinbergs (Elkšņi), kurš pirmo reizi šajā sezonā kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

H14 klasē stabili par pirmo un otro vietu nu jau četrus posmus brauc Didzis Gorbenko (CAMK Latgale) un Reinis Čudarāns (Suzuki Latvia), bet trešais pirmoreiz sezonā abos braucienos finišēja Andris Hohlačovs, kurš aiz sevis atstāja kopvērtējuma trešajā vietā esošo Aivaru Apeinānu (Bieriņu Motoklubs).

H30 klasē sīva cīņa katru posmu norisinās starp pirmo piecinieku, kur katrs no viņiem jebkurā mirklī var apsteigt konkurentu. Latgales pusē notika negaidīts pavērsiens - Mežvidos pirmo reizi sezonā uzvarēja Ervīns Grencis (Gaujas Kauss MX Team), kurš nu kopvērtējumā pakāpies uz ceturto vietu, otrais Gvido Judeiks (Rodeo), kurš brauc tikai otro posmu, bet trešais čempionāta līderis Intars Janbergs (Saldus Motoklubs). Kopvērtējumā otro un trešo vietu saglabā Edijs Siliņš (Gaujas Kauss MX Team) un Krievijas sportists Sergejs Bičenko, kuri Mežvidos pie vienāda punktu skaita attiecīgi dalīja piekto un ceturto vietu.

Jau ierasts, ka Veterānu klasē līderis ir Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), kuram vienīgajam izdodas uzvarēt visos braucienos. Pēc Tukumā iegūtās traumas "uz strīpas" atkal bija Ivars Blaževics (Gaujas Kauss MX Team) un otrajā braucienā viņš spēja apsteigt Vilni Jenču (Motosports RT), izcīnot sudrabu. Kopvērtējumā gan Jenčs saglabā otro vietu, par sešiem punktiem esot priekšā Blaževicam.

Senioru klasē savā mājas trasē ievērojami pārāks bija šīs klases līderis Jānis Mironovs (CAMK Latgale), stabili otrais gan Lūsēnu trasē, gan čempionātā ir Arvis Sanders (Rodeo), bet trešais finišēja Krievijas sportists Jurijs Kozins. Uz trešo vietu kopvērtējumā pakāpies Arnis Baumanis ( Motosports RT) un par diviem punktiem apsteidz Jāni Vilderu (Suzuki Latvia), kurš šoreiz nestartēja.

Dāmu klasē šoreiz startēja tikai Inese Baumane (Motosports RT), kura arī kopvērtējumā ir pirmā.

Sevišķi spraigi aizritēja abi apvienotie MX1, MX2, A1 un A2 braucieni. Pirmajā startu izcēla MX2 klases līderis Dāvis Ivanovs (Moto X) un līdz finišam spēja noturēt pārsvaru. Arī otrajā braucienā absolūti pirmais bija Ivanovs, lai gan šoreiz aizkavējās pie starta barjeras. Viņam nācās dzīties pakaļ savam galvenajam konkurentam Tomam Macukam (Rodeo), kura motocikls trasē sāka "niķoties", bet dažus apļus pirms finiša Dāvim izdevās Tomu apsteigt. Trešais šajā klasē Raivo Freibergs (CAMK Latgale), kurš uzvarēja arī savā A2 klasē. Šāds pats vietu sadalījums arī čempionāta kopvērtējumā.

A2 klasē ar lielu atrāvienu atrodas līderis Raivo Freibergs (CAMK Latgale), Mežvidos otrais abos braucienos finišēja Ingus Bērziņš (Bieriņu Motoklubs), kurš kopvērtējumā no piektās vietas pakāpies uz trešo vietu, bet trešais Lūsēnu trasē bija Gints Filipsons (AP Motoklubs), kurš šobrīd čempionātā ir otrais.

MX1 klasē zelts atkal Nikam Apfelbaumam (Auto-moto sporta klubs Sumata), kurš apvienotajos braucienos šoreiz gan piekāpās MX2 sportistiem, attiecīgi pirmajā braucienā finišējot kā otrais, bet otrajā braucienā tikai trešais. Ļoti veiksmīgs posms šoreiz bija Gundaram Gaušim (Adrenalin.lv), kurš pirmo reizi šajā sezonā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot sudrabu, bet zeltu savā A1 klasē. Kopvērtējumā MX1 klasē viņš izdarījis lielu lēcienu, no septītās vietas pakāpjoties uz trešo. Trešais sacensībās un otrais kopvērtējumā ir Leons Kozlovskis (Motosports RT).

A1 klases līderim Ronaldam Baldiņam (Gaujas Kauss MX Team) šoreiz otrā vieta, trešajā vietā Raivis Elksnis no vietējā kluba CAMK Latgale. Kopvērtējumā savas vietas saglabā Oskars Urbanovičs (Alate TC) otrais, bet Mārtiņš Kokins (Saldus Motoklubs) trešais.

Blakusvāģu klasē ekipāža Kristers Serģis/ Ilvars Ameļkins pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja, bet otrā brauciena septītajā aplī piedzīvoja smagu kritienu, kurā cieta motocikls un trīs apļus pirms finiša viņiem nācās izstāties, sacensībās iegūstot tikai bronzu, bet saglabājot otro vietu kopvērtējumā. Šoreiz uzvaras laurus plūca brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs), kuri joprojām ir līderi čempionātā. Otrajā vietā somu ekipāža R.Lindgren/ A.Kiskonen, kuri šajā sezonā čempionātā startēja pirmo reizi. Kopvērtējumā trešie somi J.Aronene/ A.Mantila.

Blakusvāģi Veterāni klasē uzvarēja līderi igauņu ekipāža S.Ivanovs/ A.Jalas, tāpat otrie A.Vāpa/ A.Mačs (K. Serģa motoklubs), trešajā vietā Mežvidos ekipāža A.Bičkovskis/ R.Bičkovskis (Suzuki Latvija), bet trešie kopvērtējumā joprojām spēcīgā lietuviešu ekipāža Z.Žiukas/ J.Davidonis, kuri šoreiz nestartēja.

Komandu konkurencē spēcīgāki šoreiz bija "Rodeo" sportisti - 905 punkti, aiz sevis atstājot "Bieriņu Motoklubu" - 879 punkti un mājiniekus "CAMK Latgale" 871 punktiem. Pēc pieciem posmiem vadību joprojām saglabā CAMK Latgale ar 4467 punktiem, par 5 punktiem atpaliek Ventspils MK "Rodeo" - 4462 punkti, bet trešajā vietā atrodas BIERIŅU MK MĀRUPE komanda – 4127 punkti.

Nākošais Latvijas Čempionāta posms norisināsies 24. un 25.jūlijā Stelpē, Pīlādžu mototrasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV