Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Komanda „MX Ādaži motosports" turpina priecēt

Agnis Skrebs, 08.07.2010. 12:42

Jau nākamās nedēļas nogalē, 18. jūlijā, Kuldīgā norisināsies nākamais posms "Batterry Superkauss" balvas izcīņā, kurā arī aktīvi piedalās „MX Ādaži motosports" komanda ar stabiliem un labiem rezultātiem. Šī komanda jau otro posmu pēc kārtas apliecina sevi ar savu labu sniegumu „Battery Superkauss" lielās balvas izcīņas sacensībās, un tikai Meeļa Jurgensona neveiksmes ar motociklu komandai liedza pacelties vēl augstāk.
Komanda „MX Ādaži motosports" turpina priecēt

Saruna ar komandas vadītāju Leonu Kozlovski par iepriekšējo "Batterry Superkauss" posmu:

Kā vērtē komandas sniegumu šajā posmā?

Rezultāts ir labs, bet vienmēr, es domāju, mēs varam arī labāk. Paldies visiem komandas biedriem, kuri brauc „MX Ādaži motosports" komandā, par viņu cīņas sparu un degsmi mūsu kopīgu mērķu īstenošanā. Mēs visi kopīgi cītīgi gatavojāmies šīm sacensībām, un mūs visus apmierina komandas gars, kas valda iekšienē, un tas mums palīdz sasniegt tās virsotnes, uz kurām mēs mērķtiecīgi un prātīgi dodamies.

Reinis Čudarāns nostartēja labi, savā līmenī, bet šī trase bija sarežģītāka nekā iepriekšējā posmā un to varēja redzēt, kad viņš netika galā ar ātrumu, kādu viņam piedāvāja konkurenti, Tas ir tikai normāli, jo Reinis pagaidām ir aizņemts ar skolas beigšanu, kā rezultātā treniņu process ir atstāt otrajā plānā.

Kārlis Bole seniors pierādīja, ka meistarību un gribasspēku viņš nav zaudējis, un cīnījās līdz galam, arī pēc ļoti iespaidīga kritiena, ko piedzīvoja pirmajā startā. Kārlis vienmēr brauc līdz galam, jo zina, ka katrs punkts ir svarīgs komandas punktu bagāžai, kā arī savam kopvērtējumam.

Kārlis Bole juniors ir jau nopelnījis uzslavu par savu vīrišķību, jo juniors vairāk kā mēnesi nebija braucis ar motociklu, un tam par iemeslu bija trauma, ko viņš guva treniņā. Traumētā roka, loģiski, lika par sevi manīt, tā sāpēja pie katras asās bedres, bet viņš kā īsts vīrs cīnījās līdz galam un komandai atveda ļoti vērtīgus punktus. Malacis un man prieks par viņu. Šodien jau atkal devāmies uz treniņu un Kārļa ātrums trasē bija ļoti labs, tā kā nākošie posmi jau būs pilnīgi citā līmenī, to es garantēju.

Lauris Liberts ar katru posmu progresē, un ja es teikšu, ka viņš brauc savu pirmo sezonu motokrosa sacensībās, tad līmenis, kādu viņš ir sasniedzis, ir ļoti labs, jo viņš cīnās ar čaļiem, kuri brauc vismaz jau 7-8 sezonas šādās sacensībās. Lauris savu cīņas sparu un vēlmi braukt ar motociklu pierāda gan treniņos, gan sacensībās un ir viens no tiem, kurš prot vienmēr uzklausīt padomu, kā to darīt labāk.

Jānim Gražulim šī nebija veiksmīga diena, jo netika nopelnīts neviens punkts, bet gan jau nākošie posmi būs labāki.

Matīss Siliņš ir pietiekami ātrs treniņos, bet sacensību drudzim šis jaunais puika pagaidām netiek pāri, un tāpēc strādāsim vēl nopietnāk treniņos, un rezultāts neizpaliks.

Pats aizvadīju sacensībās normālā līmenī, jo dalībnieku sastāvs MX Pro klasē bija ļoti spēcīgs. Man padevās pietiekami labi pirmais un trešais brauciens, bet otrajā pieļāvu pāris reizes nepiedodamas kļūdas, kas braucienā, kurš ilgst tikai 9 minūtes, nav iespējams izlabot. Lielajā kopvērtējumā pēc aizvadītiem trim posmiem atrodos 6.vietā, un man ir vienāds punktu skaits ar piektajā vietā esošo sportistu no Liepājas Kasparu Krauli, tāpēc centīšos nākamajos posmos parādīt vēl labāku sniegumu un ir reālas iespējas arī uzlabot savu esošo pozīciju kopvērtējumā.

Kas notika, ka jūsu komandas vienam no līderiem Meelim Jurgensononam neizdevās uzrādīt labu rezultātu?

Meelim jau pirmajā treniņa aplī salūza motociklam virzulis, ko nebija ieplānojis ne viņš, ne mēs, kā rezultātā, šo problēmu nevarējām atrisināt sacensību vietā. Doma pat bija paņemt citu motociklu, bet diemžēl tādas markas motocikla nevienam nebija, un ar citu motociklu braukt nebūtu jēga, jo katrs sportists pierod pie savas tehnikas un kaut ko saforsēt nebija jēgas, jo varēja būt tikai sliktāk. Skaidrs, ka šis spēcīgais Igauņu braucējs būtu pabojājis nervus visiem Pro kvadru klases līderiem. Iepriekš pa nedēļas vidu sazvanījāmies, un viņš teica, ka nu jau var braukt ļoti labā ātrumā un jūtas labi. Rokas vairāk nepiekūst, tagad esot tikai braukšanas vaina. Bet tehnika ir un paliek tehnika, tur mēs neviens neko nevaram paredzēt, kad dažkārt tā atteiks darboties. Vienu es droši zinu - Kuldīgā Meelis parādīs labu sniegumu, kā nekā, tieši šajā posmā viņš arī uzvarēja pagājušajā gadā un pierādīja, ka ir trases karalis, to pašu viņš gribēs izdarīt arī šogad.

Komanda ar katru posmu kopvērtējumā ieņem augstākas vietas. Ar kādu rezultātu vēlaties sasniegt sezonas beigas?

Komanda ar katru posmu paliek pieredzējušāka, un, kā jau esmu teicis vairākas reizes iepriekš, pārsteigumus mēs vēl sagādāsim. Vēlēties var daudz, galvenais uzdevums mums visiem ir nostartēt savās iespēju robežās, netrakot un visu darīt ar vēsu prātu, un braukt līdz galam, jo katrs punkts ir svarīgs kopvērtējumam. Šobrīd mēs atrodamies stabilā sestajā vietā ar labām izredzēm pacīnīties par augstākām vietām ar TOP 5 komandām, kurām finansiālās iespējas daudz nopietnākas. Šis fakts priecē, un tas tikai apliecina, ka mūsu komandai ir labas izredzes attīstībai, un būsim arī priecīgi, ja mums pievienosies jauni atbalstītāji. Noteikti, mēs vēlētos arvien vairāk piesaistīt jaunatni mūsu klubam, audzināt savus laba līmeņa audzēkņus, kā labus un profesionālus sportistus, un uz šiem pamatiem attīstīt tālāk mūsu klubu. Mums jau tagad ir jauni un perspektīvi sportisti, kuri, ja cītīgi turpinās trenēties, ar laiku var izaugt par labiem motokrosa meistariem.

Kur slēpjas komandas panākumu atslēga?

Atslēga ir katram galvā, ir jāsaprot, ka tu brauc komandas interesēs, ka tavs rezultāts ir svarīgs komandai, kā arī, protams, ir jādomā par savu individuālo rezultātu. Tā mēs visi kopā cītīgi strādājam, un tad jau rezultāts nekad neizpaliek, galvenais, lai veiksme arī būtu mūsu sabiedrotā.

Šie labie rezultāti nebūtu, ja mūsu komandā nebūtu tādu cilvēku, kā mans brālis un mūsu mehāniķis Jevgēņijs Mažuriņš, bez viņiem uz labu rezultātu būtu cerēt bezjēdzīgi. Mūsu labajos rezultātos ir arī liels viņu nopelns. Noteikti vēlos pateikties visiem mūsu lieliskajiem atbalstītājiem: Ādažu dome, „Ādažu Čipši", „Karlo motors", „Valvoline eļļas", „PMK Ķekava", „Uzvara lauks", veikals „Motosports", „Raunas Bruģakmens", to, ka viņi ir labākie, apliecina mūsu rezultāti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV