Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Camk Latgale" spēj noturēt līdera pozīcijas

Agnis Skrebs, 13.07.2010. 09:36

Latvijas čempionāts kārtējais posms, kurā piedalījās visi vadošie līderi, ir aizvadīts. Tas norisinājās 3. un 4. jūlijā, Mežvidos, un tajā aktīvi piedalījās vietējais Latgales labākais motokrosa klubs „Camk Latgale", kurš gan šajā posmā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā Latvijas čempionātā spēja saglabāt līdera pozīcijas. Šobrīd otrās vietas īpašniekus moto klubu „Rodeo" Latgales pārstāvji apsteidz par 5 punktiem.
„Camk Latgale" spēj noturēt līdera pozīcijas

Konkurentiem ir izdevies pietuvoties „CAMK Latgales" klubam, vienīgi pateicoties LAMSF nesportiskai rīcībai, jo funkcionāri pēc aizvadītajiem diviem posmiem, izmainīja Latvijas Klubu Čempionāta Motokrosā Nolikumu, iekļaujot kopvērtējuma vērtēšanā arī Mini MX klasi, kura iepriekš nebija paredzēta, un tāpēc „CAMK Latgales" komanda necentās piesaistīt savam klubam sportistus šajā klasēs. Rezultātā šobrīd visiem konkurentiem, kuri cīnās par TOP 3, katrā posmā kā minimums ir 50 punktu „bonus" cīņā par uzvaru Latvijas Čempionātā klubu vērtējumā.

„CAMK Latgales" klubs arī ir viens no lielākajiem klubiem, kurā aktīvi trenējas bērni un jaunieši, un visi šie jaunieši arī pārsvarā bija redzami Latvijas čempionātā Mežvidu posmā, kur viņi no sirds centās parādīt savu labāko sniegumu trasē. Šajā posmā CAMK Latgales klubu pārstāvēja Vadims Marčeko, Aleks Freibergs, Alvis Policiāns, Artjoms Trofimovs, Anastasija Ušokova, Dmitrijs Goršanovs, Deniss Zvorogins, Dāvis Kurmis un Aigars Lansbergs.

Neskatoties uz visām šīm nekorektajām pārmaiņām, Latgales klubam vairākos posmos ir izdevies izcīnīt uzvaras, un spilgts piemērs tam bija Gulbenes posms, bet startējot savās mājās - trasē Mežvidos, šoreiz ne visiem komandas jauniešiem izdevās parādīt savu labāko sniegumu. Komandas līderi Raivo Freibergs, Didzis Gorbenko un leģendārais Jānis Mironovs vietējo fanu un meiteņu atbalstīti izcīnīja pārliecinošas uzvaras savās klasēs. Komandas līderim Dmitrijam Goršanovam 65 ccm3 klasē šoreiz bija jāsamierinās ar 4. vietu, jo abos braucienos izcīnītās trešās vietas viņam nenodrošināja iespēju kāpt uz goda pjedestāla. 85 B ccm3 klasē labāko rezultātu uzrādīja Denis Zvorogins, izcīnot 4. vietu. Kvadri Open klases līderis Rinalds Dišlers Kirilko, ļoti spēcīgajā konkurencē šoreiz izcīnīja 6. vietu šajā klasē.

Neskatoties uz nelielu neveiksmi šajā posmā, „CAMK Latgales" komanda ir pilna apņēmības nākamajos LČ posmos cīnīties par augstām vietām, un centīsies šajā gadā izcīnīt arī LČ titulu komandu kopvērtējumā.

Jānis Mironovs komentē: "Mājas trasē vienmēr palīdz savas sienas un fanu atbalsts šeit vienmēr ir fantastisks. Man vienmēr ir paticis šeit startēt un centos parādīt šeit labāko sniegumu savu līdzjutēju priekšā. Šogad mērķis ir uzvarēt senioru klasē un uz to arī mērķtiecīgi tiecos."

Didzis Gorbenko atzīst: "Šo trasi es varu uzskatīt kā savu mājas trasi, esmu šeit daudz trenējies un labi pazīstu to, tāpēc arī izdevās tik pārliecinoši uzvarēt. Liels pašam prieks par rezultātu, kā arī, ka komandai varēju izcīnīt maksimāli iespējamo punktu skaitu komandu kopvērtējumam. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja trases malā, it sevišķi skaistajām Latgaļu meitenēm."

Aigars Virza atzīst: "Neskatoties uz visām grūtībām un sarežģījumiem, ko mums ir radījusi LAMSF," CAMK Latgale" komanda turpina cīnīties par LČ titulu arī komandu vērtējumā. Noteikti vēlējāmies parādīt labāku sniegumu savā mājas trasē savu skatītāju priekšā, bet tāds nu ir tas sports, šoreiz veiksme nebija mūsu sabiedrotā. Mūsu klubā ir izveidota lieliska sistēma, kurā strādā labi motokrosa speciālisti kā Valērijs Marčenko, Voldemārs Ancvers un citi, un tieši pateicoties viņiem, bērnu vecākiem un visas mūsu komandas kopējam cītīgam darbam, ceram, ka mums izdosies realizēt savus nospraustos mērķus, pat neskatoties, uz visiem liktajiem šķēršļiem attiecībā uz mums no LAMSF puses."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV