Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas izlase atgriezusies no Pasaules Junioru čempionāta

Anda Bīriņa, LOF preses dienests, 13.07.2010. 16:50

Pagājušās nedēļas beigās no Pasaules Junioru čempionāta orientēšanās sportā (JWOC) Dānijā atgriezās mūsu junioru izlase, kas tur bija startējusi astoņu sportistu sastāvā. Sacensībās, kas no 4. līdz 11.jūlijam norisinājās Aalborgā, skrēja astoņi mūsējie – Raivo Kilvenieks, Andris Kivlenieks, Didzis Vīksne un Jānis Tamužs, kā arī Marita Freimane, Madara Freimane, Ieva Brice un Beāta Zaļaiskalna.
Latvijas izlase atgriezusies no Pasaules Junioru čempionāta

Kā atzīst izlases komandas vadītāja Iveta Holcmane, sākotnēji milzīgas cerības tika liktas uz vīriešu izlases sastāvu, tomēr, pēc gūtās traumas diemžēl līdz šim izcilais Raivo Kivlenieka sniegums čempionātā nepavisam nebija tāds, kā cerēts. Arī pārējo sportistu rezultāti nebija izcili, tāpēc nevienam izlases pārstāvim medaļas Pasaules Junioru čempionātā izcīnīt neizdevās.

Pasaules Junioru čempionātā sacentās vairāk kā 300 orientieristi no 36 valstīm, ieskaitot Kanādu, Jaunzēlandi, Honkongu un Dienvidāfrikas Republiku. Sportisti skrēja sprinta distanci, garo distanci, vidējās distances kvalifikācijas un fināla skrējienus, kā arī stafeti. Sprinta distancē visaugstāko– 32. vietu ieguva Marita Freimane: „Sprints norisinājās Aalborgas universitātes apkārtnē. Daudzās detaļas, kas tika iezīmētas kartē, padarīja šo sprintu daudz interesantāku un sarežģītāku, nekā bija gaidīts. Distanci noskrēju mierīgi un bez lielām kļūdām, nezaudējot kontaktu ar karti. Galvenais mērķis šajā sprintā man bija iegūt pārliecību par saviem spēkiem, lai pēc iespējas labāk varētu nostartēt atlikušajās distancēs, kas arī izdevās. Ar savu pirmo startu šajā JWOC biju apmierināta." No puišiem labāko rezultātu uzrādīja Andris Kivlenieks: „Īsumā par JWOC varu teikt, ka nostartēju savā šī brīža līmenī. Sprintā, protams, varēja vēlēties labāku rezultātu, bet, acīmredzot, nedaudz par strauju uzsāku distanci, kas tūlīt noveda pie pāris mazām kļūdām, līdz ar to sprintā ieguvu 49.vietu."

„Garajā distancē apvidus bija grūti caurskrienams, kāpu priedes savijušās un zemie kadiķi klāja nogāzes. Cerējām uz augstākiem rezultātiem un tos arī sagaidījām – Ieva Brice ieguva 24.vietu, bet Andris Kivlenieks 28.vietu, Didzis Vīksne ierindojās 49.vietā. Vidējās distances kvalifikācijai bijām gatavi, par to liecināja arī kvalifikācijas rezultāti - 5 juniori pārliecinoši iekļuva finālā," stāsta Iveta Holcmane. „Vidējās distances finālā starta apvidū bija atklātas kāpas, kas apaugušas ar viršiem, kadiķiem un asu zāli. Distances plānojums viltīgs un interesants. Rezultāti varēja būt augstāki, ja nekļūdītos Andris Kivlenieks (35.vieta), leģendu turētāju paņemtu Jānis Tamužs (50.vieta) un kāpās būtu lielāka pieredze Didzim Vīksnem. Ieva Brice startēja ar traumētu potīti – rezultātā 34.vieta, bet Maritai Freimanei 44.vieta," secina I.Holcmane.

Stafetes risinājās visnotaļ grūtā apvidū un karstos laika apstākļos. Meiteņu komanda spēja izcīnīt 19.vietu starp 29 valstu komandām, bet puišiem stafetēs nepavisam neveicās. Sākotnēji viņiem bija cerības uz augstu vietu, bet pirmā etapa neapzināti izlaistā kontrolpunkta dēļ komanda piedzīvoja diskvalifikāciju.

Tomēr, lai arī pie medaļām šogad neizdevās tikt, sportisti nebūt nemet plinti krūmos: „Uzskatu, ka mans sniegums ir vērtējams tāpat kā visas izlases, un šis novērtējums nevarētu būt augsts. Kā vērtīgākais ieguvums jānosauc gūtā pieredze, jo redzēt klātienē nākotnes pasaules elites sportistus ir ļoti iedvesmojoši. Ļoti ceru, ka gūto pieredzi varēšu izmantot arī nākamgad Polijā, kā arī visā gatavošanās laikā, kas sākās jau šodien," saka Jānis Tamužs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV