Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Latvijas Trofireidu 2010.gada čempionāta 3.posms „Luksti trophy 2010" jau rīt

Evita Ružāne, 16.07.2010. 10:00

17.-18.jūlijā jau septīto gadu pēc kārtas Apes novadā, Trapenes pagastā norisināsies pagasta lielākie svētki – vislatvijas džipu uzlidojums - Latvijas Trofireidu 2010.gada čempionāta 3.posms „Luksti trophy 2010", kas vienkopus solās pulcēt ap 40 tehnikas vienības, lai sacenstos par godalgotām vietām gan sportistu, gan brīvajā automašīnu klasē, kas tautā iesaukta par „Dubļu Ērgļa titula izcīņas čempionātu".
Latvijas Trofireidu 2010.gada čempionāta 3.posms „Luksti trophy 2010" jau rīt

Jautājot atpūtas bāzes „Luksti" īpašniekam un sacensību rīkotājam Austrim Gailītim, kas šogad būs savādāks, kā citus gadus, Austris viltīgi smej un saka, ka viegli nebūšot karsto laika apstākļu, kas pēdējā laikā novērojami Latvijā, dēļ. Citus gadu sacensību posmi rīkoti pie mīnus 7 grādu sala un arī tajā esot bijis kaut kas savādāks, kā ierasts.

Pulcēšanās vieta kā allaž - Lukstu atpūtas bāzē, bet sacensību sākums šogad tiks atzīmēts Trapenes pagasta centrā (sestdien, plkst. 14:00) ar svinīgu dalībnieku izbraukšanu caur starta estakādei.

No drošiem avotiem nākusi informācija, ka šogad Trapenes apkaimē savus spēkus sportistu klases dalībniekiem nāksies sakopot uz visnotaļ spraigu sacensību, jo sportistu kategoriju dalībniekus sagaida ja ne gluži pilnu 24 stundu gonka, tad tuvu tam. Ņemot vērā ieskaites posmus, kas paredzēti sportistu klasēm šī čempionāta ietvaros, šis ir visiespējamākais scenārijs, uz kādu gatavoties. - OPEN, TR3 un, ja pieteiksies dalībnieki arī TR2 - kategorijām sestdienas laikā jāuzspēj izbraukt divas atsevišķas leģendas no punkta A uz punktu B pa iedomātu līniju (koridoru), kā arī vēl divas Orientēšanās Zonas (OZ), kas, kā tiek prognozēts, būs atstātas uz dienas tumšo daļu, kad vairumam normālu cilvēku orientēšanās spējas jau sāk zust.

TR1 kategorijai nedaudz savādāks scenārijs - pa dienu klasiskā leģenda pēc GPS, pēc tam OZ, kas tiek prognozēta līdz naktij. Uz rītausmu TR1 braucējus sagaida leģenda pa jau pieminēto iedomāto koridoru. Pēc šiem visiem pārbaudījumiem - nākamajā dienā no rīta - sportistiem paredzēts braukt uz speciāli sagatavotu dubļu apli ar uzdevumu būt ātrākajiem un izklaidēt skatītājus.

Ja prognozes un aprēķini piepildīsies, tad šīs sacensības būs nopietns komandas darbs - pārbaudījums ne tikai tehnikai, bet arī pašiem braucējiem.

Uzvarētāju apbalvošana notiks Lukstu atpūtas bāzē, dīdžeja izmeklētas mūzikas pavadībā, kur aicināti tiek visi interesenti un uz posmu reģistrētie sportisti, jo starp apbalvošanā klātesošajām dalībnieku ekipāžām loterijas veidā tiks izlozēta vasaras sezonai ļoti uzrunājoša balva - STIGA zāles pļāvējs no 4x4sport.lv atbalstītāja- „Meža un dārza tehnikas veikala - SILS".

Lai skatītāji varētu vieglāk orientēties, kur un kurā brīdī atrodas sportisti, Lukstu bāzē pie Trofireidu organizatoriem par simbolisku ziedojumu būs pieejamas skatītāju kartes ar precīzām posmu atrašanās vietām un citu noderīgu informāciju, kas atvieglos Trapenes apkārtnes iepazīšanu un ļaus sastapt Latvijas rūdītākos džipistus - tos, kas ar mašīnu brauc tur, kur vairums ļaužu pat ar kājām nekad neietu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV