Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Gatis Caune atgriežas ar jaunu sparu

Agnis Skrebs, 20.07.2010. 11:48

Saulainajā 17. jūlija dienā sporta kompleksā 333 norisinājās Nacionālais čempionāts amatieriem motošosejā. Šoreiz sacensībās nepiedalījās tik daudz sportistu kā parasti, bet Latvijas motošosejas sportisti sniedza lielisku izrādi visiem apmeklētājiem.
Gatis Caune atgriežas ar jaunu sparu

Tieši pateicoties Durka Racing organizācijai, motošoseja Latvijā ir uzsākusi jaunu dzīvi, kas ir izveidojies par lielisku moto pasākumu.

Lielus uzslavas vārdus šoreiz jāteic meistarklases sportistam Gatim Caunem, kurš pēc ļoti smagas traumas ir spējis atgriezties trasē un lieliskā stilā arī izcīnīja uzvaru šajā posmā. Motosportisti ir sīksta tauta, un pat pēc tik smagām traumām ir spējīgi atgriezties trasē un demonstrēt teicamu sniegumu. Otrajā vietā ierindojās Uldis Eglītis, bet trešais palika viņa sīvākais konkurents par uzvaru kopvērtējumā un sacensību viens no galvenajiem organizatoriem Artis Ozols. Viņu starpā notiek ļoti sīva cīņa par uzvaru kopvērtējumu šajā prestižajā klasē un šobrīd vadību ir pārņēmis Uldis Eglītis, pateicoties labākam sniegumam šajā posmā. Būs interesanti pavērot nākamos posmus, kāds būs atbildes gājiens no Arta Ozola.

Sacensībās Tautas klasē šoreiz viens no sportistiem izrādījās krietni pārāks pār pārējiem - Edgars Tukums, kas izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrajā vietā ierindojās Didzis Trubs, bet trešais finišu sasniedza Artūrs. Šajā klasē piedalījās arī sešas daiļā dzimuma pārstāves, kuras ļoti centās apsteigt vīrus, kā arī cīnīties savā starpā. Dāmu konkurencē interesanta cīņa norisinājās par pirmo un otro vietu, un šoreiz pārāka izrādījās Vineta Sartaputna, jo Ligita Plotiņa piedalījās sacensībās tikai otro reizi un abos braucienos pieļāva rupjas kļūdas, kas viņai liedza uzvarēt šajās sacensībās. Stabilu trešo pozīciju izcīnīja Sabīne Vulfa.

Poketbaiku klasē vislabāko sniegumu parādīja neviens cits kā Šutelis Edgars, aiz sevis atstājot Kārli Vikmani un Kasparu Svīkulis.

Vineta Sārtaputna komentē: "Es domāju, ka dāmu klasi vajadzētu izdalīt, bet es nevēlētos, lai mēs startētu atsevišķi, jo, cīnoties ar vīriem, mēs progresējam daudz labāk. Saistībā par svētdienas sacensību, esmu ļoti apmierināta ar uzrādīto rezultātu, jo esmu tiešām zvērs, bet ļoti vēlējos, lai Ellī startētu, tad mēs īsti redzētu patiesos spēka samērus.

Jau 7. augustā norisināsies nākamais sacensību posms, Vaiņodē, un noteikti iesaku to visiem apmeklēt, jo tas būs tikpat dinamisks un interesants sportiskā ziņā, kā arī organizatori parūpēsies, lai katram skatītājam, kurš to apmeklēs, tas paliktu atmiņā uz ilgu laiku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV