Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tiks prezentēta pasaules I Jaunatnes olimpisko spēļu Latvijas komanda

Mārtiņš Brižs, 21.07.2010. 12:51

Ceturdien, 22.jūlijā, pulksten 13.00 Olimpiskā sporta centra pludmales volejbola laukumā (Rīga, Grostonas iela 6b) notiks Pasaules I Jaunatnes olimpisko spēļu Latvijas komandas prezentācija.

No 14. līdz 26.augustam Latvijas komanda Pasaules I Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā tiks pārstāvēta 7 sporta veidos 11 sportistu un 7 treneru sastāvā. Sportisti Gabriela Nikitina, Pāvels Gribovskis un treneris Vladimirs Maslovskis - peldēšana, sportists Intars Išējevs un treneris Guntars Markss – vieglatlētika, sportisti Kristers Taims, Aleksandrs Kurbadskis, Andris Vosekalns, Lija Laizāne un treneris Jānis Veide – riteņbraukšana, sportiste Sintija Roga un treneris Juris Krastiņš – pieccīņa, sportiste Elza Gulbe un Elita Krūmiņa – airēšana, sportists Ronlads Kaups un treneris Jānis Jēkabsons – burāšana, sportists Artjoms Žerebkovs un treneris Aleksandrs Žerebkovs – svarcelšana. Komandas vadītājs Dinārs Doršs un ārste Līga Cīrule.

Komandas prezentācijā piedalīsies Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Mobilā Telefona prezidents Juris Binde, Latvijas Gāze valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis un Swedbank viceprezidente Oksana Sivokobiļska. Klātesošajiem katrs sportaveids izklāstīs savu redzējumu par dalību olimpiskajās spēlēs, kā arī visa komanda prezentēs speciāli šim pasākuma gatavotos tērpus.

Lai nodrošinātu jauniešu dalību šajās pasaules mēroga sacensībās Latvijas Olimpiskā komiteja apvienoja gan valsti, gan pirvātuzņēmējus. Liels paldies par šo jauniešiem sniegto iespēja jāsaka Izlglītības un Zinātnes ministrijai Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmai solidaritāte, kā arī Latvijas uzņēmējiem, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsponsoriem Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Valsts Meži, sponsoriem Swedbank un Latvijas Gāze.

Par Pasaules I Jaunatnes olimpiskajām spēlēm:

Dalību sacensībām pieteikuši 3600 jauno sportistu vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Pārstāvētas 205 Nacionālās Olimpiskās komitejas, 1200 mediju pārstāvju, kā arī 20 000 brīvprātīgie un vairāk kā 320 000 skatītāju. Pasākuma mērķis ir apvienot visu pasaules jauniešus, lai nostiprinātu viņos pārliecību par draudzības, cieņas un pašapziņas vērtībām, kas visus vieno caur sportu un kultūru.

Olimpisko spēļu oficiālā mājas lapa - http://www.singapore2010.sg/public/sg2010/en.html

Kontaktiem: Dinārs Doršs, Mob.29161615, Tālrunis 67519207

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV