Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Brīvdienās Stelpē gaidāmas pēdējās motokrosa sacensības šosezon

Iveta Kaminska, 21.07.2010. 14:47

Sestdien 24. un svētdien 25. jūlijā Vecumnieku novada, Stelpes pagasta, Pīlādžu moto trasē norisināsies Latvijas Čempionāta motokrosā 6. posms un Vecumnieku novada Kausa izcīņa MX1 klasē.
Brīvdienās Stelpē gaidāmas pēdējās motokrosa sacensības šosezon

Kā jau ierasts, cīņas norisināsies 27 klasēs, kur sestdien treniņbraucieni sāksies plkst. 8:30, bet finālbraucieni plkst. 12:10 un uz starta stāsies MX 50, Kvadri 50 AB, Kvadri 100 AB, Kvadri 200 AB, MX 65, MX 85, 85 B, Kvadri Iesācēji, Dāmu Kvadri, MX Iesācēji, Mini MX, bet svētdien spēcīgākie motobraucēji Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, H14+, H30+, Dāmas, Seniori, Veterāni, MX1, MX2, A1, A2, B/v un B/v Veterāni trasē dosies plkst. 9:00, bet cīņas par uzvaru sāksies plkst. 12:00.

Šīs būs noslēdzošās motokrosa sacensības Pīlādžu moto trasē šogad, tāpēc jo sevišķi aicināti visi motokrosa līdzjutēji izbaudīt vēl reizi motosporta azartu. Šogad trase ir nedaudz pārveidota un nu jau otro reizi sportisti to varēs izbaudīt pretējā virzienā.

Pēc pieciem posmiem, kad aizvadīta lielākā daļa no čempionāta sacensībām, līderos izvirzījušies sekojoši sportisti:

Kvadri 50A klasē pēc pēdējā posma līderu pozīciju sev izkarojis Markuss Auniņš (Vangaži) par vienu punktu apsteidzot iepriekšējo līderi Akselu Cīruli.

Kvadri 50B, Kvadri 100, Kvadri 200B un Kvadri Dāmas klasēs pārliecinoši līderi ir Dinars Ekharts (Gaujas Kauss MX Team), Emīls Sigājevs (Rodeo), Kristiāns Miezītis (Elkšņi) un vienīgā daiļā dzimuma braucēja kvadros Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale), bet Kvadri 200A klasē Ralfs Reinfelds no Ventspils "Rodeo" kluba.

Viskuplāk pārstāvētajā Kvadri Iesācēji klasē, kur uz starta šajā sezonā stājušies 36 sportisti, vadību pēc pēdējā posma no sava komandas biedra Kristapa Smiltnieka (Rodeo) pārņēmis Edgars Meņģelis (Rodeo).

MX50 un MX65 klasēs pārliecinoši spēcīgāki ir igauņu jaunie sportisti Meico Vettik un Claudius Roosma, bet Mini MX klasē grūti kādam pārspēt līderi Raivi Levanu (Motoklubs Ape).

Interesantas cīņas norisinās MX85 klasē, kur pēc Mežvidos notikušā posma atkal vadībā ir Uldis Spulle (VV Moto Racing Team), jo jaunais motobraucējs Pauls Jonass (Elkšņi) tobrīd startēja Eiropas Čempionātā, bet MX85B klasē braucošajam Kristeram Drevinskim (Bieriņu Motoklubs) "Lūsēnu" trasē atkal izdevās palielināt savu pārsvaru.

MX Iesācēji klasē, kura ir viena no kuplāk pārstāvētajām klasēm solo motociklu konkurencē, jau otro posmu līdera vietu kopvērtējumā turpina ieņemt Ansis Segliņš (Ļitvinova Motosporta Klubs).

Aizraujošas cīņas atkal noteikti varēs vērot Kvadri Open klasē, kur trīs posmus pēc kārtas kopvērtējumu tabulas augšgalā atrodas Mikus Neško (Saldus Motoklubs) ar desmit punktu pārsvaru. Vai Agrim Neijam (Bieriņu Motoklubs) izdosies Miku noķert, to varēsim vērot svētdien, bet arī Kvadri Hobiji klasē joprojām līderis ir Ralfs Reinfelds (Rodeo).

H14, Veterāni, Seniori, Dāmu klasēs ar katru sacensību no konkurentiem arvien tālāk atraujas Didzis Gorbenko (CAMK Latgale), Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), Jānis Mironovs (CAMK Latgale) un Inese Baumane (Motosports RT), ko tāpat, pamazām lasot punktu pie punkta, cenšas izdarīt H30 klases līderis Intars Janbergs (Saldus Motoklubs). Viņa pārsvars šobrīd ir tikai astoņi punkti.

Ātrākajā klasē MX1 kopvērtējuma tabulas līdera pozīciju visus posmus stabili notur Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata). Tāda pati situācija ir arī A1 klasē, kur kopvērtējumā nepārspēts ir Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team).

MX2 klasē sīva cīņa norisinās starp Dāvi Ivanovu (Moto X) un Tomu Macuku (Rodeo), kur kopā trīs reizes ir uzvarējis Dāvis, bet A2 klasē šobrīd konkurentu nav Raivo Freibergam (CAMK Latgale).

Blakusvāģi klasē joprojām līderos turas brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs), jo pēc pēdējā braucienā piedzīvotā kritiena ekipāža Kristers Serģis/ Ilvars Ameļkins no viņiem atkal attālinājušies par 34 punktiem. Blakusvāģi Veterāni klasē līdzīgi punktu pārsvaru uz pusi (šobrīd par 12 punktiem) pēc pēdējā posma palielinājusi igauņu ekipāžai S.Ivanovs/ A.Jalas, kuriem uz pēdām seko latviešu ekipāža A.Vāpa/ A.Mačs (K. Serģa motoklubs).

Pīlādžu moto trase ir iecienīta ne tikai motobraucēju vidū, bet tā piesaista ar skaisto apkārtni un atpūtas iespējām arī daudzos skatītājus. Organizatori atkal ir parūpējušies par to, lai trasē cīņas noritētu ne tikai moto sportistu starpā, bet uz starta varēs stāties arī skatītāji, jo "fanu skrējienā" būs iespējams vinnēt ieejas biļetes uz RokFestivālu Pīlādzis- "NEESI ĶIRSĪ ESI PĪLĀDZĪ!", kas Pīlādžu moto trasē tiks sarīkots pirmo reizi 13. un 14.augustā ar Latvijas populāru grupu (Pērkons, Linga, Pienvedēja Piedzīvojumi, Double Faced Eals, Triānas Parks uc.) uzstāšanos. Sīkāka informācija www.piladzis.lv

Atbalstītāji: SIA „Liepājas Kafija", Vecumnieku novada dome, SIA "Pīlādzis", TSK "Pīlādzis".

LČ motokrosā sestā posma organizatori: LaMSF, TSK "Pīlādzis".

Uz tikšanos Stelpē 24. un 25.jūlijā motokrosā!

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV