Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Notiks "Ventbunkers Lielās Balvas" supermoto izcīņa

Arvis Sanders, 22.07.2010. 14:31

Sestdien, 31.jūlijā, jau 13. reizi risināsies "Ventbunkers, Lielās Balvas" izcīņa, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāta posms, turklāt sacensību organizētāji Ventspils Motoklubs RODEO turpina turēties pie kādas tradīcijas – katru gadu kāds jaunums. Arī šoreiz tās būs sacensības supermoto stilā, speciāli izveidotā trasē Ventspils pilsētā.
Notiks "Ventbunkers Lielās Balvas" supermoto izcīņa

Supermoto sacensības iegūst arvien lielāku popularitāti savas skatāmības un pieejamības dēļ. Piemēram, "Ventbunkera Lielās balvas" vajadzībām trase tiks ierīkota stāvlaukumā pie "Ventspils pludmales akvaparka". Protams, šī trase būs mazāka par tradicionālajām, taču pamatprincipi tiks saglabāti – 70% trases būs uz asfalta, 30% būs īpaši ierīkoti zemes uzbērumu tramplīni, kurus braucēji parasti izmanto elegantiem lēcieniem, un tā būs labi pārredzama visiem skatītiem. Dalībnieki trasē dosies ar krosa motocikliem, kas gan aprīkoti ar supermoto riepām.

Sacensībām Ventspilī piedalīsies speciāli šīm sacensībām uzaicināti visi labākie motokrosisti un supermoto speciālisti ,turklāt tradicionāli mači būs ar starptautisku piesitienu, jo dalību apstiprinājuši ātrākie igauņu sportisti Martin Leok un Taavi Nassar , lietuvieši Aurelius Tamonis un Dinas Pozņakas ,aicināti arī divi pārstāvji no Somijas, kas ir vieni no ātrākajiem supermoto meistariem un līderiem Skandināvijā. Protams, būs arī pazīstami Latvijas krosa meistari –Agris Ļitvinovs, Dāvis Ivanovs, Niks Apfelbaums un motokluba "Rodeo" gvarde Toms Macuks un Pēteris Vočtavs. Lai pasākums nepārvērstos par bezgalīgu riņķošanu nelielā aplī, sacensību organizētāji nedaudz pamainījuši sacensību nolikumu. Notiks vairāki priekšbraucieni, bet katrā no tiem pie bomja stāsies tikai 5 braucēji, formula būs līdzīga kā spīdveja sacensībās. Braucienos nopelnītos punktus ( no 1 līdz 4) summēs un noskaidros pusfinālistus, bet finālā cīnīsies seši labākie, un viņiem būs jāveic 10 apļu garš brauciens.

Bez spraigajām cīņam uz asvalta būs arī kultūras un izklaides programma ,kas paredzēta uz lielās skatuves. Par smagāku roku rūpēsies grupa "COLT", kas ir leģendārās grupas OPUS PRO līdera Harija Zariņa jaunākais projekts, bet par labsajūtu 80 gadu stilā rūpēsies DJ JAPĀNIS . Un protams, neiztrūkstošais „motošovs" ,kurā savu māku rādīs "stunt riding" meistari jeb ielas motociklu triku kaskadieri. Viens no viņiem būs Jānis Rozītis, kurš ir absolūtais Baltijas un Krievijas čempions un devītais meistarīgākais pasaulē. Savukārt visu notiekošo šoreiz komentēs divi komentētāji. Protams, klāt būs motokrosa "zelta mute" Ēriks Fogelis, bet viņam palīdzēs Džovanni, kurš veidos interesantas intervijas sacensību laikā par supermoto specifiku. Pasākums sāksies plkst 18.00 un kopā ar mūziku un dejām turpināsies līdz plkst 24.00 Ventspilī stāvlaukumā pie " Pludmales akvaparka".

Sacensības organizē motoklubs "Rodeo" un Latvijas Motosporta federācijas motošosejas komisija ,sadarbībā ar SK „ Motodroms". Pasākumu atbalsta A/S "Ventbunkers" un Ventspils pilsētas dome, Olimpiskais centrs „Ventspils".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV