Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas strītbasketbolisti startēs pasaules čempionātā Maskavā

Renārs Buivids, 22.07.2010. 17:08

Latvijas ielu basketbola izlase – Raimonds Elbakjans, Ernijs Ansons, Jurijs Aleksejevs un Edgars Krūmiņš – no 29.līdz 31.jūlijam startēs Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā. Līdzdalību „Moscow Open" apstiprinājušas 18 valstu izlases, ieskaitot tik tālus viesus kā amerikāņus.
Latvijas strītbasketbolisti startēs pasaules čempionātā Maskavā

Krievija starptautisku ielu basketbola turnīru rīkošanas tradīciju aizsāka 2005.gadā, kad Maskavā notika Eiropas čempionvienību kauss, no 2007.gada sekmīgi notiek „Moscow Open" ar valstu izlašu līdzdalību. Tradicionāli dalībnieku pulkā ir arī Latvijas labākie ielu basketbolistu, komandu sastāvu veidojot un organizatorisko pusi uzņemoties biedrības „Streetbasket" prezidentam Raimondam Elbakjanam.

Lielāko panākumu Latvijas izlase izcīnīja 2009.gadā, kad 18 valstu konkurencē tika iegūta trešā vieta. Latvijas ielu basketbolisti – Elbakjans, Artūrs Strēlnieks, Andrejs Jansons un Oskars Rusmanis – pusfinālā tikai pagarinājumā zaudēja Krievijas komandai, kurai izšķirošo grozu guva Latvijā labi pazīstamais basketbolists Aleksejs Zorins. Par čempioniem kļuva ukraiņi, neļaujot sacensību saimniekiem triumfēt ceturto gadu pēc kārtas.

Šogad Latvijas izlasē kopā ar Elbakjanu cīnīsies Jelgavas komandas „Tonuss" sastāvā „Ghetto Basket" turnīros lielus panākumus guvušais Edgars Krūmiņš, kurš ziemā pārstāv šīs pilsētas klubu „Zemgale". Uz Maskavu dosies arī ielu basketbolā mazāk pieredzējušie Jurijs Aleksejevs un Ernijs Ansons, kuri pagājušajā sezonā bija Latvijas vicečempionvienības „VEF" sastāvā. Jāpiebilst, ka „Moscow Open" gan nav klasisks ielu basketbols latviešu izpratnē, jo spēles vada trīs dažādu valstu tiesneši, kuri nepieļauj fiziski skarbu cīņu.

Pasaules čempionāta visas spēles notiks slavenajā Maskavas sporta kompleksā „Lužniki". 29.jūlijā plānoti grupu turnīru mači, 30.jūlijā – astotdaļfināla spēles, bet 31.jūlijā – izšķirošās cīņas, sākot no ceturtdaļfināla un līdz pat finālam.

„Moscow Open" dalībnieces – Serbija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Rumānija, Slovēnija, Francija, Čehija, Slovākija, Latvija, Igaunija, Vācija, Baltkrievija, Itālija, Zviedrija, ASV, Ukraina, Krievija. Turnīra organizatori īpaši izceļ faktu, ka baltkrievu rindās spēlēs lielā basketbola zvaigzne, 213 centimetrus garais centra spēlētājs Aleksandrs Kuļs.

Latvijas izlases gaitām pasaules čempionātā varēs sekot līdz mājas lapā „Streetbasket.lv", kur būs ne tikai aktuālā informācija par spēlēm, bet arī fotoreportāžas, kā arī mūsu komandas maču videotiešraides, par kurām rūpēsies „Ghetto TV".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV